“Yerli ekosisteme kapılarımızı açtık, otomotivde işbirliği kültürünü benimsemeliyiz"

“Yerli ekosisteme kapılarımızı açtık, otomotivde işbirliği kültürünü benimsemeliyiz"

Anadolu Isuzu olarak 45 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Fransa’ya altı yıl içinde 1000’den fazla araç teslim ettiklerini belirtti. 2023-2024 yıllarında bütün alternatif yakıtlı araç portföylerini tamamlamış olacaklarını kaydeden Arıkan, şirket olarak bütün firmalara elektronik ve yazılım konusunda kapılarını açtılarını vurguladı.

anadolu-isuzu-fabrika.jpg

Anadolu Isuzu, Gebze Çayırova’daki üretim tesislerinde otomotiv sektör medyasına yönelik özel bir fabrika gezisi etkinliği düzenledi. Medya mensupları Anadolu Isuzu’nun üretim tesislerinde hayata geçirdiği Akıllı Fabrika uygulamasının yanı sıra “Terzi Usulü İmalat” modeli ile Ar-Ge Merkezi ve Teknoloji Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Fabrika gezisi öncesi düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan

anadolu-isuzu-kamyon-fabrika.jpg

TERZİ USULÜ İMALAT

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Anadolu Isuzu’nun Çayırova fabrikasının sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en modern ticari araç üretim tesislerinden biri konumunda olduğunu söyledi. Fabrikalarında otomotiv sektör medyasına yönelik bir etkinlik düzenlemenin çok anlamlı ve önemli olduğunu vurgulayan Tuğrul Arıkan, “Her geçen yıl daha da güçlenen Türk otomotiv endüstrisinin en önemli üretim ve Ar-Ge merkezlerinden biri olan tesislerimizde yaptığımız üretimle ülkemizin ihracatına, ekonomisine, gelişimine çok yönlü katkılar sağlıyoruz. Bu tesislerde ‘terzi usulü imalat’ modeli ile ürettiğimiz araçlarımızın dünyanın 45 ülkesinde yüzlerce şehirde etkin bir şekilde hizmet veriyor olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Üretimde yerlilik oranlarını her geçen yıl daha da artırıyoruz. Üretim kalitesine ve teknoloji altyapısına yönelik güçlü, istikrarlı ve kararlı yatırımlarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz olarak sürdüreceğiz” dedi.

YERLİ EKOSİSTEM

Otomotiv sektörünün bugün yıkıcı bir teknoloji ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Arıkan, elektrikli, doğalgazlı, bağlantılı araçların önemine değindi. Otomotivde çok fazla oranda yerliliğe sahip olduklarını belirten Arıkan, birçok firma ile yerlilik konusunda işbirliği yaptıklarını vurguladı. Arıkan, “Türk otomotiv sanayi çok güçlü. Fakat trendler bunu yerli ekosistem ile yapmamızı gerektiriyor” diye konuştu.

YEŞİL MUTABAKAT

Konuşmasında akıllı fabrikaların günümüzdeki önemine de değinen Arıkan, Anadolu Isuzu olarak daha çok  terzi usulü üretim yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. İklim konusunda özellikle Avrupa’da çok fazla duyarlılık olduğuna değinen Arıkan, Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakatı’nın sadece Avrupa’yı ilgilendirmediğini, Avrupa’ya ihracat yapan firmaları da etkileyeceğini vurguladı. Arıkan, Anadolu Isuzu olarak sürdürülebilirlik konusunda çok önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizdi.

FABRİKADA GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ

Fabrikalarında Ağustos ayından itibaren güneş enerjisi ile elektrik üreteceklerini söyleyen Arıkan, güneşten elde edilecek bu enerjinin fabrikalarının yüzde 50-55 oranında enerjisini karşılayacağını belirtti.

FRANSA’YA 1000’DEN FAZLA ARAÇ İHRACATI

Anadolu Isuzu olarak 45 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Arıkan, Fransa’ya altı yıl içinde 1000’den fazla araç teslim ettiklerini belirtti. 2023-2024 yıllarında bütün alternatif yakıtlı araç portföylerini tamamlamış olacaklarını kaydeden Arıkan, şirket olarak bütün firmalara elektronik ve yazılım konusunda kapılarını açtılarını vurguladı. Arıkan, “Yerli ekosisteme kapılarımızı açtık. Şu an yıkıcı teknolojilere geçiş ile ilgili çok ciddi bir çalışmalar var, Burada bizim de hızlı olmamız lazım. İşbirliği kültürünü benimsememiz lazım” dedi.

anadolu-isuzu-d-max.jpg

Etiketler :