“Lojistik Master Plan'ın bir an önce bitirilip hayata geçmesi çok önemli!”

“Artık Sanayi 4.0’ı konuşmamız gerek” diyen TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, “Bir süredir gündemde olan Lojistik Master Planının bir an önce bitirilip hayata geçmesi çok önemli. Bu kadar kritik bir sektörün master plan olmadan kat edebileceği gelişim sınırlı” dedi.

Lojistik sektörünün beklentilerinin ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, lojistik ve ihracatın ayrılmaz bir ikili olduğunu söyledi ve lojistiğe verilen önemin artıyor olmasından memnun olduklarını belirtti.

Lojistik Koordinasyon Kurulu gibi üst düzey temsilin olduğu bir yapının oluşturulmasının lojistik sektörüne verilen önemin göstergesi olduğuna değinen Aymen, “TİM olarak uyum içerisinde çalıştığımız kurul ile hızlı yol alıyor ve lojistik sektörü için olumlu adımlar atıyoruz” dedi.

TİCARETİN KOLAYLAŞTIRILMASI ANLAŞMASI

Lojistik sektöründe, formalitelerinin azaltılması, basitleştirme, uyumlaştırma gibi konuların önemine değinen Bülent Aymen, ticaretin kolaylaştırılmasının yürürlüğe girmesiyle lojistikte hızın arttığı maliyetlerin azaldığını ve bunun rekabet gücünü olumlu katkı yapacağını belirtti.  Söz konusu anlaşmanın Türkiye için olduğu kadar lojistik sektörü için de işlemlerin hızlandırılması anlamında çok önemli olduğuna değinen Aymen, “Anlaşmanın ihracatımızı olumlu etkileyeceğine eminim. Örneğin; bu anlaşma taşıma kotaları ile ticareti kısıtlayan ülkelerinin uygulamalarını zorlaştıracak düzenlemeler getirmektedir. Ayrıca hava kargo işlemleri, belirli taahhütleri veren firmalar için hızlandırılacaktır” dedi.

“BİZİM ARTIK SANAYİ 4.0’I KONUŞUYOR OLMAMIZ GEREKİRDİ”

Lojistik sektörünün önündeki risklere de değinen Bülent Aymen, “Bir süredir gündemde olan Lojistik Master Planının bir an önce bitirilip hayata geçmesi çok önemli. Bu kadar kritik bir sektörün master plan olmadan kat edebileceği gelişim sınırlı” dedi ve sözlerine şöyle devam etti “Bizim artık sanayi 4.0’ı konuşuyor olmamız gerekirdi, rakiplerimizin yıllar önce çözdüğü sorunlarla hala uğraşıyor olmamız bize rekabette güç kaybettiriyor. Bir süre önce bilim kurgu gibi gelen teknolojiler yavaş yavaş hayata geçiyor. İnsansız hava aracı dronelar ile teslimat denemeleri başladı bile, yol haritasını belirlemeli, trendlerin gerisinde kalmamalı hatta belirleyecek konuma gelmeliyiz.”

Lojistik Haberleri

Yurt ve yurt dışında toplam 55 bin metrekare depolama alanı ile hizmet veriyor
DHL, Demiryolu Taşımacılığını İlk Kez Formula 1 Lojistiğine Dahil Ediyor
Üniversite Öğrencileri İçin Ödüllü Lojistik Yarışması Başladı Son Başvuru Tarihi: 30 Haziran 2026
DHL Group 2026 yılının ilk çeyreğinde kazanç artışı elde etti
Sürat Kargo, Worldef İstanbul 2026’da yeni hedef ve yatırımlarını paylaşacak