Continental  lastik etiketlerini yarıya düşürüyor, 110 ton plastik atığın önüne geçmeyi hedefliyor

Continental lastik etiketlerini yarıya düşürüyor, 110 ton plastik atığın önüne geçmeyi hedefliyor

Continental, EMEA bölgesinde (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika), daha önce yeni lastiklerde kullanılan iki yapışkan etiketten birini artık kullanmayacak. Teknoloji şirketi ve Premium lastik üreticisi, bu uygulamayla yılda yaklaşık 110 ton plastik atığın önüne geçmeyi hedefliyor.

 

Continental, EMEA bölgesinde (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika), lastiklerde kullanılan yapışkanlı lastik etiketlerinin yüzde 50’sini azaltma kararı aldı. Bu hamle ile yapışkan etiketten ve bu etiketlerde kullanılan folyolardan kaynaklanan yılda yaklaşık 110 tonluk  plastik atığın önüne geçecek. Yapışkanlı etiketler ve etiketin arkasında kullanılan folyolar bir araya geldiğinde 6,4 km, yani Paris'te Şanzelize Caddesi’nin üç katından daha fazla bir uzunluğa ulaşıyor. Artık kullanılmayacak yapışkan etiketler Continental, Uniroyal, Semperit veya Barum gibi Grup markalarının logosunu taşıyordu.

“Üretim zincirini sürdürülebilir malzemelere dönüştürüyoruz”

Yeni uygulamaları ile ilgili açıklama yapan Continental Sürdürülebilirlik Departmanı Başkanı Claus Petschick, “Yapışkan etiketlerden vazgeçerek, kurumsal sürdürülebilirlik hedefimize doğru önemli bir adım atıyoruz ve  attığımız bu adım, dünya genelinde üretim faaliyetlerimizin fosil bazlı içeriğini azaltmaya ve diğer içeriklerle değiştirmeye yardımcı olacak. Üretim zincirimizin tamamını sürdürülebilir malzemelere dönüştürme sürecindeyiz. Atıkları ve özellikle plastik atıkları önlemek bu yolda atabileceğimiz en iyi adım çünkü bu uygulama doğal kaynaklarımızı korumaya da yardımcı olacaktır.” dedi.

Lastik markası, ebat, ürün no ve diğer bilgiler, Avrupa Birliği ve diğer bazı ülkelerde kanunen zorunlu olan AB lastik etiketinde yer alıyor. Üreticinin markasının yer aldığı yapışkan etiketler lastik sektöründe çalışanların lastikleri depoda, özellikle aydınlatmanın yetersiz olduğu koşullarda daha kolay bir şekilde yerleştirmelerine yardımcı oluyordu.

Etiketler :