Supsan Yaklaşık 100 Bin Euro’luk Çevre Dostu Yatırımla Atık Su Sarfiyatını Azaltacak

Supsan Yaklaşık 100 Bin Euro’luk Çevre Dostu Yatırımla Atık Su Sarfiyatını Azaltacak

Supsan sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik atık su yönetimi yatırımını tamamladı. Yaklaşık 100 bin euro’luk vakum evaporatörü yatırımını tamamlayan şirket, bertarafa giden atık su miktarını azaltarak, suyun çevrimiçi kullanımı ile önemli miktarda su tasarrufu yapacak. Her yıl ortalama 300 metreküp su tasarrufu sağlayacak.

Borusan Grup şirketlerinden Supsan, farklı üretim süreçlerinde oluşan atık su arıtımını gerçekleştirmek, daha sürdürülebilir bir üretim sağlamak için 2000 lt/gün kapasiteli evaporatör yatırımını tamamladı. Yaklaşık 100 bin euro’luk yatırım ile atık su miktarını asgari seviyeye indirmeyi hedefliyor.

Çevreci teknoloji ile sarfiyatı azaltacak

Supsan Genel Müdürü Atınç Ocak, üretim süreçlerini sürdürülebilirlik doğrultusunda yeniden ele aldıklarını ve atık su yönetimine yönelik yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Atınç Ocak, yeni yatırım ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Supsan olarak sektörde öncü şirket olma sorumluluğumuz doğrultusunda sürdürülebilir üretime odaklanıyoruz. İş süreçlerimizi daha sürdürülebilir kılmak adına projeler geliştiriyor, bu konuda sektörümüze liderlik eden firmalar arasında yer alıyoruz. Sürdürülebilirlik kapsamında, Döngüsel Ekonomi, Karbonsuzlaşma ve Yeşil Finans konularında araştırmalar yapan ve projeler üreten Sürdürülebilirlik Komitesi, yaptığı incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda bu projeyi hayata geçirmeye karar verdi.

Tesislerimize entegre ettiğimiz vakum evaporatörü ile ortaya çıkan atığı geri kazanım lisansına sahip iş ortağımıza gönderiyor ve bertarafını sağlıyoruz. Bu sayede atık miktarlarını önemli ölçüde azaltırken, bu atığı arıtarak yılda 300 metreküp de su tasarrufu sağlayacağız.”

Doğadan ilham alıp, geleceğe ilham veriyor

Borusan Holding ve Grup şirketleri sürdürülebilirliği iş süreçlerinin temel taşı olarak görüp kapsayıcı bir şekilde ele alırken iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında çalışmalarını yürütüyor. Sürdürülebilirliği, paydaş temelli bir yapılanma olarak gören ve doğayı iş süreçlerine katarak, tüm yaşam için “fayda” üretmek adına çalışan Borusan, dünyadan ilham alıyor, geleceğe ilham veriyor.

Etiketler :