Yeni Mercedes-Benz Citan 25 Ağustos’ta tanıtılacak

Yeni Mercedes-Benz Citan 25 Ağustos’ta tanıtılacak

Yeni Mercedes-Benz Citan ve tamamen elektrikli versiyonu eCitan, 25 Ağustos 2021 tarihinde dünyaya tanıtılıyor. Standart donanımında çok sayıda sürüş destek ve modern güvenlik sistemleri sunan Yeni Mercedes-Benz Citan, “Hey Mercedes” sesli komut özelliğine sahip MBUX ile kapsamlı, sezgisel kullanım seçeneği de sunuyor.

Çarpıcı tasarımdan sürüş özelliklerine, güvenlikten bağlanabilirlik çözümlerine kadar markanın tüm karakteristik DNA özelliklerini bünyesinde barındıran Yeni Mercedes-Benz Citan ve tamamen elektrikli versiyonu eCitan, 25 Ağustos 2021 tarihinde dünyaya dijital olarak tanıtılmaya hazırlanıyor. 

Mercedes-Benz’in yeni hafif ticari aracı, kompakt dış boyutlarına karşın geniş iç mekan ve yükleme alanı ile özellikle dağıtım ve servis hizmetleri alanında çok yönlü kullanım özellikleri sunuyor. Geniş açıklığa sahip sağ ve sol sürgülü kapılar kadar alçak yükleme eşiği de iç mekana erişimi ve aynı zamanda araç yüklemeyi-boşaltmayı kolaylaştırıyor.

Yeni Citan Tourer versiyonunda ise yolcular, rahat ve konforlu bir yaşam alanı ile şımartılıyor. Son derece değişken ve işlevsel bir yapının yanında araç, üst seviye güvenlik özellikleri ve üstün sürüş konforu da sunuyor.

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Marcus Breitschwerdt; “Yeni Mercedes-Benz Citan, profesyoneller tarafından, profesyoneller için baştan aşağı yeniden geliştirildi. Kusursuz tasarımdan sürüş özelliklerine ve güvenlikten bağlanabilirlik özelliklerine kadar Yeni Citan, tüm Mercedes-Benz DNA’sına sahip.” dedi.

Güvenlik, Mercedes-Benz için temel ve öncelikli bir değer. Enerjiyi sönümleyen ve enerji boşaltma kirişlerine sahip dengeli gövde, standart sunulan yedi adede kadar hava yastığı ve modern sürüş destek sistemlerine sahip kapsamlı donanım, söz konusu güvenliğin sağlanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca yardımcı sistemler, birçok sürüş senaryosunda sürücüyü destekleyebiliyor veya rahatlatabiliyor.

Güvenlik, sadece bu sistemlerle sağlanmıyor. Sprinter veya Mercedes-Benz binek otomobil ürün ailesi gibi Yeni Citan da isteğe bağlı olarak sezgisel ve uyarlanabilir bilgi-eğlence sistemi MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) ile donatılabiliyor.

Güvenlik sistemleri, tehlikeli durumlarını önceden belirleyebiliyor

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Stratejik Proje Yöneticisi ve Baş Mühendisi Dirk Hipp; “Sürüş destek sistemlerini uygularken, bir ticari araçta da binek otomobillerimizdeki konfor ve uyumu sunmayı amaçladık. Müşterilerimiz tarafından güçlükle fark edilecek nazik müdahaleler ESP’nin yanı sıra, yokuş kalkış desteği veya yan rüzgar asistanında da geçerli olacak.” dedi.

Radar ve ultrasonik sensörler dışında kameraları da kullanan sürüş destek ve park sistemleri, trafiği ve çevreyi izliyor, gerektiğinde sürücüyü uyarıyor veya müdahale ediyor. Yeni nesil Mercedes-Benz C-Serisi ve S-Serisi örneğinde olduğu gibi, direksiyon müdahalesiyle çalışan Aktif Şeritte Kalma Yardımcısı rahatlık sağlıyor.

Yasal zorunluluk olan ABS ve ESP dışında, Yeni Citan versiyonları, yokuşta kalkış desteği, yan rüzgar asistanı, yorgunluk uyarı sistemi ATTENTION ASSIST ile standart olarak donatılıyor. Citan Tourer versiyonunda sunulan sürüş destek sistemleri, Aktif Fren Yardımcısı, Aktif Şeritte Kalma Yardımcısı, Kör Nokta Yardımcısı ve Hız Sınırlandırma Yardımcısı ile çeşitliliğini artıyor.

Örneğin trafik sıkışıklığını otonom olarak takip eden aktif mesafe asistanı DISTRONIC ve sürücünün Citan’ı şeridin ortasında tutmasına yardımcı olan Aktif Yönlendirme Asistanı gibi donanımlar ise isteğe bağlı donanım olarak sunuluyor.

Citan Tourer’da sunulan ve ciddi bir yandan çarpışma durumunda sürücü ve ön yolcu koltukları arasında açılabilen standart orta hava yastığı ile Yeni Citan, emniyet sistemlerinde de iddialı. Citan Tourer, toplam yedi adet hava yastığı ile yolcuları korurken, panelvan modeli standart olarak altı hava yastığı ile donatılıyor.

“Hey Mercedes” sesli asistan özelliği ile MBUX, dolaylı sesli komutlarını da anlıyor

Güçlü çipler, uyarlanabilir yazılım, yüksek çözünürlüklü ekranlar ve parlak grafiklerle MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi), otomobil kullanım şeklini değiştirdi.

Yeni Citan’da MBUX’in farklı versiyonları isteğe bağlı olarak sunuluyor. Sistem, yedi inçlik dokunmatik ekran veya direksiyon üzerindeki dokunmatik kumanda düğmeleri aracılığıyla sezgisel kullanım, Bluetooth bağlantısı ve dijital radyo (DAB ve DAB +) üzerinden eller serbest kullanım gibi özelliklerle öne çıkıyor.

Yeni Mercedes-Benz Citan ve tamamen elektrikli versiyonu eCitan 25 Ağustos 2021 tarihinde dünyaya tanıtılacak.

Etiketler :