2023 Yılının Kamyonu DAF XD, Sürücüye Mükemmel Görüş Açısı Sunuyor

2023 Yılının Kamyonu DAF XD, Sürücüye Mükemmel Görüş Açısı Sunuyor

'2023 Yılının Uluslararası Kamyonu' ödülünü kazanan Yeni Nesil DAF XD, Barcelona’da tanıtıldı ve test sürüşü gerçekleştirildi. ŞENEL ÖZDEMİR /yesillojistikciler.com

1-1-daf-xd.jpg

'2023 Yılının Uluslararası Kamyonu' ödülünü kazanan Yeni Nesil DAF XD, Barcelona’da yesillojistikciler.com'un da katıldığı test sürüşü ile basına tanıtıldı. Test sürüşü organizasyonuna DAF’ın üst düzey yöneticileri ve Türkiye’den DAF Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark ve DAF Trucks Turkey Satış Direktörü Mert Ersoylu katıldı. 2023 sonbaharında Türkiye pazarına da sunulması beklenen Yeni Nesil DAF XD, birçok yeni özelliği ile göz dolduruyor.

daf-xd5.jpg

Şehiriçi kullanım için tasarlanan DAF XD, özellikle sunduğu geniş görüş açısı ile öne çıkıyor. Kamyonlardaki kör noktayı hemen hemen sıfırlayan bir tasarımı ile dikkat çeken Yeni Nesil DAF XD, XD, "2022 Yılının Uluslararası Kamyonu" seçilen birçok ödüllü XF, XG ve XG⁺ uzun yol kamyonunun DNA'sını paylaşıyor.

Optimum aerodinamik, yüksek verimli güç aktarma organları, mükemmel oturma konumu ve birinci sınıf uyum ve bitiş gibi premium özellikler artık mesleki ve dağıtım segmentlerinde de tanıtılıyor.

3-7-daf-xd-interior-excellent-direct-and-indirect-view.jpg

KALDIRIM GÖRÜNÜMÜ PENCERESİ

Yeni Nesil DAF XD'nin çekici tasarımı, sınıfının en iyisi doğrudan görüş için geniş bir ön cama ve ultra düşük kemer hattına ve büyük yan camlara sahip. Bu, Yeni XF'ten 17 cm daha alçak olan alçak kabin konumu ve ön cama doğru ön cama doğru şekillendirilmiş yeni "Vision Dashboard" ile birlikte sunuluyor. Bir seçenek olarak, katlanabilir ön yolcu koltuğu ile birlikte, ön yolcu tarafında kamyonun yanında yayaların ve bisikletlilerin engelsiz bir şekilde görülmesini sağlayan bir Kaldırım Görünümü Penceresi mevcut.

3-1-daf-xd-interior-kerb-view-window-and-folded-seat.jpg

DİJİTAL GÖRÜNTÜ SİSTEMİ

Sınıfında lider dolaylı görüş için Yeni Nesil DAF XD, ana ve geniş açılı aynaların yerini alan DAF Dijital Görüntü Sistemi ile donatılabilir. Üstün DAF Köşe Görünümü, yardımcı sürücü tarafında kabinin A direğinin etrafındaki alanda 285 dereceden az olmayan maksimum görüş sunuyor.

DAF City Turn Assist

DAF City Turn Assist, yol güvenliğini daha da artırmak için yayalar, bisikletçiler, arabalar ve motosikletler gibi diğer yol kullanıcıları yardımcı sürücünün yan kör bölgesinde olduğunda görsel ve sesli uyarılarla sürücüleri uyarıyor.

1-9-daf-xd.jpg

ELLER DİREKSİYONDA, GÖZLER YOLDA

Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG⁺'de olduğu gibi, mesleki ve dağıtım uygulamalarına yönelik yeni birinci sınıf araçlar, DAF'ın "Eller Direksiyonda, Gözler Yolda" felsefesi sayesinde mükemmel ergonomi sunuyor. Sürüşle ilgili tüm işlevler direksiyon simidi ve direksiyon kolonu kollarından çalıştırılır. İkincil sürüş işlevleri, sürücünün kolayca erişebileceği bir yerde, mantıksal olarak ön panele yerleştirilmiş fiziksel düğmelerden çalıştırılıyor.

EN YENİ NESİL AEBS, YENİ DÜŞÜK HIZLI RÖMORK FRENİ

Ayrıca, mümkün olan en iyi görüş için tüm XD modellerinde standart olan tam LED dış aydınlatma da üstün güvenliğe katkıda bulunuyor.  Ek olarak, en yeni nesil AEBS, yeni Düşük Hızlı Römork Freni ve Park Freni Yardımı dahil olmak üzere eksiksiz bir dizi gelişmiş sürücü asistanı sistemi mevcut.

1-4-daf-xd.jpg

YAKIT VERİMLİLİĞİ VE DÜŞÜK KARBON EMİSYONU

Uzun mesafeli Yeni Nesil XF, XG ve XG+ kamyonlarla paylaşılan olağanüstü kabin aerodinamiği sayesinde sınıfında lider yakıt verimliliği ve düşük CO2 emisyonları elde ediliyor. Geniş yarıçap, kavisli ön cam, optimum sızdırmazlık, aynalar yerine dijital kameralar ve mükemmel motor ve kabin altı hava akışı, dağıtım ve mesleki segmentte de verimlilikte yeni bir standart getirmek için uygulanıyor.

Pazar lideri araç verimliliği aynı zamanda yeni PACCAR MX-11 motor, standart olarak TraXon otomatik şanzıman, akıllı egzoz son işlem sistemi ve arka aks içeren yeni aktarma organları aracılığıyla gerçekleştiriliyor. DAF Connect filo yönetim sistemi, kablosuz yazılım güncellemelerinde zamandan tasarruf sağlıyor.

KAPSAMLI BİR PTO YELPAZESİ

Kapsamlı bir PTO yelpazesi, gövde bağlantı modülleri ve konektörler, mükemmel üstyapıcı dostu olmayı kolaylaştırır ve bu, aynı zamanda EAS, akü kutusu, AdBlue® deposu ve optimum verimlilik için yakıt depoları gibi oldukça esnek şasi bileşenleri tarafından da destekleniyor.

SÜRÜCÜ KONFORU ÜST SEVİYEDE

Yeni Nesil DAF XD, mesleki ve dağıtım kamyonu sürücüleri için konforu bir sonraki seviyeye taşıyor. Dağıtım versiyonlarının çoğu için sadece iki giriş basamağı ve dik park konumunda hareket ettirilebilen bir direksiyon sayesinde kabin erişilebilirliği sınıfının lideri Koltukların ve direksiyon simidinin ayar aralıkları ve Sleeper High Cab için 10 m3'e varan hacimlerle kabinin genişliği emsalsiz. Day Cab, en yüksek sürücü konforu ve birinci sınıf saklama alanı için standart olarak genişletilmiş iç alanla birlikte gelir. Üçüncü bir koltuk veya büyük bir buzdolabı, fabrika çıkışı seçenekleri olarak mevcut.

gregor-van-der-mark.jpg

ÇARPICI GÖSTERGE PANOSU

Yeni XD, kristal netliğinde ve tamamen dijital bir gösterge paneli de dahil olmak üzere Yeni Nesil XF, XG ve XG+ kamyonlarla aynı çarpıcı gösterge panosuna sahip. Geniş 12” ekran, sürücünün kişisel tercihlerine göre özelleştirilebilir. İsteğe bağlı DAF Navigasyon ve DAF'ın geniş bilgi-eğlence sistemleri yelpazesini çalıştırmak için son derece duyarlı 10,1" saniyelik dokunmatik ekran da mevcut.

MÜKEMMEL UYKU KONFORU

Mükemmel uyku konforu için DAF XD Sleeper ve Sleeper High kabindeki yataklar 2.220 mm'den az uzunluğa ve 750 mm'ye kadar genişliğe sahiptir. Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG⁺'de sunulan 50 mm kalınlığındaki üst kısım, üstün uyku konforu için mevcut.

SÜRÜŞÜ BİR ZEVK

Üstün sürüş ve yol tutuşu, tamamen yeni bir ön uç şasi tasarımından, yeni bir kabin süspansiyonundan ve yeni bir arka aks süspansiyonundan yararlanıyor. Sonuç olarak, XD sadece çalışmak ve içinde yaşamak için bir rüya değil, aynı zamanda sürüşü de bir zevk.

2-1-daf-xd-electric.jpg

ELEKTRİKLİ XD

Yeni Nesil XD ile DAF, dağıtım ve mesleki taşımacılığın geleceğini başlatıyor. Yeni Nesil XD kalite, güvenlik, verimlilik ve sürücü konforunda kendini farklı kılar. Aynı zamanda, alternatif aktarma organları için hazır, tamamen yeni bir araç platformunu temsil ediyor. 2023'te Yeni DAF XD, Battery Electric güç aktarma organları ile de satışa sunulacak. Bu "sıfır emisyonlu" araçlar, 170 kW (230 hp) ila 350 kW (480 hp) arası elektrik motorlarına ve toplam 525 kW/saate kadar kapasiteye sahip çok çeşitli pil paketlerine sahip olacak. Bunlar, uygulamaya bağlı olarak 500 kilometrenin üzerindeki tamamen elektrikli menzilleri destekler.

Yeni Nesil DAF XD serisi, hem nakliye operatörleri hem de sürücüler için mümkün olan en iyi seçimi temsil ediyor. DAF'ın mesleki ve dağıtım uygulamalarına yönelik yeni kamyon serisi, çok yönlülükte öne çıkıyor ve kalite, güvenlik, verimlilik ve konforda yeni standartlar belirliyor.

Yeni XD serisi, 2023'te tam akülü elektrikli XD Electric araçlarla birlikte Eylül 2022'nin ortalarında üretime girdi.

LONDRA STANDARTI

London Direct Vision Standard'ın (DVS) yansıttığı gibi, dünyadaki hiçbir şehir, ticari araçlar ve savunmasız yol kullanıcıları arasındaki kazaların sayısını azaltma konusunda Londra'dan daha kararlı görünmüyor. Sürekli sıkılaştırma düzenlemelerine uymak, özellikle orta ve ağır hizmet kamyonlarının tüm üreticileri için zorlu olsa da DAF, DVS'nin amacını tam olarak desteklemektedir: yol güvenliğini artırmak için sürücü konumundan doğrudan görüşü en üst düzeye çıkarmak.

Yeni Nesil DAF XD dağıtım kamyonları, benzersiz DAF Vision Door ve DAF Corner View kamera sistemiyle donatıldığında, DVS'de ulaşılabilir maksimum 5 yıldıza ulaşıyor. Bu, doğrudan görüş söz konusu olduğunda XD'nin benzersiz pazar konumunu gösteriyor.

mert-ersoylu.jpg

DAF XD, 2023 Sonbahar’da Türkiye pazarında olacak

DAF Trucks Turkey Satış Direktörü Mert Ersoylu, “DAF XD’ler şehiriçi dağıtım ve özel kullanım için tasarlandı. DAF XD’in birçok farklı üstyapı seçeceği mevcut. Birçok farklı üst yapı seçeceğine sahip DAF XD’ler katılımcıların kullanımına sunuluyor. Yeni Nesil DAF XD’lerin özelliklerini üç ana başlıkta toplayabiliriz. Bunlar; güvenlik, verimlilik ve sürüş konforu.

Araçlarımızda güvenliği pasif ve aktif güvenlik olarak ikiye ayırıyoruz. Pasif güvenlikte hem sürücünün hem de etrafındaki unsurların güvenliği ön plana çıkıyor. Herhangi bir çarpışma anında bu araçlarımızda da enerjiyi emen kabin süspansiyonunun yanı sıra, önde ve arkada programlı deformasyon alanlarına sahip olan takviyeli kabin yapısı önemli bir rol oynuyor. Bir çarpışma anında akıllı kabin süspansiyonu, kabinin arka tarafa kontrollü bir şekilde hareketlenmesini sağlıyor. Kabin 40 cm. kadar geriye kayıyor. Kabin şasiye bağlı kaldığından, acil servis işlemleri için kolay erişim sağlanıyor. Sürücü için güvenli bir yaşam alanının sağlanması DAF XD’lerde de mevcut.

Aktif güvenlik sisteminide de sürücüye, aynalar yerine dijital kameralar ve köşe görüş kamerası ile beraber maksimize edilmiş bir görüş alanı sağlanıyor. Aracın herhangi bir kör noktasını bırakmadan aracın etrafındaki tüm unsurlara hakim olmasına olanak tanıyor. Bununla birlikte kaldırım görüş camının eklenmesi ile ve bunu destekleyen sinema koltuğu sistemi ile aracın sağ tarafındaki görüş alanı da maksimize edildi.

Yeni Nesil DAF’larla birlikte bu araçlarda da artırılmış motor freni performansı mevcut. Bu motor performansının en önemli unsurlarından biri fren sürekliliğinin sağlanması. Bu da yüksek hızlarda dahi motor frenini çok verimli bir şekilde aracın istenilen hıza kontrollü bir şekilde düşürülmesini sağlıyor. Bir frenleme sürekliliği vaat ediyor. Dolayısıyla daha yüksek bir performansı elde edebiliyorsunuz.

KÖR NOKTA BIRAKMIYOR

2023 Yılının Kamyonu seçilmesinde güvenlik unsurlarının çok yüksek olması, sürücünün oturduğu koltuktan maksimize bir görüş alanına sahip olması. 17 cm. Aşağıya indirilmiş olan cam çizgisi ile beraber daha geniş bir görüş açısına sahip olması aynı zamanda diğer tamamlayacı sistemlerle beraber hiçbir kör nokta bırakmıyor.  2023 yılı sonbaharında DAF XD’ler Türkiye pazarında olacak. “

DAF KÖŞE GÖRÜNÜM

DAF Corner View (Köşe Görünüm), hem kaldırım hem de ön dikiz aynalarının yerini alan bir kameraya sahiptir. Yasal olarak gerekli olandan çok daha geniş bir görüş alanı sağlarken, geleneksel kavisli aynalara kıyasla görüş kalitesi önemli ölçüde daha yüksek. DAF Köşe Görünümü'nün ekranı, ön yolcu tarafındaki A direğine mantıklı bir şekilde yerleştirilmiştir, böylece sürücü bir bakışta kamyonun ön yolcu tarafında neler olup bittiğini mükemmel bir şekilde görebilir. Dahası, aynaların DAF Dijital Görüş Sistemi ile değiştirilmesi doğrudan görüşe katkıda bulunur ve aerodinamik performansı %4,5 oranında artırarak %1,4 yakıt verimliliği kazancına katkıda bulunur.

YÜKSEK AYDINLATMA

Tıpkı kardeşleri XF, XG ve XG⁺ gibi DAF XD de ön, yan ve arka aydınlatmada tam kapsamlı LED teknolojisi sunar. Buna uzun huzme, uzun huzme, gündüz yanan ışıklar, köşe ve manevra ışıklarının yanı sıra güzel Skylights (Sleeper High kabinde isteğe bağlı olarak sunulur) ve öndeki isteğe bağlı sis lambaları dahildir. Yan işaret lambaları, sinyal lambaları ve arka lambalar da LED teknolojisinden yararlanır. En iyi görüş ve görünürlük ile maksimum güvenlik için en yüksek kaliteyi sağlar. LED aydınlatma, düşük enerji tüketimi ve sonsuz ömrü sayesinde uygun işletme maliyetine de katkıda bulunur.

Sürücünün konforu için, yeni DAF XD serisinde Otomatik Aydınlatma Seçimi standarttır. Zorlu ve karanlık sürüş koşullarında uzun huzmeyi otomatik olarak etkinleştirir. Yağmur durumunda da silecekler otomatik olarak devreye girer. Römorkunkiler de dahil olmak üzere tüm araç lambaları, araç anahtarındaki uzaktan kumanda ile kolayca kontrol edilebilir.

daf-xd7.jpg

EN İYİ PASİF GÜVENLİK

Yeni Nesil DAF kamyonlar, her yönden darbelere karşı koruma sağlayan tamamen yeni ve son derece güçlü, sağlam bir kabin yapısına sahip. Ön tarafta, maksimum koruma için enerji emici çarpışma kutuları entegre edilmiş. Kabinin arkasındaki çarpma bölgeleri hareketli yüklere karşı koruma sağlayarak sürücünün çalışma alanını güvende tutuyor. Tavan, devrilme durumunda kabindekileri maksimum düzeyde korumak için güçlendirilmiş.

ProCaDis

DAF'ın benzersiz ve patentli Programlı Kabin Yer Değiştirme Sistemi (ProCaDis), önden çarpışma sırasında şaside 400 milimetrelik XD kabin yer değiştirmesine izin vererek enerjiyi emmek ve kabinin ayrılmasını önlemek için. Sonuç olarak, ProCaDis kabin yapısını korur ve araç yolcuları için hayatta kalma alanını en üst düzeye çıkarır.

CoDeS

DAF'ın Kontrollü Direksiyon Kolonu Deformasyon Sistemi (CoDeS), örneğin bir römork çarpması durumunda direksiyon simidinin sürücüden uzaklaşmasını sağlar. Sürücünün dizleri, Yeni Nesil XD'nin ön panelindeki darbe emici bölgelerle korunur.

daf-xf-toplu.jpg

SÜRÜCÜ DESTEK SİSTEMLERİ

Yeni Nesil DAF, konfor ve güvenliği desteklemek için eksiksiz bir dizi sürücü destek sistemiyle birlikte sunuluyor. Bunlara Fren Yardımı, Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi, Acil Durum Fren Lambaları, DAF Şehir Dönüş Yardımı ve en yeni nesil Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi dahil AEBS-3, hem sabit hem de hareketli araçların 80 km/s hıza kadar çarpışmadan kaçınmasına yardımcı olmak için tam otonom acil frenleme sağlayabilir.

İSTEM DIŞI KAYMAYI ÖNLER

Dozajı kolay DAF Elektronik Park Freni, değerli bir güvenlik seçeneği. Örneğin motor kapatıldığında otomatik olarak park frenini devreye sokarak kamyonun istem dışı kaymasını önler. Ayrıca, sürücü kalkış için gaza bastığında Elektronik Park Freni devreden çıkıyor. Kamyonun park freni gücünü kontrol etmek için bir test fonksiyonu da dahildir - treylerin park frenlerini serbest bırakarak -.

DÜŞÜK HIZLI TREYLER FRENİ

Düşük Hızlı Treyler Freni, treyler frenlerini bağımsız olarak etkinleştirerek güvenli treyler bağlanmasını ve ayrılmasını garanti eder. Ayrıca, bir vinçle yükleme veya boşaltma sırasında veya bir devrilme gövdesi çalıştırılırken kamyonun hareket etmemesini sağlamak için park freninin yanındaki tüm frenleri devreye sokan Park Freni Yardımı da yenidir.

daf-xd7-001.jpg

ÖZEL TAVAN HAVA DEFLEKTÖRLERİ

DAF, özellikle Yeni Nesil XD için maksimum aerodinamik performans ve dolayısıyla en yüksek verimlilik için eksiksiz bir çatı hava deflektörü, yan halkalar ("çamurluklar") ve yan etekler serisi geliştirdi. Üç kabin versiyonunun her biri için, gövdeye yakın monte edilmiş kompakt bir deflektörden, özellikle Birleşik Krallık için 4,5 metreye kadar yükseklikleri kaplayan tam boy çatı hava deflektörlerine kadar değişen özel tavan hava deflektörleri mevcut. Hava soğutucu ve radyatörün etrafındaki kapaklar, akış kılavuzları, deflektörler, devridaim bariyerleri ve endüstri lideri aerodinamik performans ve yakıt verimliliği için kapalı tekerlek bölmesi kapakları gibi kaput altı aerodinamiği optimize etmek için alınan birçok önlem de aynı derecede önemli.

PACCAR MX-11 MOTORLAR

Önemli yenilikler sayesinde, yeni düşük hızlı PACCAR MX-11 motorlar, artık tüm değerlerde standart olan en üst viteste ek tork (150 Nm'ye kadar) sağlar.

PACCAR MX-11 300 220kW 299hp 1.450 Nm @ 900 rpm

PACCAR MX-11 340 251kW 341hp 1.650 Nm @ 900 rpm

PACCAR MX-11 370 270kW 367hp 1.950 Nm @ 900 rpm

PACCAR MX-11 410 300kW 408hp 2.150 Nm @ 900 rpm

PACCAR MX-11 450 330kW 449hp 2.350 Nm @ 900 rpm

Yeni nesil HE400 turboşarj, hava yönetimini iyileştirir ve şehir içi dağıtım uygulamaları için çok önemli olan çok düşük gürültü seviyeleri ile birlikte en yüksek verimlilik ve mükemmel sürülebilirlik için 900 rpm'de mevcut maksimum tork ile DAF'ın etkileyici hız düşürme performanslarını daha da geliştirir. Buna ek olarak, halihazırda pazar lideri olan MX Motor Freni, daha düşük devirlerde %20'ye kadar daha fazla tork sağlayarak, dakikada 1.200 devirden itibaren düz bir tork eğrisi sağlayarak kendi segmentinde açık bir endüstri ölçütü belirler.

Tüm PACCAR MX-11 motorlarında, yeni bir enjektör tasarımına sahip yeni bir çok darbeli yakıt enjektörü tasarımı uygulanır. Yeni bir piston ve gömlek tasarımı ile birlikte bu, yanma verimliliğinin artmasına önemli ölçüde katkıda bulunur. Pik ateşleme basınçları, yeniden tasarlanmış silindir blokları ve silindir kapakları sayesinde 265 bar'a kadar artırılmıştır. Tek ve iki silindirli hava kompresörleri, yeni tam akış kontrollü yağ pompaları ve yeni nesil yüksek verimli alternatörler parazit kayıplarını azaltır.

Şasi üzerinden egzoz borusu, motor çıkışı ile motor çıkışı arasındaki en kısa yolu sağlar. ısı kaybını en aza indirmek için motor son işlem sistemi. Bu, yeni dozlayıcı ve karıştırıcı sistemi ile entegre motor ve EAS kontrol ünitesi (ECU) sayesinde EAS ünitesinde daha yüksek sıcaklıklar ve dolayısıyla daha yüksek verimlilik ile sonuçlanır.

Tüm bu yenilikler, mükemmel bir sürüş ve fren performansı, en yüksek verimlilik, en düşük emisyon ve yılda sadece bir servis aralığı ile sonuçlanır.

daf-xd6.jpg

SOĞUTMA SİSTEMİ

DAF, 2012'de Euro 6 kamyon serisini piyasaya sürerek pasif soğutmada büyük bir adım attı. Yeni Nesil XD ile, mükemmel kaput altı aerodinamiği için akış kılavuzları, tam yüz hava soğutucusu eklenerek pasif soğutma bir sonraki seviyeye taşınıyor. hava akışını iyileştirmek için sıcaklık yönetimini ve kabine monte kapsüllemeyi iyileştirmek için. Bu özellikler, ızgaraya giren her kilogram havanın optimum kullanımı yoluyla minimum fan etkileşimi sağlar.

HAVA GİRİŞİ

Maksimum performans için Yeni Nesil XD'nin hava girişi, hava filtresi ve turbosu birbirine mümkün olduğunca yakın konumlandırılmıştır. Aynı nedenle, hava girişi aracın önüne güzel bir şekilde entegre edilmiş ve bu da yasal sınırlar içinde maksimum üst yapı boyutlarına izin veriyor. Ağır hizmet uygulamaları için, sabit siklon elemanları ile kabinin arkasında bir hava girişi opsiyonel olarak sunulacak.

TraXon OTOMATİKLEŞTİRİLMİŞ ŞANZIMAN

DAF XD'nin verimli güç aktarma organlarının bir kısmı, en yeni neslin TraXon otomatikleştirilmiş şanzımanıdır. Bu şanzıman, fren pedalını bırakarak aracın manevra hızının hassas bir şekilde ayarlanmasını sağlayan, harekete geçme gibi yeni özellikler sunar. Otomatik kalkış vitesi seçimi, en uygun kalkış vitesini seçmek için diğerlerinin yanı sıra hava körük basıncı ve yarı römork girişinden aracın yükünü anında alır.

daf-xd2.jpg

ALLISON TAM OTOMATİK ŞANZIMAN

DAF, özellikle çöp toplama uygulamaları için 220 kW/299 hp ve 251 kW/341 hp MX-11 motorla birlikte bir Allison tam otomatik şanzıman sunuyor. Bu 'Generation 6' Allison şanzıman, daha da yüksek yakıt verimliliği sağlayan yeni şanzıman kontrol modülü ve daha düşük sürtünme ve optimize edilmiş maksimum performans için yeni yazılım arasında yer alıyor. Ek olarak, sürücü yumuşak vites değiştirme özelliklerinden faydalanacaktır.

TraXon vites kutusunun yeni öngörücü işlevleri arasında, bir inişin sonunda 93 km/s'lik kısa bir aşırı hıza izin veren ve normalde yokuş sonunda gereksiz frenlemeyi önleyen yeni akıllı EcoRoll işlevine sahip en yeni nesil Tahmini Hız Sabitleyici bulunuyor. enerji kaybına neden olur. Kısacası: gerekli değilse EcoRoll'dan kaçının - faydalı olduğunda EcoRoll'u genişletin. Ayrıca Yokuş Aşağı Hız Kontrolü, daha da güçlü MX motor freni sayesinde Intarder ihtiyacını ortadan kaldırarak toplam araç ağırlığını azaltır ve yakıt verimliliğine katkıda bulunur.

GELİŞTİRİLMİŞ ARKA AKS

Yeni Nesil DAF kamyonlar, 8 ve 9 tonluk ön akslar ve 13 tonluk geniş bir tahrikli arka aks yelpazesiyle sunulur – poyra redüksiyonlu veya redüksiyonsuz ve gerekirse itici veya arka aks ile kombinasyon halinde. Çok çeşitli arka aks oranları, her uygulama için mümkün olan en iyi verimliliği sağlar. Verimliliği daha da optimize etmek için daha düşük yağ seviyeleri (aks başına sadece 7 litre) ve yeni pinyon yatakları sürtünme kayıplarını azaltır. Daha hafif (- 3,5 kilogram) ve daha da sağlam olan yeni nesil fren kaliperleri uygulanırken, yeni Aktif Kaliper Salıcıları, fren uygulanmadığında sürtünme kayıplarını önler.

Yakıtı ve genel verimliliği daha da optimize etmek için Yeni Nesil DAF XD'nin geliştirilmesinde, düşük araç boş ağırlıklarının gerçekleştirilmesine çok dikkat edildi. Bu, tavan hava deflektörleri, kabin süspansiyonu, ön alt koruma, 5. tekerlek montaj plakası ve örneğin motor için yeni tasarımlara ve çözümlere ek olarak gövdeye hafif, yüksek mukavemetli çelik uygulanarak elde edildi. Çabaların sonucu, tüm versiyonlar için uygun boş ağırlıktır.

daf-xd4.jpg

KABLOSUZ GÜNCELLEME

XF, XG ve XG⁺ için olduğu gibi, Yeni Nesil XD DAF, motor ve son işlem sistemleri, araç ECU'su, Merkezi Güvenlik Ağ Geçidi (CSG) ve DAF Connect için havadan yazılım güncellemelerini alabilir. Nakliye operatörü ve sürücü, yeni yazılım güncellemeleri indirilmeye hazır olduğunda bir bildirim alır ve hatta güncellemeyi DAF Connect filo yönetimi aracıyla planlayarak maksimum araç çalışma süresine katkıda bulunur. Buna ek olarak, araç tanılama sistemi, nadiren meydana gelebilecek bir sorunun temel nedenine daha da doğrudan rehberlik etmek için yeniden tasarlandı.

125.000 kilometre/yıl standart servis aralıkları da endüstri lideri verimliliğe ek olarak. Uzun mesafeli uygulamalar için, 200.000 kilometreye varan servis aralıklarıyla sonuçlanan uzun tahliye seçeneği mevcuttur. Bu, tüm yol uygulamaları için, sektörde benzersiz olan, yılda bir servis aralığı anlamına gelir.

Artık tüm Avrupa çapında onarım ve bakım sözleşmeleri de sunabilen DAF MultiSupport ile birleştiğinde bu, maksimum esneklik ve operasyonel araç kullanılabilirliği sağlar.

DAF Connect çevrimiçi filo yönetim sisteminin yeni işlevselliği sayesinde, gerçek trafik bilgilerinin yanı sıra en yüksek verimlilik için ana merkezden kamyona sürüş rotaları gönderme olanağı sunan "Bağlı Navigasyon" mevcut.

daf-xd1.jpg

DAĞITIM TAŞIMACILIĞINDA YENİ STANDARTLAR BELİRLEYEN YENİ NESİL DAF XD

Dağıtım kamyonlarının sürücüleri günde birçok kez araca binmek ve araçtan inmek zorunda kalıyor. Onlar için kamyonlarının en yüksek konforu, kapının açılması ve mükemmel bir erişilebilirliğin sunulmasıyla başlar. Sadece iki giriş basamağı ergonomik olarak konumlandırılmıştır ve rahat bir merdiven etkisi sunar. Kapı, geniş bir şekilde açılır ve mantıksal olarak yerleştirilmiş A ve B sütun korkuluklarını ortaya çıkarır. Optimum erişilebilirlik için direksiyon simidi dik park konumunda çok kolay bir şekilde sabitlenebilir.

3-5-daf-xd-interior-spacious-interior.jpg

İÇ MEKAN

Yeni Nesil XD'nin kabin içi, Day Cab, Sleeper Cab veya Sleeper High Cab için tercih edilip edilmediğine bakılmaksızın, iç mekanda yeni standartlar belirlediğinden, sıcak karşılama cömertçe devam ediyor.

Aslında, yeni XD'nin Sleeper High Cab'i, Yeni Nesil DAF XF'nin uzun taşıma için cömert kabiniyle neredeyse aynı. XD için kabin referans noktası, olağanüstü erişilebilirlik ve doğrudan görüş için 170 milimetre daha alçak konumlandırılmıştır. Duruş yüksekliği 1.970 milimetreye kadardır ve yaklaşık 10 m3'lük bir kabin hacmi ile birlikte bu, sadece 320 milimetrelik motor tüneli yüksekliği sayesinde dağıtım segmentinde yeni bir ferahlık düzeyi sağlar.

Ayrıca Yeni Nesil DAF, 1.300 milimetre iç yüksekliğe ve 10 m3'e kadar hacme sahip tek yataklı Yataklı Kabin ile de mevcuttur. Day Cab, sürücünün koltuğunu tamamen rahat bir konuma getirmesine olanak tanır ve mükemmel üçüncü koltuk ergonomisi ve geniş saklama alanı için ek alan sunar. Ayrıca, Yeni XD Day Cab, fabrikada tam boy buzdolabına monte edilmiş bir buzdolabına sahip olmanızı sağlar.

Yeni Nesil DAF XD dağıtım kamyonları için DAF, sürücü için mümkün olan en iyi çalışma ortamını yarattı. Sürücü koltuğunun ayar aralığı, 1.190 milimetre uzunluğunda ve 413 milimetre yüksekliğindedir ve bu, bu segmentteki mevcut standartların çok ötesindedir. Direksiyon simidi 6° ila 55°'den az olmayan bir açıyla ayarlanabilir ve hatta hem aktif hem de daha dikey bir konuma getirilebilir, bu da binek otomobil benzeri bir sürüş konumuna olanak tanır.

DAF, Yeni Nesil dağıtım kamyonlarının üstün kalitesini temsil eden üç koltuk döşemesi sunar: yumuşak dokuma kumaş, zarif Alcantara ve lüks tam deri.

KATLANABİLİR YARDIMCI SÜRÜCÜ VE ÜÇÜNCÜ KOLTUK

DAF'ın uzun mesafeli amiral gemisi modelleri XF, XG ve XG⁺ gibi, Yeni Nesil DAF XD dağıtım kamyonları da standart olarak katlanabilir bir yardımcı sürücü koltuğu ile birlikte gelir. Koltuk katlandığında, isteğe bağlı Kenar Görüş Pencereli Görüş Kapısı aracılığıyla sınırsız doğrudan görüş sağlarken aynı zamanda kabindeki hareket özgürlüğüne de katkıda bulunur. Bu koltuğun koltuk başlığı akıllıca katlanabilir (opsiyonel), bu da ranzada masa olarak oturmaktan pratiktir.

Day Cab (Günlük Kabin), yine katlanabilir ve motor tünelinin üstüne yerleştirilmiş konforlu bir üçüncü koltukla donatılabilir. Bu isteğe bağlı koltuk kolçaklarla donatılmıştır ve üçüncü yolcuya çok rahat bir pozisyon sunulabilmesi için geniş ayak alanı mevcuttur.

DAF, özellikle yeni XD serisi için doğrudan görünümde bir sonraki düzeyi destekleyen bir gösterge panosu oluşturdu. Bu 'Vision Dashboard', Yeni Nesil XF, XG ve XG⁺ serilerindeki ön panelin büyük faydalarını bünyesinde barındırıyor ve ön cama doğru ön cama doğru dik bir düşüşle ön plana çıkıyor. Bu, dağıtım segmentinde benzeri görülmemiş bir doğrudan görüşle sonuçlanır.

GENİŞ DEPOLAMA ALANI

Yeni Nesil DAF XD, geniş depolama alanı sağlar. Gösterge panelinin orta kısmı, hem üstünde hem de altında, kupalar ve içki şişeleri için iki entegre bardak tutuculu açık bir bölmenin bulunduğu geniş saklama alanlarını barındırıyor.

Ek olarak, XD Sleeper High Cab, toplam 188 litre (42, 104 ve 42 litre) hacme sahip üç üst raf sunar.

ÇALIŞMA ALANI

Yönetimlerini güncellemek veya yemeklerinin tadını çıkarmak isteyen sürücüler, büyük, pratik geri çekilebilir gösterge tablosundan yararlanır. Bu kart, onlarca yıldır DAF'ın uzun yol araçlarında standarttır ve artık Yeni Nesil XD Day Cab, Sleeper ve Sleeper Yüksek Kabin'de bir seçenek olarak mevcuttur. Ayrıca, gösterge panelinde telefonları ve tabletleri kolayca bağlamak için 3 USB soketi ve bir cep telefonunu kablosuz şarj etmek için özel bir bölme bulunur. XD Sleeper Cab ve Sleeper High Cab'deki büyük ranza altı saklama alanına, yatak kaldırılarak kolayca ulaşılabilir. Müşteri tercihine göre 70 litrelik büyük bir çekmeceye sahiptir ve ayrıca şişelerin dik durabileceği bir buzdolabı ile donatılabilir. Buzdolabı, içecekleri soğuk tutmak için benzersiz bir entegre, iyi yalıtılmış çift şişe tutucu içerir.

Day Cab için özel alet kutusu veya geniş buzdolabı

Day Cab, koltukların arkasında üç açık saklama bölmesine sahiptir: örneğin evrak işleri, güvenlik yelekleri, eldivenler ve kasklar için idealdir. DAF, orta bölme için özel bir alet kutusu ve hatta geniş bir buzdolabı tasarladı. Her ikisi de fabrika çıkışı olarak sipariş edilebilir.

Yeni XF, XG ve XG'de olduğu gibi, Sleeper Cab ve Sleeper High Cab özellikli DAF XD'nin her iki tarafında da büyük harici dolaplar bulunur. 384 x 398 milimetrelik büyük kapılardan kolayca erişilebilirler ve her iki yanda 205 litreden az olmayan saklama alanı sunarlar.

YENİ ARKA DUVAR KONTROL PANELİ

Diğer tüm Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ gibi, yeni XD Sleeper ve Sleeper High dağıtım kamyonları da aydınlatma, iklim, ses sistemi, pencereler ve tavan kapağının çalıştırılabileceği güzel bir Arka Duvar Kontrol Paneline sahiptir. Ayrıca, DAF Digital Vision System ve DAF Corner View kameralarıyla etkileşime geçen bir gözetim modu da içerir. Bir panik butonu korna ve dörtlü flaşörleri hemen çalıştırır. Yeni Arka Duvar Kontrol Paneli, tablet veya telefonu şarj etmek için özel bir tutucuda saklanabilen bir USB soketi içerir.

SÜRÜŞ KEYFİ

Eşsiz sürücü konforu da üstün sürüş özellikleri ve ultra düşük NVH seviyeleri (Gürültü Titreşim Sertliği) ile sağlanır ve dağıtım kamyonu segmentinde yeni bir ölçüt oluşturur. Ön şasi yeni bir tasarıma sahiptir ve sert bir travers ve yeni braketlerle yeni tasarlanmış alüminyum ön alt koruma ile donatılmıştır. Sonuç, yüksek burulma sertliği olurken, yeni yapı da uygun araç boş ağırlığına katkıda bulunuyor.

Uzun taşıma için Yeni Nesil DAF kamyonlarında olduğu gibi, kabin süspansiyonu da en yüksek konfor için yeni bir helezon veya havalı yay ve yeni bir amortisör tasarımına sahiptir. Ek olarak, arka aks süspansiyonu tamamen yeni bir tasarıma sahiptir. Tam sistem yaklaşımını benimseyen tüm sürümler için yeni bir arka aks süspansiyon geometrisi ve hatta tüm Yeni Nesil DAF XD traktörler için yeni bir beşinci tekerlek konumu vardır.

Yeni şasi, kabin ve arka aks süspansiyonunun yanı sıra direksiyon kuvvetlerini azaltan yeni direksiyon sistemi tasarımının bir sonucu olarak Yeni XD, sınıfının en iyisi sürüş ve yol tutuşu sunar. Araba sürmek bir zevktir. Harika yeni kabin iç mekanları sayesinde DAF'ın yeni dağıtım kamyonu da çalışmak, dinlenmek ve içinde dinlenmek için bir zevk.

Etiketler :