Allison Şanzıman Donanımlı Isuzu Otobüsler, Kayak Turizminde Ulaşım Verimliliğini Zirveye Taşıyor

Allison Şanzıman Donanımlı Isuzu Otobüsler, Kayak Turizminde Ulaşım Verimliliğini Zirveye Taşıyor

İsveçli otobüs operatörü Sälen Buss, Sälen'in dört kayak merkezinde ring seferi yapan filolarına 2022 sezonunda Allison şanzıman donanımlı iki adet Isuzu NovoCiti Life otobüsü katmıştı. Bu araçlarıyla artırılmış kapasite, sürücü ve yolcular için daha konforlu bir ulaşım sağlayan Sälen Buss, 2023 sezonuna memnun başladı.

1987 yılında kurulan Sälen Buss, 2013 yılında Sälen'in dört kayak merkezindeki yamaçlar ve pistler arasında ring seferi yapan otobüsleri işletmek üzere SkiStar ile bir anlaşma yapmıştı. Sälen’de bölgedeki ve tüm yerel kayak alanlarındaki SkiStar otobüs seferlerini gerçekleştiren 35 otobüsün bulunduğu bir araç filosuna sahip olan Sälen Buss, 2022 sezonu için iki minibüsünü Isuzu NovoCiti Life otobüsüyle değiştirerek yenilemişti.

Bu araçlar, 30 yolcu kapasiteli olan önceki minibüslere kıyasla kayak ekipmanları da dahil 50 yolcu gibi çok daha yüksek bir kapasite ihtiyacını karşılıyor. Otobüsler, Euro VI motor ve dahili retarderli Allison Transmission T 3270R xFE™ tam otomatik şanzıman donanımına sahip.

Yolcuların kayak alanına veya bağlantılı ekspres hatlarına ulaşımlarını sağlayan otobüslerin, yoğun nüfuslu köylerdeki hem trafiği yoğun olan ana yollarda hem de dar sokaklarda konforlu sürüş sunmaları gerekiyor. Bu nedenle Sälen Buss, araçlarının Allison tam otomatik şanzıman donanımlı olmasını tercih etti.

Sälen Buss'un kurucu ortağı Robin Andersson, açıklamasında; "Sälen bölgesinde araç kullanmak zor. Otobüsler hem yoğun yollarda hem de duraklar arasındaki daha küçük köy sokaklarında yol alıyor. Bu nedenle güçlü bir motora ve iyi bir şanzıman donanımına sahip otobüslere ihtiyacımız vardı. Allison’ın büyük bir avantajı, şanzımanı ihtiyaçlarımıza ve sürüşümüze göre uyarlama fırsatına sahip olmamız. Bunu daha önce yapamıyorduk ama bir yıldır deneyimlediğimiz üzere artık her türlü hava koşulunda araçları kullanmak, çok daha rahat ve sarsıntısız” şeklinde belirtti.

2022 sezon başlangıcı ile hizmete giren otobüsler, Nisan ayının sonuna kadar Sälen'in kış yollarında çalıştı. Kayak sezonu sonunda ise bölgede taşımacılık hizmetleri için kullanılan araçlar, kışın başında yine kayak turizmi rotalarına başladı.

Andersson; "Kayak otobüslerine artan bir talep görmüştük ve daha fazla kapasiteye yatırım yapmayı planladık. Doğru adımı attığımızı istatistiklerden görebiliyoruz ki eski araçlarımızla bunu başaramazdık. 2022 sezonu boyunca her gün yaklaşık 400-600 yolcunun kayak sporu için ulaşımını sağladık. 2023 kış rotasına başlarken sonuçlardan oldukça memnunuz” dedi.

Allison şanzıman donanımlı Isuzu NovoCiti Life otobüslerin, tam da beklentilerini karşılayacak şekilde çalıştığını belirten Andersson; “Bizim operasyonlarımızda otobüslerde genellikle şanzıman, kapı ve benzeri konularda sorun yaşayabiliyoruz ancak Allison ile şu ana kadar ki izlenimlerimiz son derece olumlu. Ayrıca, Allison'ın satış sonrasında gösterdiği ilgiden de oldukça memnunuz. Herhangi bir sorunla karşılaştığımız takdirde bizlere destek olacaklarına güvenimiz tam" diye ekledi.

Otobüsler, Euro VI motorlarına yapılan yatırım ve HVO100 olarak adlandırılan hidro-işlenmiş bitkisel yağdan elde edilen dizel alternatifi yakıt sayesinde, iklim açısından da bir adım öne çıkıyor.

Son olarak Andersson; "Şimdiye kadar sürücü ve yolculardan hep iyi geri bildirimler aldık. Otobüslere binmek ve inmek daha kolay. Otobüslerin büyük pencereleri sayesinde yolcular, çevre güzelliklerinin tadını çıkartıyor ve kayak botu ile araca binen yolcularımız oldukça rahat” şeklinde açıkladı.

Etiketler :