ARTES Sistemi’ne 1 Mayıs’ta geçilecek

ARTES Sistemi’ne 1 Mayıs’ta geçilecek

TREDER, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Noterler Birliği, TSE yetkililerinin gerçekleştirdiği toplantı sonucunda, ARTES (Araç Siçil ve Tescil Sistemi) için yol haritası çizildi. Buna göre; 2 Mart 2020 tarihi itibarı ile canlı modülün yayınlanması, 16 mart haftasında modül üzerinde son şeklin verilmesi ve nihai olarak, sisteme 1 Mayıs 2020 tarihi itibarı ile geçilmesi kararlaştırıldı.

Yaklaşık bir yıldır süren uzun uğraşlar ve çabalar sonucu, sahteciliğe ve sektörün disipline olmasına yönelik çalışmaların en önemli paydaşı olan TREDER Ankara’da ilgili tarafların katılımı ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi. 

TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şentürk ile ARÜSDER Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Fırat önderliğindeki heyet ilk olarak 25 Mart tarihinde TSE Merkez Başkanı Ali Bengi’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede, Ağır Vasıta Zirvesi’ne desteklerinden dolayı kuruma teşekkürlerin iletilmesinin yanı sıra, sektörün en önemli konuları hakkında istişarede bulunuldu. TREDER Teknik Komite Başkanı Fuat Erdem, Teknik Komite Başkan Yardımcısı Üyesi Tanver Talas, ARÜSDER Proje Koordinatörü Recep Özen, TREDER Genel Sekreteri Göktan Güçlü ile TSE adına Merkez Grup Başkanı Mustafa Uz, Belgelendirme Müdürü Yusuf Beştek, Merkez Başkan Vekili Ömer Faruk’un hazır bulundukları ön görüşmede ARTES Sistemi ve damper kilit sistemi hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Noterler Birliği, TSE yetkilileri ve TREDER yetkililerinin koordinasyonunda yapılan toplantıda ise ARTES Sistemi görüşüldü. Geniş katılımlı bu toplantıda sistem hakkındaki işleyiş-çekinceler ve uygulamaya dair gereklilikler tartışıldı. 2 Mart 2020 tarihi itibarı ile canlı modülün yayınlanması, 16 Mart haftasında modül üzerinde son şeklin verilmesi ve nihai olarak,  sisteme 1 Mayıs 2020 tarihi itibarı ile geçilmesi kararlaştırıldı.

Etiketler :