DAF Yeni Nesil mesleki kamyon serisini tanıttı

DAF Yeni Nesil mesleki kamyon serisini tanıttı

DAF, inşaat segmentine yönelik ekstra dayanıklı modellerini tanıttı. DAF, arazi ve yol uygulamaları için çift tahrikli çekici ve kamyon paketiyle başarılı Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG+ serisini tamamladı. Artık 4x2 dingil modelleriyle de sunulan yeni XDC ve XFC Construction (İnşaat) araçlar da buna dahil ediyor. DAF, arazi özelliklerine ihtiyaç duyulmayan, en düşük hasar görme riskini gerektiren uygulamalar için XD ve XF'in yeni Ekstra Dayanıklı modelini piyasaya sürüyor.

mert-ersoylu-gregor-van-der-mark.jpg

DAF’ın mesleki kamyon serisinde gücünü daha da artıracak Yeni Nesil DAF XDC ve XFC’nin tanıtımı için Hollanda’nın Limburg şehrine gittik. Sektörün önde gelen gazetecileri birlikte Yeni Nesil DAF XDC ve XFC araçlarını hem maden ocağında hem de şehiriçinde ve otobanda test etme imkanımız oldu. Bu test organizasyonu sırasında DAF Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark ve DAF Trucks Turkey Satış Direktörü Mert Ersoylu da bizlere araçların özellikleri ile ilgili bilgilendirdi.

1-1-new-generation-daf-vocational-trucks.jpg

DAF YENİ NESİL  ARAÇLARI İÇİN 80 BİNDEN FAZLA SİPARİŞ ALDI

Yeni Nesil DAF XD, XF, XG ve XG⁺ kamyonlar, taşımacılık sektöründe son 18 ay içinde büyük değişime yol açtı. Yeni Avrupa Kütleler ve Boyutlar düzenlemesinden en iyi şekilde yararlanan ilk şirket olan DAF; verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu konusunda yeni standartlar belirleyen yepyeni bir araç serisi geliştirdi. Uzun ve ağır yük taşımacılığına yönelik XF, XG ve XG+ "International Truck of the Year 2022" ödülünü kazanırken, dağıtım ve mesleki uygulamalara yönelik XD, 2023 yılında da bu prestijli ödülün sahibi oldu. Şu ana kadar DAF, Yeni Nesil araçları için 80.000'den fazla sipariş almış ve 2022 yılında Avrupa’daki pazar payını yüzde 17,3’e yükselterek bir rekora imza atıyor.

XDC VE XFC İNŞAAT KAMYONLARINDA 40 SANTİMETREYE KADAR YERDEN YÜKSEKLİK VE 25 DERECELİK YAKLAŞMA AÇISI ÖZELLİĞİ
Hollanda’nın Limburg şehrinde test etme imkanı bulduğumuz XDC ve XFC kamyonların şu özellikleri öne çıkıyor. Yeni Nesil XDC ve XFC inşaat serisi arazi sürüşü ve zorlu koşullarda ek çekiş gerektiren uygulamalar için geliştiriliyor.
40 santimetreye kadar yerden yükseklik (dingil ve lastiklere bağlı olarak) ve 25 derecelik yaklaşma açısı ile DAF'ın yeni inşaat serisi, heybetli bir araç duruşuna sahip ve güçlü dış tasarımı sayesinde son derece sağlam ve etkileyici görünüyor.

daf-daf.jpg

ETKİLEYİCİ GÖRÜNÜM

Etkileyici görünümü, çarpıcı siyah ızgarası ve mümkün olan en düşük onarım ve değiştirme maliyetleri için üç ayrı parçadan oluşan sağlam çelik tamponu (standart olarak lava gri, isteğe bağlı olarak gövde rengi) ile daha da belirginleştirilmiş. Çelik radyatör koruma plakası ve iki adet bakım gerektirmeyen LED sis farları (maksimum koruma için tampona tamamen gömülü) XDC ve XFC'nin iddialı görünümünü tamamlıyor. İsteğe bağlı olarak sağlam bir döner basamak  seçeceğinin de mevcut olduğu belirtiliyor. DAF'ın yeni XDC ve XFC inşaat kamyonları 8x4, 6x4 ve ilk kez 4x2 dingil yapılandırmalarında mevcut.

ÇOK ÇEŞİTLİ BAĞLANTI DİNGİLİ SEÇENEKLERİ
DAF, XDC ve XFC inşaat araçlarını (6x4 FAT ve 8x4 FAD kamyon ve 6x4 FTT çekici) az bakım gerektiren çift tahrikli bağlantı dingili seçenekleriyle sunuyor. Seri, tek hız düşürmeli 19 tonluk hafif bağlantı dingili (SR1132T), yaprak yaylı süspansiyon ve disk veya kampanalı frenlerle başlıyor. Bu bağlantı dingili, özellikle Birleşik Krallık ve İrlanda'da popüler olan hafif 6x4 ve 8x4 beton mikserleri gibi ağırlığa duyarlı uygulamalar için ideal.
Kereste taşımacılığı, ağır beton mikserleri ve konteyner taşımacılığı gibi daha ağır uygulamalar için DAF, SR1360T tek hız düşürmeli bağlantı dingilinin disk frenleri ve havalı süspansiyonla donatılmış 21 ve 26 tonluk modellerini sunuyor.

Ağır uygulamalar ve arazi uygulamaları için 21 ve 26 tonluk bağlantı dingili, poyra redüksiyon (HR1670T) ile birlikte de mevcut ve havalı ya da yaprak yaylı süspansiyona ve kampanalı frene sahip.

Bir diğer önemli öge de 3.46:1 - 7.21:1 arasında geniş arka dingil oranı seçenekleri yelpazesi. En hızlı son tahrik oranları, daha da düşük motor devirleri ve optimum yakıt verimliliği sağlıyor. En düşük işletme maliyetleri için tüm arka dingillerin (bağlantı dingilleri dahil) yağ tahliye aralığı üç yıl veya 450 bin kilometre.

2-3-daf-vocational-truck-series.jpg

YENİ 4X2 ARAZİ KAMYON VE ÇEKİCİ MODELLERİ
Daha hafif damper uygulamaları için DAF, XDC ve XFC inşaat serisini 2 dingilli kamyon ve çekici modelleri (4x2) içerecek şekilde genişletti. Bunlar havalı süspansiyonlu ve kampanalı frenli 8 ve 9 tonluk ön ve 13 tonluk arka dingillerle mevcut. Diğer özellikler arasında 2.38:1 - 4.56:1 arasında hız düşürmeli iki adet tek redüksiyonlu (SR1344 ve SR1347) dingil ve maksimum çekiş ve düşük hız için 3.46:1 - 7.21:1 oranlarına sahip bir poyra redüksiyonlu dingil (HR1356) bulunuyor.

YOL UYGULAMALARI İÇİN 6X4 VE 8X4 XD, XF, XG VE XG+ KAMYON SERİSİ
Tüm DAF bağlantı dingili setleri, düzenli olarak üstün çekiş ve yüksek yük kapasitesi gerektiren yol uygulamalarına yönelik 6x4 ve 8x4 Yeni Nesil DAF araçları için de mevcuttur.6x4 ve 8x4 kamyonlar (FAT ve FAD), XD ve XF olarak Day, Sleeper ve High Sleeper Cab ile birlikte sunulur. 6x4 FTT çekici, XG ve XG+ olarak da mevcuttur ve aynısı, üstün manevra kabiliyeti için yönlendirilen arka dingili (FAW) olan 8x4 kamyonlar için de geçerli. Yönlendirilen itici dingilli (FTM) 8x4 ağır hizmet tipi çekici XF, XG ve XG+ olarak mevcuttur ve 120 tona kadar olan GVW'lerde olağanüstü taşıma uygulamaları ve daha fazlası için ideal.

HİDROLİK PXP ÖN TEKERLEK TAHRİKİ SEÇENEĞİ
Hendekler, kumlu yollar, asfaltlanmamış atık sahaları ve dik yokuşlarda sürüş gibi zaman zaman ekstra çekiş gerektirebilecek uygulamalar için DAF; 4x2 DAF XDC ve XFC araçlar için birinci sınıf hidrolik ön tekerlek tahriki seçeneği sunuyor. Ayrıca XD ve XF'in 4x2 yol modelleri de mevcut. Bu sağlam ve bakım dostu "PXP" sistemi kumanda tablosundaki bir anahtar ile etkinleştirilebilir ve ilk dört ileri viteste ve birinci ve ikinci geri viteslerde var. Döndürülen tekerleklerden kayma kaydedilirse ön tekerlek tahriki otomatik olarak etkinleştiriliyor. Arkadaki kayma miktarı ne kadar fazlaysa ön tekerlekler o kadar fazla çekiş sağlıyor.

daf-lar.jpg

İDEAL GEÇİŞ: XD VE XF EXTRA ROBUST
"XD Extra Robust" "XF Extra Robust", geniş kapsamlı Yeni Nesil DAF inşaat ve mesleki kamyon serisine yeni eklenen ürünler. Extra Robust modellerinin kabinleri XDC ve XFC'yi temel alırken şasi, XD ve XF yol serisi ile aynı.
Bu sayede Extra Robust serisi, yerden yükseklik ve geniş yaklaşma açısı gibi arazi özelliklerine ihtiyaç duymayan ancak en düşük hasar görme riskini sunan inşaat kabininin avantajlarına değer veren inşaat ve belediye segmentindeki operatörler için mükemmel bir seçenek. Bu, entegre sis farlarına sahip özel 3 parçalı çelik tampon, standart radyatör koruma plakası ve çelik Ön Koruma Plakası ile sağlanıyor.

YENİ TEK TAHRİKLİ 4 DİNGİLLİ XD ve XF ARAÇLAR
Ayrıca, Yeni Nesil DAF kamyon programı, yol uygulamaları için tek tahrikli 4 dingilli model serisini içerecek şekilde genişletilmiş. Yönlendirilen itici dingilli ve/veya yönlendirilen/yönlendirilmeyen arka dingilli modeller bu seriye dahil.

YAKIT TASARRUF SUNAN VE GÜÇLÜ PACCAR MX MOTORLAR
Dağıtım ve uzun yol taşımacılığı uygulamaları için mevcut versiyonlarda olduğu gibi, inşaat ve belediye görevlerine yönelik yeni araçlar, sırasıyla 220kW/300hp - 330kW/450hp ve 270kW/370hp - 390kW/530hp aralığında çıkış gücüne sahip son derece verimli PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlardan güç alıyor.
TraXon otomatikleştirilmiş şanzıman, standart olarak sunulur ve isteğe bağlı olarak optimum vites değiştirme performansı için özel bir arazi modu sunulur. Bunun sonucunda, ağır şartlara sahip veya engebeli arazilerde momentumu korumak için vites değişiklikleri son derece hızlı ve yüksek motor devirlerinde gerçekleştirilebilir. Diğer yeni işlevler arasında, kaygan zemin koşullarında aracı hareket ettirerek uzaklaştırmak ve son derece zorlu koşullarda aracın kurtarılmasına yardımcı olmak için hızlı sallantı özelliğini etkinleştirmeye yarayan "ASR Off" ve "Rock Free" yer alır.

GENİŞ GÖRÜŞLÜ CAM
Doğal olarak inşaat, belediye ve diğer mesleki uygulamalara yönelik tüm yeni modeller; Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG+ tarafından sunulan yeni güvenlik standardından faydalanıyor. Tüm modellerde büyük ön cam ve ultra düşük çizgilere sahip büyük yan camlar bulunur ve bu sayede sınıfının en iyisi doğrudan görüş sağlanıyor. İsteğe bağlı olarak, katlanabilir yardımcı sürücü koltuğuyla birlikte Geniş Görüşlü Cam sunuluyor. Bu cam, kamyonun yanından geçen yayaların ve bisikletlilerin yardımcı sürücü tarafından engellenmeden görülebilmesini sağlıyor. Sınıfının en iyisi doğrudan görüş, isteğe bağlı olarak sunulan ek yan ve arka camlarla da destekleniyor.

Tüm Yeni Nesil DAF kamyonlar, sınıfının lideri dolaylı görüş için ana ve geniş açılı aynaların yerini alan DAF Digital Vision System ile donatılabiliyor. Üstün DAF Corner View özelliği, yardımcı sürücü tarafında kabinin A sütunu çevresindeki alanın en az 285 derece açıyla maksimum şekilde görülebilmesini sağlıyor. Bu, şantiyelerde ve kentsel alanlarda sürüş için ideal. DAF City Turn Assist; yayalar, bisikletçiler, arabalar ve motosikletler gibi yoldaki diğer kullanıcılar yardımcı sürücü tarafındaki kör noktada olduğunda sürücüleri görsel ve işitsel uyarılarla uyarıyor.

2-2-daf-vocational-truck-series.jpg

“ELLER DİREKSİYONDA GÖZLER YOLLARDA”

Üstün sürücü konforu, iyi konumlandırılmış basamaklar ve dik bir park konumuna getirilebilen direksiyon simidi ile sağlanan mükemmel kabin erişilebilirliği ile başlıyor. Koltukların ve direksiyon simidinin ayar aralıkları, mükemmel saklama alanı ve ferah kabin alanı benzersiz. Day Cab, standart olarak genişletilmiş iç alanla birlikte geliyor.

Tüm Yeni Nesil DAF kamyonlarda, DAF'ın "Eller Direksiyonda, Gözler Yolda" felsefesi sayesinde tamamen dijital gösterge panelleri gibi etkileyici bir kumanda tablosu ve mükemmel ergonomi sunuluyor. Sürüşle ilgili tüm işlevler direksiyon simidinden ve direksiyon kolonu kollarından çalıştırılır. İkincil sürüş işlevleri, kumanda tablosuna mantıksal şekilde yerleştirilen ve sürücünün kolayca erişebileceği fiziksel anahtarlar kullanılarak çalıştırılıyor.

Üçüncü taraf cihazlar kumanda tablosuna entegre edilebiliyor. Optimum konumlandırmayı kolaylaştıracak şekilde üçüncü taraf ekranlar için entegre kumanda tablosu braketleri de mevcut.

Damper valfleri kapı ile sürücü koltuğu arasında ergonomik olarak konumlandırılabilir. Artık tüm Day Cab modelleri için mevcut olan üçüncü koltuk, yolcu koltuğuyla aynı yüksek konforu sunar ve iki kolçağı var. Ayarlanmış kumanda tablosu sayesinde orta koltukta bacak alanı açısından sınıfının öncüsüdür. İsteğe bağlı diğer ekstra özellikler arasında kolay temizlik için vinil duvar döşemesi ve koltuk kılıfları bulunur.

HER UYGULAMA İÇİN DOĞRU PTO
İnşaat ve belediye segmentine yönelik yepyeni kamyon serisinde DAF; damperler, mikserler ve vinçler için çok çeşitli yardımcı güç çıkışları (PTO'lar) sunuyor.
Motor PTO'su, hem PACCAR MX-11 hem de PACCAR MX-13 motorlarda saat 1 konumunda bulunuyor. Bu yardımcı güç çıkışı, doğrudan pompa montajı veya 1000 Nm'ye kadar çıkış torku için flanş tahriki ile mevcut. Bu sayede, beton mikserlerinde ve atık toplama araçlarında kullanım için ideal.
Vinç ayaklarının uzatılması ve damper sistemleri gibi hafif uygulamalar için PACCAR MX-11 modelinde doğrudan pompa montajı için saat 11 konumunda PTO modeli mevcut. Bu yardımcı güç çıkışı, 450 Nm'ye kadar çıkış torkuna sahiptir ve ayrıca doğrudan motordan tahrik edilir.
Ayrıca, pompa bağlantılı dolaylı bir PTO motorun ön tarafına monte edilebilir. Bu hafif PTO, 20 kW veya 35 kW değerine sahiptir ve kancalı yükleme sistemi veya damper kullanmak için ideal. DAF ayrıca damper sistemlerine, kompresörlere ve vinçlere güç sağlayan çok çeşitli şanzıman PTO'ları yelpazesi sunuyor.

2-4-daf-vocational-truck-series.jpg

KOLAY ÜST YAPI MONTAJI

Yeni Nesil serisinin piyasaya sürülmesiyle birlikte DAF, Avrupa'nın dört bir yanında önde gelen 25 üst yapı firmasıyla yakın iş birliğini güçlendirdi. Bunun sonucunda, sorunsuz bir "Tak ve Çalıştır" üst yapı süreci elde edildi. Yazılım entegrasyonu, araç ve üstyapı arasında veri paylaşımını ve iletişimi basitleştirir.

Kumanda tablosu kontrolleri ve dijital ekrandaki çok çeşitli bilgilendirici semboller aracılığıyla kasayla tam etkileşim, basitleştirilmiş bir kurulum sürecine katkıda bulunur ve istenen kamyon yapılandırmasının hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlar.

HIZLI SERVİS
Atipik kasalar için DAF'ın ödüllü 3D yazılımı, kasa yapımcılarının, bayilerin ve müşterilerin fabrika çıkışı olarak hangi deliklerin ve Kasa Bağlantı Modüllerinin (BAM) hangi konumda mevcut olduğunu basit bir şekilde belirlemelerine yardımcı olarak en üst düzeyde üst yapı dostu özelliği sunar. Aynı durum kablo demeti için de geçerlidir: DAF, en zorlu üstyapıların bile kamyon ana şasisine kolay ve hızlı bir şekilde bağlanabilmesi için kablo demetini fabrika çıkışı olarak tamamen tedarik edebilir.

KULLANIM KOLAYLIĞI
Etkileyici bir satış sonrası programlanabilir MUX anahtar yelpazesine sahip Yeni Nesil kamyonlar üstyapıları ve ekipmanları kabinden kontrol etmek ve tam tersi için çok çeşitli seçenekler sunar.

MUX anahtarları (kumanda tablosunda altı adede kadar boş yuva bulunur), sürücülerin üstyapıyla ilgili çeşitli kumanda tablosu anahtarlarını kendi tercihlerine göre konumlandırmasına ve kümelendirmesine olanak sağlayarak Yeni Nesil DAF kamyonlarının benzersiz çalışma kolaylığına katkı sağlar. Ayrıca, analog anahtarlar için en az on iki boş yuva bulunur.

Tüm sinyal ve uyarılar kabine aktarılabilir ve büyük dijital ekrana net bir şekilde yansıtılabilir. Motor devri gibi parametreler kasadan da kontrol edilebilir.

2-6-daf-vocational-truck-series.jpg

İNŞAAT SEGMENTİNE ÖZEL HİZMETLER

İnşaat operatörleri, diğer endüstri sektörleri gibi, araçlarının mümkün olan en yüksek çalışma süresini sunmasına güvenir. Bu nedenle DAF, özel bir gelişmiş "Uptime Plus" paketi de dahil olmak üzere inşaat araçları için DAF MultiSupport onarım ve bakım sözleşmeleri gibi özel hizmetler geliştirmiştir.

Uptime Plus paketine sahip araçlar, DAF'ın sektör lideri DAF International Truck Service (ITS) hizmetinden öncelikli yardım alır ve araçların yolda olması garantisine sahiptir. Bir kamyonda teknik sorunlar yaşandığında araç sekiz saat içinde tekrar yola çıkartılır. Bu mümkün olmadığında, aracın kullanılamadığı her gün için günlük 300 Euro (en fazla 15 güne kadar) finansal tazminat sunulur.

DAF Academy, inşaat segmenti için özel olarak sürücü eğitimi kursları geliştirmiştir. Bu kurslar, sürücülere verimli sürüş konusunda kapsamlı bilgi sağlar ve kurslarda kamyonun arazi işlevlerine özellikle dikkat çekilir. Sürücülere kamyonun teslimatı sırasında kapsamlı bir eğitim standart olarak sunulur ve bu eğitimde özellikle inşaat aracına özel işlevlere odaklanılır.

HER UYGULAMA İÇİN ÖZEL ÇÖZÜMLER

XDC ve XFC inşaat kamyonlarının, Extra Robust modellerinin ve yol uygulamalarına yönelik çift tahrikli araçların piyasaya sürülmesi, DAF'ın birden fazla ödüllü Yeni Nesil Kamyon serisinin kapsamlı yelpazesini tamamlıyor. Yeni tasarlanan bu ürün yelpazesi, uzun mesafe taşımacılıktan dağıtım taşımacılığına ve inşaattan belediyeye kadar her uygulama için en üst düzeyde özel taşımacılık çözümleri sunuyor.

senel-ozdemir.jpgŞenel Özdemir / Yeşil Lojistikçiler Yayın Yönetmeni 

 

Etiketler :