“Dağıtım araçlarının elektrikliye geçişine öncülük edeceğiz”

“Dağıtım araçlarının elektrikliye geçişine öncülük edeceğiz”

Yıl sonuna kadar 500 adet E-Transit satmayı hedefleyen Ford Otosan, 2035’te satacağı tüm araçların elektrikli olmasını hedefliyor.

Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk, Algida’nın filosuna kattığı Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrikli hafif ticari aracı Ford E-Transit’in teslimat toplantısı sonrası sektör gazetecilerine önemli açıklamalarda bulundu. 

Şehiriçi dağıtım yapan firmalara elektrikli E-Transit ile sorunsuz hizmet verdiklerini belirten Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk, “Dağıtım araçlarının, taşımacılık sektörünün elektrikli araçlara geçişine öncülük edeceğini gördük” dedi. 

BU YIL SONUNA KADAR 500 ADET E-TRANSIT SATIŞI HEDEFLENİYOR

Ford Otosan’ın elektrikli hafif ticarisi E-Transit, tanıtıldığı Kasım 2022’den bu yana şehiriçi dağıtım yapan firmalardan yoğun ilgi gördüğünü belirten Özgür Yücetürk, şu ana kadar 175 adet sattıkları E-Transit’ten yıl sonunda toplam 500 adetlik satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

2035 yılında satılan her ticari aracın elektrikli olmasını hedeflediklerini belirten Özgür Yücetürk şöyle konuştu: “Taşımacılık sektörünün elektrikli araçlara geçiş yolculuğu, şehiriçi dağıtım yapan firmaların parklarındaki dönüşümle başladı. Biz 2022 Kasım ayında aracımızı çıkardığımızda ilk ilgi gösterenler doğal olarak sürdürülebilirlik vizyonu olan uluslararası firmalar oldu. Ancak bunun yanında sadece İstanbul’da değil diğer şehirlerde distribütör olarak veya kendi markasının dağıtımını yapan küçük ve orta boy firmalardan da yoğun ilgi gördük. Çünkü deponuza şarj ünitesini monte ettiğimizde aracınız bütün gün dağıtım işini yaptıktan sonra akşam gelip şarja bağlanıyor ve sabah tam şarj olmuş olarak tekrar işe başlıyor. Altyapı olarak şarj desteğini sağlıyor olmamız müşteriler açısından güven oluşturdu. Ben sadece aracı veririm donanımını kendin çözeceksin diyerek müşteriyi kendi başına bırakmıyoruz. Kapsayıcı bir hizmet verince müşterilerinin güveni ve araca olan ilgisi daha da artıyor.”

5 FARKLI HİZMET TEK ELDEN

Ticari araç müşterilerine 5 farklı hizmetin tek elden verildiği Ford Pro hakkında bilgi veren Yücetürk, araç, servis hizmetleri, şarj, finans ve yazılım hizmetleri ile ticari araç müşterilerine verimlilik kattıklarını ve sektöre yeni bir model sunduklarının altını çizdi.

Yeni bir yaklaşımla Müşteri Sadakat Takımları oluşturduklarını söyleyen Yücetürk, “Bu takım içinde farklı fonksiyonlarda çalışanlar var. Araçla ilgili bir konu olduğunda ve iş o takıma düştüğünde ekip sorunun çözümü konusunda inisiyatif sahibi oluyor. Geçmişteki gibi işi başka bir birime devredemiyorlar ve çözüyorlar” dedi. Bu merkezci yaklaşımın müşteriye yansıması ise yüksek verimlilik olmuş. Yücetürk’ün verdiği bilgiye göre yüzde 30’ları bulan tasarruflar elde edilmiş.

2035’TE SATACAĞIMIZ TÜM TİCARİ ARAÇLAR ELEKTRİKLİ OLACAK

Özgür Yücetürk, “Amacımız 2030 yılına kadar sattığımız bütün otomobillerin, 2035 yılında da satacağımız tüm ticari araçları elektrikli olması. 12 yıllık bir süre var. Oraya gelebilmek için de E-Transit’lerin oranının sürekli artması gerekiyor” dedi.

Etiketler :