DSV, 100 adet elektrikli Volvo FH aldı

DSV, 100 adet elektrikli Volvo FH aldı

Volvo Trucks, DSV’ye 100 adet elektrikli FH teslim etti.

Volvo Trucks’tan DSV’ye 100 adet Volvo FH Electric çekici teslim edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü’ndeki Fuat Külünk Yüksek Gerilim Labaratuvarı’nda  düzenlenen teslimat törenine, Marubeni Genel Müdürü Eşref Zeka, DSV Hava ve Deniz Taşımacılık CEO’su Ozan Önder, Marubeni COO’su Kıvanç Kızılkaya ve Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström katıldı.

“UMARIM BU BÜYÜK TESLİMAT LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE DE BÜYÜK BİR FARKINDALIK YARATIR”

Marubeni Genel Müdürü Eşref Zeka, “Bizim peşinde olduğumuz ürün satmak değil, her zaman müşterimize değer katmak. Bizim sattığımız kamyonların müşkerilerimizin verimine ne kattığı önemli. Bugünkü teslimat bizim için çok önemli. 100 adetlik teslimat çok büyük bir teslimat. Marubeni olarak sürdürülebilirlik yolunda 2050’de sıfır emisyon hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşabilirken elektromobilitenenin öneminin farkındayız. Bugünkü teslimat bizim için çok değerli bir adım. DSV Hava ve Deniz Taşımacılık CEO’su Ozan Önder’e bu işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu büyük teslimat lojistik sektöründe de büyük bir farkındalık yaratır. Bugün bu teslimat lojistik sektörünün vizyonuna sürdürülebilirlik anlamında katkı sağlamasını umuyorum” dedi.

“DSV OLARAK ÇEVRE ÜZERİNDEKİ ETKİYİ AZALTMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

DSV Hava ve Deniz Taşımacılık CEO’su Ozan Önder, “DSV olarak çevre üzerindeki etkiyi azaltmak için çalışıyoruz. Sorumluğumuzun bilincindeyiz. Sürdürülebilirlik hedefimize ulaşmaya çalışırken sektör ortakları ile birlikte çalışıyoruz. Elektrikli araçlar önümüzdeki yıllarda filomuzun karbondan arındırılmasında önemli rol oynayacaktır. Tüm filomuzu elektrikli araçlara dönüştüreceğiz. Yeşil çözümlere yönelik talep artıyor. volvo-trucks.jpg

Filomuzda 600’e yakın aracımız var. Yeşil dönüşümüzü 2030’da tamamlamayı hedefliyoruz. Bu projenin Marubeni ile işbirliğimizi güçlendireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

“DAHA İYİ BİR DÜNYA İSTİYORUZ, SIFIR EMİSYONLU ARAÇLAR SATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström, “Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bugün geleceği konuşmak için burdayız. Karbon emisyonlarını nasıl azaltacağız bunun için çalışıyoruz. Daha iyi bir dünya istiyoruz. DSV’nin yeşil elektrik üretimine de yatırım yapmaları çok önemli. Bugün burada olmaktan onur duyuyorum. Elektrikli kamyonlar gelecek için çözüm olacak. Başka teknolojilere için de çalışıyoruz. 2030 itibarıyla sattığımız araçların yüzde 50’sinin sıfır emisyonlu olmasını hedefliyoruz. 2050’de tamamen sıfır emisyonlu araçlar satmayı hedefliyoruz. 2019’da elektrikli kamyonları üretmeye başladık. Yeni teknolojiler konusunda Volvo’nun önemli yatırım projeleri var. Volvo ve Marubeni olarak aynı değerleri taşıyoruz” dedi.

“YILIN KAMYONUNU YOLLARDA DAHA ÇOK GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Marubeni COO’su Kıvanç Kızılkaya, “2017’den bu yana Volvo Trucks’ı Türkiye’de teslim ediyoruz. Marubeni olarak biz sadece satış firması değiliz. Bu hedefimiz da devam edecek. Bu yıl Volvo FH Electric yılın kamyonu seçildi. Yollarda daha çok elektrikli araçlar görmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :