Filosuna 50 adet IVECO S WAY çekici kattı, ilk 10 uluslararası nakliye firmasından biri olmayı hedefliyor

Filosuna 50 adet IVECO S WAY çekici kattı, ilk 10 uluslararası nakliye firmasından biri olmayı hedefliyor

IVECO’nun sürücü odaklı yeni S WAY çekicilerinden filosuna 50 adet teslim alan Akran Lojistik, uluslararası nakliyede ilk 10 firmadan biri olmayı hedefliyor.

hakki-isinak-ayhan-korkmaz.jpg

IVECO’dan Akran Lojistik’e 50 adet S WAY çekici teslim etti. Bursa Sheraton Hotel’de düzenlenen teslimat törenine IVECO Genel Müdürü Hakkı Işınak, Akran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korkmaz, IVECO Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, IVECO Ağır Vasıta Satış Müdürü Murat Uçaklı, Öz Gözde Otomotiv’den Ercan Arslan katıldı.

Teslimat töreninde bir konuşma yapan  IVECO Genel Müdürü Hakkı Işınak, Türkiye ağır ticari araç pazarında son yıllarda önemli değişiklikler yaşadığını söyledi. 2019 yılını 7 bin adetlerde kapatan Türkiye ağır ticari araç pazarının son yıllarda toparlandığını ve gerçek ortalaması olan 25 bin adetlere tekrar yükseldiğini belirten Hakkı Işınak, pazarda araç talebinin halen devam ettiğini ve bu taleplerin 2023 yılında yapılacak seçime kadar süreceğini öngördüklerini ifade etti. Özellikle uluslararası nakliyeden gelen araç taleplerinin devam ettiğini ancak kredilere ulaşmanın çok zor olduğunu vurgulayan Işınak, öte yandan da artan talebe karşın otomotivdeki çip krizinin devam ettiğinin altını çizdi.

Son bir buçuk yıldır tedarik zincirinde sorunların yaşandığını anımsatan Işınak, üretimin hiçbir zaman durmadığını ancak çip dahil bazı parçaların beklendiğini söyledi. Tüm bunlara rağmen IVECO olarak filo müşterilerini tam odak noktasına aldıklarını kaydeden Işınak, önemli filo müşterilerinden Akran Lojistik’e bugün 50 adet S WAY teslim etmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Akran Lojistik’in eskiden beri IVECO ile işbirliğinin olduğunu belirten Işınak, “Akran Lojistik toplam sahip olma maliyetine verdiği önemi filosuna kattığı 50 adet IVECO S WAY ile tekrar göstermiş oldu. Akran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korkmaz’a IVECO’yu tercih ettikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korkmaz da konuşmasında Türkiye’de 7 limanda hizmet verdiklerini belirterek 9 ayda 200 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi. 200 araçlık bir filoya ulaşmak istediklerini ifade eden Ayhan Korkmaz, 2023’te filolarına 100 araç daha katmayı planladıklarını vurguladı. Hedeflerinin uluslararası nakliyede ilk 10 markadan biri olmak olduğunu belirten Korkmaz, bugün teslim aldıkları 50 adet IVECO’nun bu hedefe ulaşmada kendilerine güç katacağını söyledi. Sektöre muavinlikle başladığını belirten Korkmaz, “Akran Lojistik olarak Romanya’ya bir üs kurmayı planlıyoruz” dedi.

Öz Gözde Otomotiv’den Ercan Arslan’da Akran Lojistik’e IVECO S WAY çekicileri tercih ettikleri için teşekkür etti.

Etiketler :