Ford Trucks ve CMB.TECH, çift yakıtlı hidrojen kamyonlarına dönüşüm için iş birliğini duyurdu

Ford Trucks ve CMB.TECH, çift yakıtlı hidrojen kamyonlarına dönüşüm için iş birliğini duyurdu

Ford Trucks ve CMB.TECH, devrim niteliğindeki hidrojen teknolojisini kullanarak Ford Trucks F-MAX'in çift yakıtlı hidrojen kamyonlara dönüştürülmesi için heyecan verici bir iş birliğine imza attı. CMB.TECH'in Antwerp'teki merkezinde dönüştürülecek olan kamyonların 2023 yılında Ford Trucks’a ilk teslimatları başlayacak.

cmb-tech-ford-trucks-partnership-2.jpg

Ford Otosan'ın global markası Ford Trucks ve CMB.TECH, ulaşım endüstrisinin daha çevreci alternatiflere geçişinde kritik rol oynayacak bir iş birliğine adım attı. Bu iş birliği sonucunda, müşteriler sektörde daha çevre dostu bir dönemi başlatmada önemli bir rol oynayacak hidrojen çözümlerine hızlı erişim imkanına sahip olacak.

CMB.TECH, hidrojen alanındaki bilgi ve uzmanlığını kullanarak Ford Trucks kamyonlarının çift yakıtlı hidrojen kamyonlarına dönüştürülmesinden sorumlu olacak. Ford Trucks F-MAX kamyonlarının tescillenmiş güvenilirliği sayesinde CMB.TECH tamamen yeni çift yakıt teknolojisini entegre etmeye odaklanacak. Araçların dönüşümü, dizel motor sisteminde herhangi bir değişikliğe gerek duymadan, CMB. TECH’in hidrojen enjeksiyon sisteminin motora montajı, hidrojen tanklarının ise araç kabini arkasına montajı ile gerçekleştirilecek. Çözümün pratikliği ise ticari anlamda hızlı ve kolayca ölçeklendirilmeye imkan sağlayacak.

Çift yakıt teknolojisi kısa vadeli bir çözüm olsa da bu iş birliği hidrojenle çalışan kamyonların Avrupa ve diğer kıtalarda kullanılmasını mümkün kılacak ve mono-yakıtlı hidrojen içten yanmalı motorlar ile FCEV (Yakıt Hücreli Elektrikli Araç) teknolojilerinin daha yaygın olarak benimsenmesinde önemli bir adım olacak.

Ford Trucks ve CMB.TECH arasındaki iş birliği, kamyon imalat endüstrisinde hidrojen teknolojisinin gelişimi için önemli bir adımı temsil ediyor. Her iki şirketin uzmanlığıyla gerçekleştirilen iş birliği, enerji dönüşümünün yenilikçi taleplerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ford Trucks Batı Avrupa Uluslararası Pazarlar Direktörü Burak Hoşgören, "Ford Trucks olarak, tek-yakıtlı hidrojen içten yanmalı motorlar ve FCEV'ler üzerinde çalışmaya başladığımız için gururluyuz ve yakın zamanda hidrojen içten yanmalı tek silindirli motorumuzun ateşlemesini açıkladık. CMB.TECH ile çift yakıt çözümüne ilişkin gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık, devam eden çalışmalarımız için çok önemli bir referans olacaktır. Bu gelişmelerin, hidrojen içten yanmalı motorlar ve FCEV'lerin yaygın kullanımını teşvik ederek, hidrojen talebini artırması ve hidrojen arzının hızlandırılmasını desteklemesiyle hepimiz için daha sürdürülebilir bir gelecek sağlayacağını öngörüyoruz." dedi.

Etiketler :