Goodyear’ın Havasız Lastikleri İlk Olarak Otonom Toplu Taşıma Araçlarda Kullanılacak

Goodyear’ın Havasız Lastikleri İlk Olarak Otonom Toplu Taşıma Araçlarda Kullanılacak

Goodyear, havasız lastiklerin kullanımına dair sektördeki öncü uygulama için Local Motors, Beep ve Jacksonville Ulaştırma Dairesi ile iş birliği yapacak.

Goodyear, sektöründe öncü bir uygulamayla geliştirdiği havasız lastik (NPT) ve lastik düzeneğiyle, Jacksonville Ulaştırma Dairesi (JTA) ile iş birliğiyle şehir içinde otonom ulaşımı destekliyor.

Goodyear ve Local Motors tarafından son üç yıldır Goodyear test tesisleri ve başka platformlarda test edilen havasız lastikli Olli minibüs modeli yük, hız ve dayanıklılık gibi birçok performans hedefine ulaşmayı başardı.

Goodyear 2019’da havasız lastik uygulamalarını karayolu testleri üzerinde yoğunlaştırırken, Local Motors ile iş birliğini artırmaya başladı. Bu test sürecinin havasız lastikler hakkında daha fazla bilgi sağlamasıyla birlikte, havasız lastikler sürdürülebilir, bakım gerektirmeyen ve daha dayanıklı ürün seçenekleri sunabilecek. Daha düşük hız ve daha az değişken hareket yollarıyla kent içi ulaşım, alternatif lastik tasarımı için ideal bir test ortamı sağlıyor.

Jacksonville Ulaştırma Dairesi’nden deneyime dayalı veriler toplayacak olan Goodyear ve Local Motors, sürüş konforu, gürültü ve başka değişkenler hakkında bilgi edinmeye çalışacak.

Goodyear havasız lastik programı üst düzey yöneticisi Michael Rachita, konu hakkında şunları söyledi: "Hareketlilik gelişimini sürdürürken, lastiklerin hareket etme biçimimizi dönüştürebileceğini ve alternatif havasız tasarımların özellikle yeni ortaya çıkan otonom ulaşım bağlamında ideal çözüm olacağını düşünüyoruz. Hareketliliği geliştirmenin yollarını aradığımızı ve önümüzdeki on yılın sonuna kadar tamamen sürdürülebilir ve bakım gerektirmeyen lastikleri piyasaya sürmeye hazırlandığımızı göz önünde bulundurduğumuzda, bu durum önemli bir dönüm noktası niteliğinde."

Jacksonville Ulaştırma Dairesi CEO'su Nathaniel P. Ford Sr. şu ifadelerde bulundu: "Jacksonville Ulaştırma Dairesi olarak, bu yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojiyi Otonom Araç Test ve Öğrenme programımıza dahil etmekten gurur duyuyoruz. Bu iş birliği, Jacksonville'in otonom araçla ulaşım çözümleri geliştirme konusunda toplu taşıma sektörüne nasıl öncülük ettiğinin çok sayıda örneğinden biri."

Sınıfının en iyi yazılım ve teknoloji çözüm ortaklarıyla yaptıkları testlerin, kent ortamında otonom platformların kullanımına hazır olma konusunda lider olmalarını sağladığını ifade eden Beep CEO'su Joe Moye, şunları söyledi: "Goodyear havasız lastik gibi başka yeniliklerin provasını yapmak üzere Test ve Öğrenme programının kapsamını genişletme fırsatı yakalamak heyecan verici. Ulaşımın mevcut halini ileri taşımanın yolu bu gibi yenilikçi çözümlerden geçiyor."

Local Motors şirketinin Başkanı Vikrant Aggarwal ise şunları söyledi: "Olli gibi otonom araçların bakım masraflarını azaltması ve güvenilir bir biçimde çalışması gerekiyor. Goodyear'ın havasız lastikleri, bakım ekiplerine daha az iş bırakırken, yolculara sessiz ve dengeli bir sürüş sunmak üzere geliştiriliyor. Havasız lastikler, önümüzdeki yıllarda sektörde standart hale gelebilir."

Etiketler :