Horoz Lojistik’e 10 adet Renault Trucks T 460 4x2 çekici teslim edildi

Horoz Lojistik’e 10 adet Renault Trucks T 460 4x2 çekici teslim edildi

Türkiye lojistik sektörünün önemli oyuncularından Horoz Lojistik, 2019 yatırımlarını Renault Trucks’tan teslim aldığı 10 adet çekici ile tamamlıyor.

Horoz Lojistik, e-ticaret lojistiği ve yurtiçi taşımacılığına yaptığı yatırımları doğrultusunda özmal filosunu 10 adet Renault Trucks T 460 4x2 çekici ile genişletiyor. 

Yeni çekicilerin teslimat törenine Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Gürbüz, Yurtiçi Lojistik Grup Başkanı İlker Özkocacık, Yurtiçi Komple Taşıma Direktörü Aykut Baran ve Renault Trucks adına Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Bölge Satış Müdürü Arda Girgin, Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, Genel Müdürü Mesut Süzer, Koçaslanlar Hadımköy Şube Müdürü Ahmet Sezer katıldılar. Renault Trucks Finansal Hizmetler (RTFS) Satış ve Pazarlama Direktörü Ertan Çolak da törende bulundu. 

2019 yılını sektörlerdeki daralmalara rağmen yüzde 10’un üzerinde büyüme ile kapatacağız

2019 yılının tüm sektörler için zorlu geçtiğini dile getiren Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Gürbüz, “Genel olarak 2019, ticaret hacimlerinin büyüdüğü bir yıl olmadı. Sektörlere göre değişkenlik gösteren yüzde 15, 20 hatta 25’lere varan daralmalar yaşandığını gördük. Tabi ki bu durum, bizlerin iş hacmini de etkiliyor. Buna rağmen Horoz Lojistik olarak 2019’u yüzde 12-15 arasında büyüme ile kapatacağımızı ön görüyoruz. Yeni iş imkanları, yeni ürünler ve olmadığımız pazarlara bazı yatırımlar geliştirerek sektöre göre iyi bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Genelde Horoz Lojistik olarak yüzde 20-25 arasında yıllık büyüme gösteriyoruz. Ancak 2019 yılını, piyasa beklentilerine göre bu şekilde planlamıştık. Dolayısıyla 2019 için hedefimizi tutturduk. Geliştirdiğimiz iş alanlarımız için de bu yıl son olarak Renault Trucks çekicilere yatırım yaptık” diye belirtti. 

e-ticaret ile büyümeye devam ediyoruz

Yeni Renault Trucks çekicilerini yurt içi taşımacılık operasyonlarında kullanacaklarına değinen Gürbüz; “Horoz Lojistik olarak 2014 yılında başlayan, 2017-2018’de büyüyen, özellikle yurtiçi taşımacılık içinde gelişen e-ticaret alanına odaklandık. Ayrı ayrı sektörlere baktığımızda ticaret küçülüyor ancak sektörlerde e-ticaret’in aldığı pay sürekli büyüyor. Daralan ekonomilerde markaların daha geniş coğrafyalarda satışlarını arttırabilmeleri, e-platformdan bütün Türkiye’ye hatta dünyaya uzanabilmeleri gerçekten çok kolay. Bu nedenle artan talep ile dağıtım tarafımızı gelişiyoruz. Kargoların taşımadığı büyük ürün gruplarının e-ticaret taşımacılığında sektör lideriyiz. Bu alanda tüm büyük e-ticaret platformların ana tedarikçisiyiz ve yurtiçi taşımacılığında yatırımımızı arttırıyoruz. Bu çerçevede altyapımızı, Renault Trucks araçlar ile sağlamlaştırıyoruz” dedi. 

Etiketler :