İlk çeyrekte kamyon pazarı yüzde 150 büyüdü, Ford Trucks yüzde 30 pay aldı

İlk çeyrekte kamyon pazarı yüzde 150 büyüdü, Ford Trucks yüzde 30 pay aldı

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, "Ağır ticari endüstrisi, 2021’e büyüme ivmesiyle başladı, önümüzdeki dönem bu büyümenin devam edeceğini öngörmekteyiz. 2021 yılı ilk çeyrekte 6.100 adet satışa ulaşan ağır ticari pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre %150 büyüme gösterdi. Çekici segmenti %66’lık pay ile bu büyümede önemli rol oynadı. Ford Trucks olarak biz de 2021 yılına hızlı bir başlangıç yaparak ilk 3 ay sonunda %30’un üzerinde Pazar payı elde ettik.”

ft-f-max-l.jpgFord Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan düzenlenen online toplantıda 2021 yılının ilk çeyreğini değerlendirdi. Kamyon sektörü olarak çok farklı bir çeyrek yıl yaşadıklarını söyleyen Serhan Turfan, geçen yılın ilk çeyreğine göre 16 ton ve üstü kamyon pazarının yüzde 150 büyüdüğünü söyledi. 2020’nin ilk çeyreğinde 2 bin 437 adet aracın satıldığını hatırlatan Turfan, bu yılın ilk çeyreğinde ise 6 bin 100 adet aracın satıldığını kaydetti.  Yılsonunda 16 ton ve üstü kamyon pazarının 30-35 bin bandına ulaşacağını öngördüklerini belirten Turfan, pazarın daha da büyümesinin önünde bir takım tedarik zinciri problemlerinin olduğunu söyledi. Turfan bu problemleri şöyle sıraladı: “Tedarik zincirinde bu kadar görmediğimiz problemler yaşanıyor. Pandemi firmalarda işgücünün etkisini engelliyor. Ciddi oranda global çip krizi yaşanıyor. Çok ciddi tedarik problemleri yaşanıyor. Çok sayıda OEM üretime ara vermek zorunda kaldı. Öte yandan Süveyş Kanalı’nda yaşanan tıkanma da tedarik zincirini ciddi oranda etkiledi. Bu yıl bu yükleşin devam etmesi için tedarik zincirindeki sıkıntıların engel olmaması gerekiyor” dedi.

“Ford Trucks olarak ilk çeyrekte yüzde 30,5’lik pazar payına sahip olduk” diyen Turfan, ilk çeyrekte 1858 adet araç satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yurtdışı pazarlarda da genişlemelerini sürdürdüklerini kaydeden Turfan, yakın zamanda Almanya pazarına da gireceklerini sözlerine ekledi. Turfan, faaliyet gösterdikleri yurtdışı pazarlarda geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 137’lik artış gerçekleştirerek 866 adet satış yaptıklarını söyledi.  Turfan, “Orta ve Doğu Avrupa'daki genişlememizi 2018'de tamamlamıştık. Batı Avrupa'daki yapılanmamıza ise 2019’da İspanya, Portekiz ve İtalya'daki distribütörlerimizi atayarak başladık. Mart ayında Belçika'daki ilk distribütörümüzü atayarak pazara girdik. Sırada Almanya, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg var. Özellikle, Almanya bizim için en önemli pazarlardan biri ve buradaki görüşmelerimizde son faza geçtik. Çok kısa bir süre içinde Almanya pazarına girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Etiketler :