ITT Lojistik’in filosu son alımlarla yüzde 100 Renault Trucks çekicilerden oluştu

ITT Lojistik’in filosu son alımlarla yüzde 100 Renault Trucks çekicilerden oluştu

Her yıl düzenli olarak Renault Trucks araçlar ile yatırım yapan ITT Lojistik’in filosu, son alımlarıyla yüzde yüz Renault Trucks çekicilerden oluşuyor.

renault-trucks-itt-lojistik.jpg

ITT Lojistik, yeni alımını yaptığı 25 adet Renault Trucks T460 4x2 ADR’li çekici ile tek markalı filoya ulaştı. Böylece, 2015 yılı itibariyle Renault Trucks’tan düzenli araç alımı yapan ITT Lojistik’in filosunda bulunan 85 öz mal aracın tümü, Renault Trucks marka oluyor.

Yeni alım kapsamında ilk 10 araç, ITT Lojistik Kurucu Başkanı Tekin Öztanık ve Genel Müdürü Didem Öztanık’a teslim edildi. Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Renault Trucks Bölge Müdürü Tolga Aykaç, Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, Genel Müdürü Mesut Süzer, Satış Sonrası Hizmetler Direktörü İsmail Alkan ve Renault Trucks Finansal Hizmetler Bölge Satış Müdürü Çağrı Ayduğan törene katıldılar. Kalan 15 aracın ise Eylül ayına kadar teslim edileceği bildirildi.

Düzenli büyüme stratejilerine dikkat çeken ITT Lojistik Kurucu Başkanı Tekin Öztanık; “Her yıl organik bir büyüme ile hedeflerimize ulaşıyoruz. 2020’ye göre ilk yarı yılda yüzde 25’in üzerinde büyüme kaydettik ve hedefimiz, yüzde 30 büyüme ile yılı kapatmak. Bu doğrultuda araç parkımızı da hem yeniliyor hem de güçlendiriyoruz. 2015’ten bu yana filomuzu Renault Trucks ile tek markalı hale getirmeyi planlıyorduk ve başardık. Renault Trucks araçlardan ve satış sonrası hizmetlerden memnuniyetimiz ile tek markalı filoya sahip olmamız, operasyonlarımızı daha da kolaylaştıracak” şeklinde açıkladı.

Tekin Öztanık, tehlikeli madde ve kimyasal ağırlıklı likit taşımacılığı alanında başta Avrupa olmak üzere yüzde 30 ihracat, yüzde 70 iç pazara hizmet ile operasyonlarını sürdürdüklerini belirtti. Pandemi dönemini yeni iş geliştirme modelleri ile depolama, antrepo, tank kiralama ve bakımlar gibi hizmet alanlarına yatırım yaparak değerlendirdiklerine değinen Öztanık; “Ortalama 60 milyon TL’lik yatırım yaparak Kocaeli, Şekerpınar’da yeni depolama alanımızı faaliyete geçirdik. İş sahalarımızı geliştirerek müşterilerimize katma değerli hizmetler sunarken rekabet gücümüzü de arttırıyoruz. Sektörde farklılaşıyoruz. Geçmişte rakibimiz olan firmalar, artık sunduğumuz bazı çözümlerden faydalanan müşterilerimiz haline geldi. Tüm bu gelişmeler esnasında nakliye faaliyetlerimizde güvendiğiniz bir çözüm ortağı ile çalışabilmek iş yükümüzü oldukça hafifletiyor. Bu nedenle Renault Trucks ile son derece verimli şekilde taşımacılık operasyonlarımıza devam ediyoruz” diye belirtti.

Renault Trucks ile yakıt tasarrufu sayesinde sürdürülebilirliğe katkı

Tekin Öztanık, Renault Trucks çekiciler ile en az 2 puanlık yakıt tasarrufu sağladıklarına değiniyor; “Tüm filomuzu göz önünde bulundurduğumuzda yıllık 170 bin litre yakıt tasarrufu yapabilmemiz anlamına geliyor. Bu da karbon salınımı ve ayak izi açısından hiç küçümsenmeyecek bir tasarruf. Tabi ki maliyet açısından da avantaj sağlıyor ancak şirketimizin sürdürülebilir politikaları için de büyük önem taşıyor. Öte yandan araçlarımızın tamamının Euro 6 olması da bu durumu destekliyor. Hizmet sunduğumuz alanda Avrupa’da dahi filoları yüzde yüz Euro 6 araçlardan oluşan firmalar sayılıdır.”

ITT Lojistik’in genç filosu

ITT’nin filosunda bulunan araçlar, 3 yaş ortalaması ile hizmet sunuyor. Bu da sorunsuz, verimli ve çevre dostu araçlar anlamına geliyor. ITT Lojistik, Renault Trucks çekicilerin ikinci el değerinden de oldukça memnun.

İstihdam açısından bu yıl, yüzde 25 artış sağladık

Tehlikeli madde taşımacılığında sürücünün konforu, çok önemli. Didem Öztanık, şu şekilde açıklıyor; “Büyüme stratejilerimiz doğrultusunda taleplere cevap verebilmek üzere düzenli olarak iş gücümüzü de arttırıyoruz. Kalifiye sürücü bulabilmenin zor olduğu günümüzde hem nitelikli sürücüyü koruyabilmek hem de sürücü kaynaklı hataları minimize edebilmek için araçların donanımlarına önem veriyoruz. Bu doğrultuda sürücülerimizin araçların konfor ve performansından memnuniyetlerini de gözetiyoruz. Tüm sürücülerimiz, Renault Trucks çekiciler ile yolda olmaktan son derece memnun.”

Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, teslimatta iş birliklerini değerlendirerek; “ITT Lojistik, son derece kontrollü ancak düzenli büyüme kaydeden alanında uzman bir firma. ITT Lojistik’in çözüm ortağı olarak büyüme sürecine şahitlik yaptığımız gibi katkı sağladığımıza da inanıyoruz. Birlikte başarılı bir ivme yakaladık. Zaten öyle olmasa bugün iş birliğimiz, bu başarıda devam etmezdi. Araçlarımızdan memnuniyetleri kadar toplam sahip olma maliyetinde avantaj yakalamaları için tüm desteğimiz ile yanlarında oluyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

ITT, yine RTFS çözümleri ile alımlarına devam ediyor

Her zaman Renault Trucks Finansal Hizmetler’in (RTFS) finansman ürünleri ile araç alımlarını yaptıklarına değinen ITT Lojistik Genel Müdürü Didem Öztanık; “Renault Trucks ile olduğu gibi finansal çözümler sunan RTFS ile de yıllara dayanan güçlü bir iş birliği kurduk. RTFS ile her açıdan operasyonel kolaylık ve avantaj sağlıyoruz. Tek yapıda tüm çözümlere ulaşırken, kredi süreçlerinde ödeme kolaylığı ve düşük faiz oranları da sağlıyoruz” dedi.

Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ise; “ITT Lojistik, sadece lojistik değil artık pek çok yan hizmet sunarak gelişmeye devam ediyor. Bu nedenle lojistik kısmında üstlerinden yük alabilmeyi ve filolarının sorunsuz operasyonlarına devam etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Satış sonrası hizmetlerimizde düzenli ve verimli bir iş akışı yakaladık. Böylece araçların sorunsuz olarak görevlerine devam etmesini sağlıyoruz” diye belirtti.

Etiketler :