IVECO pazar payını yüzde 8.8’e yükseltti

IVECO pazar payını yüzde 8.8’e yükseltti

IVECO Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, 3.5 ton ve üstü kamyonet ve kamyon pazarının 2021 yılını 60 bin adetlerde kapatmasını öngördüğünü söyledi. Tansu Giz, IVECO’nun geçtiğimiz yıla oranla 3.5 ton ve üstü pazarda pazar payını 2 puan yükselttiğini kaydetti.

tansugiz.jpg

IVECO Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, “IVECO Türkiye olarak 3,5 ton ve üstü kamyonet ve kamyon pazarında var olduklarını hatırlatarak yaptığı değerlendirmede, “Pazarın 2021 Kasım ayı sonu itibarı ile bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında  büyüyerek 54 bin adet ile kapattı. IVECO Türkiye pazarda geçen yılın aynı dönemine göre pazar payını 2 puan artırarak yüzde 8,8 e ulaştırdık. 2021 yılı sonunda 3,5 ton ve üzeri pazarın geçen yıla göre yüzde 10 artarak 60 bin adet ile kapanmasını bekliyoruz” dedi.

S WAY satışlarımız 1000 geçti

2020 yılı içinde piyasaya sundukları Yeni çekicileri IVECO S WAY modellerinden de 1000 adet perakende satış seviyesini geçtiklerini söyleyen Tansu Giz, “2021’in Ekim ayına kadar herhangi bir tedarik sorunu yaşamadık ancak Ekim ayı ile birlikte tedarik sorunları ortaya çıkmaya başladı. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde IVECO olarak tedarik sorunlarımızda iyileşme bekliyoruz” diye bilgi verdi.

iveco-s-way.jpg

IVECO-Nikola ortak üretimi Nikola Tre BEV ABD’de satılmaya başlandı

Öte yandan alternatif yakıtlı araç üretimine çok büyük önem veren IVECO, elektrikli araçlar alanında da önemli gelişmelere imza atıyor. Kasım 2021 tarihinden itibaren Almanya’nın Ulm şehrindeki IVECO NIKOLA ortak tesisinde üretimine başlanan Nikola Tre BEV modeli 2022 Ocak ayından itibaren ABD’de satılmaya başlayacak. 6x2 konfigürasyonunda üretilen olan bu model aynı zamanda Hamburg liman otoritesi tarafından da hemen kullanılmaya başlandı. Nikola TRE BEV tek sarj ile 560km menzile sahip olup devamlı olarak 645 HP güç üretiyor. 753 kwh pil grubuna sahip bu aracın sarj süresi 120 dakika. Aracın azami yüklü ağırlığı treyler ile beraber 41 ton. Azami sürati 120km/saat. Nikola Tre frenleme sırasında pillere enerji aktaran rejeneratif fren sistemine de sahip. Sunduğu en büyük avantaj çevre dostu olması, sürücü için ise sunduğu en büyük avantaj sessiz olması, ve benzinli bir otomobil kadar çabuk hızlanması. Dizel motorların gerektirdiği bakım aralıkları ve bakım maliyetlerinin elektriklide olmaması da diğer önemli avantajlar.

41 tonluk yük ile 560 km menzil

Araç dışarıdan bakıldığında dizel S WAY çekiciden hemen hemen farksız, piller aracın tabanına yerleştirilmiş durumda, 41 tonluk azami yüklü ağırlığa sahip bir araç için 560 km menzil de gayet başarılı

2023’te Türkiye’de satışına başlanması öngörülüyor

Nikola Tre ilk önce Avrupa’da üretilip ABD de 116 adet Nikola bayisi tarafından satılacak, Avrupa satışları 2022 sonunda başlayacak. Avrupa ve Türkiye satışları IVECO yetkili satıcıları tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye’de satışa sunulmasını 2023 olarak öngörebiliriz, tabii en azından bazı hatlarda şarj altyapısının oluşması lazım.

Etiketler :