IVECO,  Repsol Honda MotoGP takımıyla güçlerini birleştirdi

IVECO, Repsol Honda MotoGP takımıyla güçlerini birleştirdi

MotoGP tarihindeki en başarılı takım olan MotoGP takımı, IVECO ve yeni çekicisi IVECO S-WAY’i Avrupa’da yapılan tüm MotoGP yarışmalarında kendilerine eşlik etmesi için seçti.

Uzun süredir MotoGP sponsoru olan IVECO, şimdi de önümüzdeki iki sezon boyunca Avrupa’daki pistlerde Repsol Honda takımının yanında olacak. Yeni IVECO S-WAY çekici, takımın sürücüleri Marc Márquez ve Alex Márquez’in Avrupa yarışlarında ihtiyaç duyduğu ekipmanları taşıyacak. MotoGP tarihindeki en başarılı takım, ikonik Repsol Honda renkleri giydirilmiş yeni IVECO S-WAY’i kullanacak.

Repsol Honda MotoGP takımı, yeni IVECO çekiciyi yüksek performansı, güvenilirliği, yakıt verimliliği, düşük işletme maliyeti ve bağlanabilirlik özellikleri için tercih etti. Yeni IVECO S-WAY Microsoft Azure bulut bağlanabilirliği sunuyor. MotoGP pist takımının sürücüleri ile motosikletlerinin performansını takip etmek üzere sürekli iletişim hâlinde olması gibi yeni IVECO çekici de Kontrol Odası ile sürekli bağlantı hâlinde: Burada bir uzman kadrosu aracın verilerini takip ediyor, uzaktan tanı koyma işlemleri gerçekleştiriyor ve performans ile bakım ihtiyaçlarına yönelik yazılım geliştirmeleri sunuyorlar.

Zafere giden 14 yarış

İki IVECO S-WAY çekici, 19 Temmuz’da Jeres GP’si ile başlamak üzere sürücüler Marc Márquez ve Alex Márquez’in tüm ekipmanlarını 15 Kasım’daki Valencia GP’sine kadar taşıyacaklar. Bu sezonun resmî yarış programı Covid-19’dan etkilendi ve bazı Avrupa yarışları askıya alındı. Bu, IVECO S-WAY çekicilerin Barselona (27 Eylül), Aragon (18 Ekim) ile Fransa, İtalya ve Avusturya’daki noktalara gideceği anlamına geliyor. Toplamda 14 yarışa gidecek araçlar bu yarışların 7 tanesinde İspanya’da olacaklar.

Yedek parça ve yarış ekipmanları gibi tüm gerekli ekipmanın transferinin yanı sıra Repsol Honda takımının IVECO çekicileri ek görevleri de yerine getirecek: IVECO S-WAY çekiciler aynı zamanda sürücüler ve yarış yerlerindeki diğer takım üyeleri için ofis ve dinlenme alanına dönüştürülmüş olan treylerleri çekiyor olacaklar.

HRC müdürü Tetsuhiro Kuwata konu hakkında şunları söyledi: “Repsol Honda MotoGP takımı olarak IVECO’ya hoş geldin demek istiyoruz. Tabii ki tüm ekipmanlarımızın her bir yarışa ulaşacağından emin olmak bizim önceliğimiz ve bunları taşımada IVECO çekici kullanıyor olmak bize bunu garanti ediyor. IVECO’nun yeni teknolojiler geliştirme ve verimliliği arttırma konularındaki tutkusu, bizim burada HRC’de sahip olduğumuz ruhun aynısını yansıtıyor.”

IVECO İspanya ve Portekiz genel müdürü Ruggero Mughini de şunları ekledi: “Yeni amiral gemisi çekicimiz IVECO S-WAY ile Repsol Honda takımının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Tarihsel olarak IVECO’nun rekabetçi motor sporlarıyla uzun süren bir geleneği var ve bu yeni ortaklığı coşku ve beklentilerle karşılıyoruz. Önümüzdeki iki sezonda Repsol Honda takımının bir parçası olmak büyük bir mücadele. Bizler, kendini adama, takım çalışması, mükemmelliğe bağlılık gibi birçok değer paylaşıyoruz ve birlikte durdurulamayız. Marc ve Álex Márquez için zaferlerle dolu olacak önümüzdeki sezonun başlamasını dört gözle bekliyoruz.”

 

Etiketler :