IVECO’dan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’na Gezici Eğitim Aracı

IVECO’dan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’na Gezici Eğitim Aracı

Iveco ve EÇEV yöneticilerinin de katıldığı bir tören ile EÇEV’e bağışlanan IVECO Daily gezici eğitim aracı teslim edildi.

Kısa adı EÇEV olan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) 1995 yılında, çağdaş ve evrensel kültür değerleri ile donanmış, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve demokrasiye inanan, bilimsel düşünen, sorgulayan, laik ve aydın nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla, yerelde bir çağdaş eğitim seferberliği başlatma ülküsü ile kurulmuştur. Bu vizyon doğrultusunda, İzmir’de kurulmuş ve “kamu yararına çalışan” bir vakıf olarak, her yaştan çocuk ve gencin eğitim ve öğretimleri boyunca en temel insan haklarından olan “eşit ve yetenekleri doğrultusunda eğitim” fırsatlarına erişebilmeleri, çağdaş bilgilerle donanmış, kültürlü, görgülü, becerikli, üretken bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Teslim töreninde bir konuşma yapan Iveco Asya Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörü Gülay Hantal, Iveco olarak eğitime destek olan böyle bir sivil toplum örgütüne katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etmiş ve sözlerine şöyle devam etti: “Her sene sürdürülebilirlik projesi kapsamında ülkemizde çeşitli yardımlarda bulunuyoruz, örnek olarak Ağrıda okul yaptırılması, ihtiyacı olan cocuklarımıza kırtasiye malzemeleri, giysi gibi yardımların yapılması, online eğitime gecilmesi ile birlikte yine cocuklarımız için tablet ve internet hattı yardımlarında bulunulmasını sayabilirim. Tüm bu yardımlarda unutamayacağımız anlardan bir tanesi de bir ilk okul öğrencisi bir kız çocuğunun “Abla, bir gün ben de senin gibi Iveco da calışabilir miyim ?” sorusudur Demek ki bu gayretler ile çocuklarımıza ilham olabiliyoruz”. “Bu sene daha büyük düşünelim  ve ihtiyacı olan daha çok çocuğumuza dokunabilelim diye ECEV  ile birlikte neler yapabileceğimizi konuşurken gezici bir aracın nasıl olabileceğini düşündük ve bunun icin çalışma arkadaşlarımızla bu projeyi geliştirdik”

Iveco Türkiye Hafif ve Orta Vasıta Satış Müdürü Erkan Erşin ise aracın içinde kitaplık bulunan, 18 metrekarelik alana sahip  bir sınıf olduğunu ve aynı anda 12 öğrenciye eğitim verilebildiğini ifade etmiştir. Erkan Erşin ayrıca şunları söyledi: “Aracın yan duvarı açıldığı zaman da tiyatro vb etkinliklerin yapılabilmesine olanak sağlanmaktadır. Aracın tavanında yenilenebilir enerji kaynağı olarak 4 adet güneş paneli bulunurken ayrıca yaz kış eğitim için ısıtma sistemi, klima, jeneratör, tuvalet mevcuttur.”

 

Tören sonunda EÇEV yetkilileri de Iveco’ya katkıları için teşekkür etmişler ve Iveco yetkililerine plaketlerini takdim etti.

Etiketler :