IVECO’dan OMV Türkiye’ye 8 adet LNG’li IVECO S-WAY

IVECO’dan OMV Türkiye’ye 8 adet LNG’li IVECO S-WAY

IVECO, OMV Türkiye’ye 8 adet LNG’li S-WAY çekici teslim ederek ilk filo teslimatını gerçekleştirdi.

omv-turkiye-lng-3.jpgOMV Türkiye, IVECO’den 8 adet LNG’li araç aldı. Konuyla ilgili düzenlenen dijital basın toplantısında konuşan, IVECO Türkiye Genel Müdürü Hakkı Işınak şunları söyledi: “OMV Türkiye pandemiye rağmen bu yatırımı yapmaya karar verdi. Bu konudaki kararlılıklarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. OMV ile işbirliğimiz devam edecektir. Biz IVECO olarak LNG konusuna çok önem veriyoruz. Türkiye’nin ilk LNG’li filo teslimatını OMV’ye yapıyoruz. Bu konuda bizi tercih ettikleri için çok teşekkür ediyoruz.

OMV’ye teslim ettiğimiz 8 adet IVECO S-WAY LNG’nin geçtiğimiz yıl lansmanını yaptık. Çevreci bir araç olan IVECO S-WAY LNG kullanıcılarına maliyet avantajı sağlamanın yanında, üstün bir performans sunuyor. 1600 kilometre ile rakipsiz menzile ve daha sessiz bir motora sahip. Yüzde 30’a varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Toplam sahip olma maliyetine en büyük destek de yakıt tasarrufundan gelmektedir.”

OMV Türkiye Genel Müdürü Serkan Hotoğlu da yaptığı sunumda karbon emisyonu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Avrupa ve dünyada karbon emisyonu ve alternatif yakıtlı araçlarla ilgili hedeflerden bahseden Serkan Hotoğlu, doğalgazın hızlı bir şekilde petrolün yerine geleceğini öngördüklerini söyledi. OMV olarak doğalgaz üretiminlerinin payını yüzde 65’e çıkartacaklarını kaydeden Hotoğlu, “Mobilitedeki karbon salınımının yüzde 25 olduğu belirtiliyor. Karbon dönüşümünün en çok elektrik üretimi, endüstri ve taşımacılıkta önceliklendirileceğini öngörüyoruz. Deniz ve karoyu ulaşımında düşük karbonlu enerji kaynaklarına geçiş hızlanacak.

Mevcutta 80 araçlık filomuzun yüzde 10’unu LNG’li araçlarla değiştirmeye karar verdik. Filomuza 8 adet LNG yakıtlı IVECO çekici kattık. Bu araçlarla yılda 1,25 milyon kilometre yol yapacağız. Yılda 120 ton karbon salınımı sağlamayı hedefliyoruz. 

Türkiye’de 750 bin ağır vasıta olduğunu düşünüyoruz. 2050 yılına kadar bu araçların yüzde 30’unun dönüşüm gerçekleştirildiğini düşündüğümüz zaman yıllık 3 milyon tonluk karbon tasarrufu ve yıllık 10 milyar ton tasarruf elde edeceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Etiketler :