Iveco’nun Van’ına Avrupa Ulaşım Ödülü

Iveco’nun Van’ına Avrupa Ulaşım Ödülü

Alman yayın kuruluşu Huss-Medien, dağıtım araçları kategorisinde Iveco’nun Vision konseptini sürdürülebilirlik alanında ödüllendirdi. CNH Endüstriyel’in kamyon ve otobüs bölümlerinin inovasyondan sorumlu yöneticisi Alessandro Bernardini Münih’te düzenlenen törende ödülü kabul etti.

CNH Endüstriyel’in ticari araç markası Iveco için tasarlanan Vision konsept van, Huss-Medien’den sürdürülebilirlik alanında 2016 Avrupa Ulaşım Ödülü'nü aldı. Almanya’nın en büyük bağımsız uzman yayıncılarından olan Huss-Medien Grubu, ulaşım, lojistik ve teknolojinin de içinde olduğu 20’nin üzerinde alanda yıllık 3.5 milyon okuyucuya oluşan yayın yapıyor. CNH Endüstriyel’in kamyon ve otobüs bölümlerinin inovasyondan sorumlu yöneticisi Alessandro Bernardini Münih’te düzenlenen törende ödülü kabul etti.

IVECO-DHL ORTAK ÇALIŞMASI

İlk defa 2014 Hannover Ticari Araç Fuarında tanıtılan Vision konsept van, CNH Endüstriyel’in tasarım ve inovasyon bölümleri ile Iveco ve DHL’nin ortak çalışması sonucunda elde edilmiş çalışan bir prototip. Prototip, şehirdışındaki dağıtım merkezinden sıfır salınımlı şehirlere gidip gelmesine olanak veren elektrik hibrid bir motora sahip.

Vision bir prototip olmasına karşın teknolojisinin büyük oranı üretim safhasına hazır. Araç bir seyahat sensörü gibi çalışarak sürücüye, filo yöneticisine, çevredeki altyapı ve diğer araçlara verimliliği arttırmak için bilgi yolluyor. Aracın tepesinde yer alan güneş panelleri pilin dolumunu sağlıyor, lastik basıncı ise aracın yüküne göre otomatik olarak ayarlanıyor ve yakıt tasarrufuna katkıda bulunuyor.

100 ÜZERİNDEN 100 ALDI

Vision, CNH Endüstriyel’in farklı sektörlerdeki markalarının sürdürülebilir çözümler sağlamak için birlikte çalışabileceğinin bir örneği. Dow Jones Sürdürülebilir Dünya ve Avrupa endeksleri CNH Endüstriyel’i üst üste 5. kez Semaye Malları Endüstri Grubu’nun lideri olarak seçti. Buna ek olarak şirket, Carbon Disclosure Project kapsamında 100 üzerinden 100 alarak büyük bir başarıya imza attı.

Etiketler :