“Lojistik sektöründeki hareket pazara yansıyor, çekici segmentindeki yükseliş devam ediyor”

“Lojistik sektöründeki hareket pazara yansıyor, çekici segmentindeki yükseliş devam ediyor”

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, “Geçtiğimiz yıl 26 bin 500 adetlere çıkan pazar bu sene 30 bin adetleri zorluyor. Yılın ilk 5 ayında satılan araç sayısının geçtiğimiz yılın ilk 5 ayıyla benzer adetlerde ilerliyor.”

ford-trucks-f-max-l.jpg

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, basın mensuplarıyla bir araya geldiği “yaza merhaba” etkinliğinde Türkiye’deki ağır ticari taşıt pazarını ve Ford Trucks’ın pazardaki konumunu değerlendirdi.

Türkiye ağır ticari araç pazarının 2010-2015 yılları arasında 30 bin adetler seviyesinde seyrettiğini belirten Serhan Turfan, sonraki yıllarda pazarın 7 binlere kadar düştüğünü anımsattı. 7 binlere kadar inen pazarın son bir kaç yıldır yükselişe geçtiğini kaydeden Turfan, şu an pazarın çıkış yaşadığını sözlerine ekledi. Turfan, “Geçtiğimiz yıl 26 bin 500 adetlere çıkan pazar bu sene 30 bin adetleri zorluyor. Yılın ilk 5 ayında satılan araç sayısının geçtiğimiz yılın ilk 5 ayıyla benzer adetlerde ilerliyor. Tedarikte yaşanan sorunlar olmasaydı, daha çok araç satılırdı. Geçen yılın ilk 5 ayında 10 bin 250 adet araç satılmıştı, bu yılın aynı döneminde 9 bin 750 adet araç satışı oldu. Tedarik zincirinde problemler olmasaydı geçen senenin üzerinde bir pazar olurdu. Lojistik sektöründeki hareket pazara yansıyor” dedi.

ÇEKİCİ SEGMENTİNİN YÜKSELİŞİ

Çekici segmentinin satışlarda ağırlığını artırdığını ifade eden Turfan, “Ağır ticari taşıt segmentinde çekicinin payı yüzde 75’e kadar çıktı. Bu, Türkiye’de bir rekor. Hiçbir zaman çekici payı bu kadar yükselmemişti. Bunun sebebi de pandemi ile birlikte e-ticaretin artması, lojistikteki hareketlerin yükselişi ve ticaret hacminin artmasıdır” dedi.

5 BİN ADETLİK İHRACAT

Ford Trucks’ın yurtdışı performansı hakkında da bilgi veren Serhan Turfan, şöyle konuştu: “Geçen yıl Belçika’dan sonra Fransa ve Almanya pazarına girdik. Avrupa’nın artık büyük bölümü tamamlandı. Sadece içerde İsviçre ve Avusturya kaldı. Avusturya’da önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacağız. Geçtiğimiz yıl 5 bin adetlik ihracat yaptık, bu yıl da ihracat adedimizi ilk 5 ayda iki katına çıkardık. Ford Trucks’ın kesintisiz büyümesi devam ediyor. Portekiz’de ilk yılımızda yüzde 8 pazar payı elde ettik. Akdeniz ülkelerinin bize yaklaşımı çok sıcak oldu. Beklentimizin üzerinde sonuçlar elde ediyoruz. Almanya gibi büyük pazarlara da girdik. Artık çok daha büyük satış ve üretim rakamlarına ulaşacağız.”

2040 YILI İÇİN SIFIR EMİSYON SÖZÜ

Serhan Turfan, Mart ayında üretim rekoru kırdıklarını ve bir ayda bin 500 adedin üzerinde araç ürettiklerini, bu nedenle üretim kapasitelerini artırma kararı aldıklarını belirterek, Eskişehir fabrikamızda, 20 bin adetlik kapasiteye giden yatırımları tamamladıklarını ifade etti. Turfan, “2040 yılı için sıfır emisyon sözü vermiştik. Bunun neticesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok yakında sürprizlerimiz olacak. Kısa dönemde alternatif yakıtlı araçlara geçişimizi göreceksiniz. Bunları açıklıyor olacağız. Verdiğimiz sözün arkasındayız. 2040 yılı sözümüzü mutlaka yerine getireceğiz. Hannover’deki IAA Fuarı’nda yeni ürünlerimizi görüyor olacaksınız” dedi.

Etiketler :