Renault Trucks 2022’de 2 bin 430 adet araç sattı

Renault Trucks 2022’de 2 bin 430 adet araç sattı

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine “Renault Trucks, 2022 yılını ithal markalar arasında birinci sırada tamamladık. Rekor kamyon satışına ulaştık” dedi.

Renault Trucks düzenlediği bir basın toplantısı ile 2022 yılını değerlendirdi. 2023 yılı ile öngörülerin de paylaşıldığı toplantıya Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Renault Trucks Türkiye Bayi Ağı Ticari Direktörü Özgür Fırat, Renault Trucks Türkiye Yedek Parça ve Servis Sözleşmeleri Müdürü Altuğ Karaman ve Renault Trucks Finansal Hizmetler (RTFS) Satış ve Pazarlama Direktörü Ertan Çolak katıldı.

sebastien-delepine-renault-trucks-tu-rkiye-bas-kan.jpg

Renault Trucks Türkiye B​​​​​​​aşkanı Sebastien Delepine düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “2022 hepimizin hatırlayacağı bir yıl oldu. Birçok zorluklarla baş etmek zorunda kaldık. Tedarik zincirindeki sıkıntılara rağmen Renault Trucks 2022 yılında rekor üretim ve satış adetlerini yakaladı. 2022 yılında birçok Avrupa ülkesinde pazar payımızı artırdık.

TÜRKİYE, AVRUPA’NIN 4. BÜYÜK PAZARI

2022 yılında Türkiye ağır ticari araç pazarı olağanüstü büyüme elde etti. Türkiye’de geçen yıl 16 ton üzeri pazarda 32 bin araç satılıdı. Bu da Türkiye’yi Avrupa’nın 4. büyük pazarı konumuna yükseltti.

TÜRKİYE PAZARI 7 BİN ADETLERDEN 32 BİN ADETLERE ULAŞTI

Türkiye’ye geldiğimizde pazar 7 bin adetlerde idi. Şu an 32 bin adetlerde. Bence Türkiye pazarının olması gereken nokta bu.

İTLAH MARKALAR ARASINDA BİRİNCİ

Türkiye 16 ton ve üzeri pazarda ithal markalarda birinci sıradayız. 2022 yılında rekor kamyon satış adedini ulaştık. Yaklaşık 30 yıldır Türkiye pazarındayız. 2022’de en yüksek satış rakamını elde ettik. Ülke çapında çok yüksek müşteri memnuniyeti elde ettik. Bu iyi sonuçlar tesadüf değil. İlk olarak bu başarının temeli Renault Trucks yönetim ve bayi teşkilatı arasındaki yoğun takım çalışması ve işbirliğine dayanıyor. Bayi ağımızı sürekli geliştirdik. Renault Trucks halihazırda bayi ağı teşkilatımıza yeni yatırımcılar eklenmektedir.

İkinci el departmanızım da pazarda önemli rol oynuyor. Aynı zamanda bu başarı bizim yeni ürünlerimize de bağlı. T Evo pazarda önemli talep gördü. Hem sağlamlık hem de verimlilik bakımından.

MÜŞTERİ MEMNUNUYETİ

Müşteriye sunduğumuz çözümler konusunda oldukça inovatif olduk. Müşteriyi her zaman merkeze koyuyoruz. 2022 yılının son çeyreğinde müşterimizin memnuniyetini anlık olarak ölçmek için anlık program başlattık.”

“TÜRKİYE’DEKİ 25. YILIMIZI KUTLAYACAĞIZ”

Toplantıda 2023 yılı ile ilgili öngörülerini de paylaşan Sebastien Delepine, 2023’te de bütün üreticiler için tedarik zincirinde sıkıtılar yaşamaya devam edeceğini söyledi. Türkiye pazarının gelecek yıl da 30 bin adetlerde bir pazar yakalacağını tahmin ettiğini belirten Sebastien Delepine, 2023’te müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmaya devam edeceklerini ifade etti. 2023 yılının Türkiye’nin kuruluşunun 100., Renault Trucks’ın Türkiye’deki 25. yılını kutlayacaklarını kaydetti.

ozgur-firat-renault-trucks-bayi-ag-ticari-direkto-ru.jpg

“2022 YILINDA 2 BİN 430 ADET ARAÇ SATTIK”

Renault Trucks Türkiye Bayi Ağı Ticari Direktörü Özgür Fırat da toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye 6 ton ve üzeri pazarda 37 bin 780 adede ulaştı. Pazar 16 ton ve üzerinde ise 31 bin 979 adede ulaştı. Çekici satışları da ise 23 bin 286 adede ulaştı.

Renault Trucks ise 2022 yılında pazarda 6 ton ve üzerinde yüzde 6.4, 16 ton ve üzerinde ise 7.1, çekici de ise 8.6 pazar payına ulaştık. 16 ton ve çekici segmentinde ithal markalar arasında ilk sırada yerimizi aldık. Geçtiğimiz yıl 2 bin 430 adetlik satış adedini ulaştık” dedi.

17 ADET SATIŞ NOKTASI

Özgür Fırat konuşmasında, Renault Trucks’ın Türkiye pazarında sattığı araçlar hakkında bilgi verdi. Renault Trucks’ın Türkiye bayi ağından da bahseden Fırat, “Türkiye’de 17 adet satış noktamız var. Bir adet de Gürcistan’da bulunuyor. Başarımızın altında yatan faktörlerden biri de müşteri çözümleri. Müşteri memnuniyetini ölçüyoruz. Renault Trucks müşteri deneyi öneceliğimiz” dedi.

altug-karaman-renault-trucks-tu-rkiye-servis-direkto-ru.jpg

Renault Trucks Türkiye Yedek Parça ve Servis Sözleşmeleri Müdürü Altuğ Karaman ise, Renault Trucks’ın müşterilerine sunduğu çözümler hakkında bilgi verdi.

ertan-colak-rtfs-renault-trucks-finansal-hizmetler-genel-mu-du-ru.jpg

900’ÜN ÜSTÜNDE ARACA FİNANSAL DESTEK VERDİK

Renault Trucks Finansal Hizmetler (RTFS) Satış ve Pazarlama Direktörü Ertan Çolak, “Son 2 yılda portföy büyüklüğümüz yüzde 150 arttı. 2022 yılında 900’ün üstünde araca finansal destek verdik. 2021 yılında bu 550 adetti. 2022 yılında çıtayı çok yukarı koyduk. 2023’te daha iyiye gideceğimize inanıyorum” dedi.

Etiketler :