Renault Trucks’tan Murat Lojistik’e 100 adetlik dev teslimat

Renault Trucks’tan Murat Lojistik’e 100 adetlik dev teslimat

Renault Trucks, Murat Lojistik’e (Murathan Jet Kargo)100 adet Renault Trucks D serisi kamyon teslim etti.

renault.jpg

Renault Trucks, Murat Lojistik’e 100 adet Renault Trucks D serisi araç teslim etti. İzmir’de düzenlenen teslimat törenine Renault Trucks Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier De Sait Meleuc, Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Renault Trucks Türkiye Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk, Özmutlubaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutlubaş, Murat Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yüksel, Murathan Jet Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Celal Yüksel katıldı.

“Uzun soluklu işbirlikliklerinden mutluluk duyuyoruz”

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, “İki yılı aşkın bir zamandan sonra basının da katıldığı bir ortamda yüz yüze teslimat yapıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün burada Türkiye’nin en büyük dağıtım ağlarından birine sahip olan Murat Lojistik’e 100. Aracının teslim etmekten mutluyuz. Biz her zaman uzun soluklu işbirlikliklerinden mutluluk duyuyoruz. Bu nedenle bugün Murat Lojistik ile işbirliği yapmaktan mutluyuz. Müşterilerimize her zaman en üstün teknoloji ürünümüzü sunma çabası içinde bir markayız. Her zaman öncelikli amacımız müşterilerimizin şirketlerini verimli şekilde çalıştırmalarını sağlamak. Bu amaca ulaşmak çok iyi ürünler olmadan ve çok düzgün bayi ağı olmadan mümkün değil. Bugün burada üç taraflı işbirliğinin kutlamasını yapıyoruz. Murat Lojistik ve Murathan Jet Kargo’ya teşekkür ediyorum.

“Kısa mesafeli lojistik tarafında önemli bir gelişme var”

D Grubu araçlarımız Fransa’da üretilen ve kısa mesafeli lojistiği yönetmek için tasarlanan ürünler. Özellikle pandamı döneminde herkes evinden sipariş vermeye başladı. Özellikle kısa mesafeli lojistik tarafında önemli bir gelişme var. Renault Trucks D gamı araçlar aklınıza gelebilecek her konuda verimli çalışmaya uygun dizayn edilmiştir. Renault Trucks olarak bu gamda da Türkiye’de öncü olduk.

Ortalama 30 binler civarında olan 16 ton ve üstü kamyon pazarı 7 binlere kadar düşmüştü ama pazar tekrar yükselişe geçti. Covid sürecine rağmen pazar yükseldi ve 25 binler civarında kapatacaktır.

“Pazar payımızı 5 yılda 2’ye katladık”

Renault Trucks olarak 5 yıl içinde pazar payımızı 2’ye katladık. Bu yıl da son 10 yıldaki rekor satışımızı gerçekleştireceğiz. D gamı araçlarla yaptığımız iş Renault Trucks için önemli bir kilometretaşını oluşturuyor.”

renault-trucks.jpg

“Türkiye bizim için stratejik bir pazar”

Renault Trucks Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier De Sait Meleuc, “Türkiye, Renault Trucks için her zaman stratejik bir pazar oldu ve olmaya devam edecek. Stratejik bir pazar çünkü büyük bir pazar, stratejik bir pazar çünkü her zaman inovasyonlarla karşılaştığımız önemli bir pazar. Stratejik olmasının da ötesinde Murat Lojistik ile böyle bir işbirliği yapmamız önemli. Şehiriçi lojistiğinin önemi çok büyük. 2030 yılında her 4 kişiden 3’ünün şehir merkezlerinde yaşayacağı öngörülüyor. Bütün dünyada bugün tüm lojistik maliyetinin yüzde 40’ı son teslimat dediğimiz operasyondan oluşuyor.

“2040 yılında pazarladığımız araçların tamamı elektrikli olacak”

Renault Trucks olarak şehiriçi taşımacılığa yönelik araçlara çok önem veriyoruz. Bu yöndeki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Renault Trucks ilk elektrikli ürününü 1923 yılında üretti. O günden bu yana çok önemli önemli elektrikli ürünler yaptık. Bundan 10 yıl önce artık çok ciddi odaklanmaya başladık. Bugün elektrikili araçlar Renault Trucks’ın temel direğini oluşturuyor. Şu anda Lyonda 33 milyon euroluk yeni bir araştırma merkezi yatırımı yapıyoruz. Tabii ki geleceğimizi inşa etmek için bunu yapıyoruz. Burada müşterinin ne istediğini de dikkate alıyoruz. Bugün seri üretim yapan tek elektrikli araç üreten üreticiyiz. Renault Trucks’ın ürün gamında bugün 3.1 tondan 26 tona kadar araç var. Bu araçlar hava kirliğini ve gürültü kirliliğini azaltacak. 2023 yılında elektrikli ürünü gamını çekici ürün gamına da taşıyacağız. Böylece her ürün gamında elektrikli araç sunacağız. 2025 yılında satışlarımızın yüzde 10’u, 2040 yılında pazarladığımız araçların tamamı elektrikli olacak.

Renault Trucks global olarak Haziran ayında bir önceki yıla göre aldığımız siparişler yüzde 50 arttı. İkinci el araç işimizi yüzde 10 büyüdü. Satış sonrası gelirlerimiz de bugün itibarıyla Covid öncesi gelirleri yakalamış durumda. Her ürüteci gibi biz de cip krizinden etkileniyoruz. Bütün bu problemlere rağmen müşterilerimize ürünlerimizi sunuyoruz.”

Murathan Jet Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Celal Yüksel, “1959 yılında kurulduk. 4 binden fazla filo ile Türkiye’nin lider firmalarındayız. 2020 yılında 1 milyar TL ciro elde ettik. Bu yıl 150 milyon adetlik araç yatırımı planladık. Renault Trucks araçlara yönelik yatırımlarımız devam edecektir.”

Özmutlubaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutlubaş ise Ege Bölgesi’nin 2020 yılı dış ticaret hacminin 43 milyar 469 milyon dolar olarak gerçekleştirdiğine değinerek; “2020 yılında Türkiye 24 milyar 369 milyon dolarlık tarım ürünleri ihracatının yüzde 21’ini Egeli ihracatçılar gerçekleştirdi. Temmuz 2021 rakamlarına göre en çok ihracat gerçekleştiren ilk üçüncü il ise 940 milyon dolarla İzmir oldu. Sadece bu bilgilere bile baktığımızda Ege Bölgesi’nde hem uluslararası taşımacılık hem de yurt içi taşımacılık ve dağıtım alanının önemini görmek mümkün. Bu nedenle Ege Bölgesi ve İzmir’deki talep doğrultusunda orta segment Renault Trucks D gamı kamyonlarımızı yoğun olarak sunacağız” diye belirtti. 

Etiketler :