Scania, 2018 yılını değerlendirdi

Scania, 2018 yılını değerlendirdi

Scania, geçtiğimiz yıl 11 bin 754 adet araç satılan 16 ton ve üstü Türkiye ağır vasıta pazarında 1.177 adet araç satarak yüzde 10 pazar payı elde etti. 

Scania, 2018 yılını değerlendirdi, gelecek yıllarla ilgili öngörülerini paylaştı. Düzenlenen toplantıya Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel, Satış Müdürü Gökhan Altun, Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat katıldı. 

İLHAMİ EKSİN: “PAZAR PAYIMIZI ARTIRDIK”

Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2018 zor bir yıldı ve zor bir yılı geride bıraktık. 2019 yılı daha zor bir yıl olacak gibi görünüyor. 2018’de herşeye rağmen pazar payımızı 1 puan artırdık. Scania olarak 2018 yılında pazar payımızı yüzde 9.1’den yüzde 10’a yükselttik. Geçtiğimiz yıl 1.177 adet araç sattık.

TÜRKİYE AĞI VASITA PAZARI 2018 YILINI 11 BİN 754 ADETLE KAPATTI

Scania olarak 16 ton ve üstü Türkiye ağır vasıta pazarının son 20 yılını analiz ettiklerini belirten Eksin, 20 yıllık geçmişe bakıldığında pazarın ortalama 25 bin adetlerde olduğunu söyledi. Euro 5’ten Euro 6’ya geçişin yaşandığı 2015 yılında 16 ton ve üstü ağır vasıta pazarının 33 bin 652 adetle kapandığını ifade eden Eksin, sonrasında pazarda düşüşlerin yaşandığının altını çizdi. Eksin, pazarın 2016 yılında 18 binli adetlere düştüğünü, 2017 yılında yine 18 binli adetlerde kaldığını ve geçtiğimiz yıl pazarın 11 bin 754 adetle kapandığını vurguladı. Pazarda 2019 yılında bir miktar daha düşüşün beklendiğini belirten Eksin, bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren pazarda bir hareketlilik öngördüklerini sözlerine ekledi. Eksin, “Önümüzdeki yıllarda pazar tekrar 25 bin ortalamasını yakalayacaktır hatta üstüne de çıkacaktır” diye konuştu. 

GÖKHAN ALTUN: “2018’DE PAZAR PAYIMIZI ARTIRDIK, 2019’DA KORUYACAĞIZ”

Satış Müdürü Gökhan Altun da yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre pazar paylarını artırarak yüzde 10’a çıkarttıklarını ve 2019’da da pazar paylarını korumayı amaçladıklarını söyledi. 2019’da büyük bir RoadShow yapacaklarını ifade eden Gökhan Altun, geçtiğimiz yıl özellikle kamu ve üstyapılı araçlarda önemli işlere imza attıklarını kaydetti. 2018’de bayilerinden Özaltın Ağır Vasıta’nın Kayseri’de Scania’nın en büyük tesisini açtığını belirten Altun, ayrıca Akdeniz Ağır Vasıta ile Mersin Tarsus bayilerini hizmete aldıklarını kaydetti. Altun, bu yıl da iki yeni bayiyi hizmete açacaklarını açıkladı. 

ADNAN YÜCEL: “SCANIA ELEKTRİKLİ VE DİĞER ALTERNATİF YAKITLI YAKITLI ARAÇLARDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR”

Scania Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel ise, gelecekte elektrikli araçların ve alternatif yakıtlı araçların ağır vasıta sektöründe daha çok yaygınlaşacağını söyledi. Scania’nın bu konuda önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Adnan Yücel, elektrikli araçlarda menzilin önemine vurgu yaptı. Otonom sürüş ile ilgili Scania’nın yaptığı çalışmalardan da bahseden Yücel, LNG’li araçlarda Scania’nın tek depo ile 1000 kilometre yol kat ettiğini vurguladı. 

BEYAZIT CANBULAT: “SATIŞ SONRASINDA MÜŞTERİ GİBİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Scania Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat da geçtiğimiz yıl rekor sayıda tamir ve bakım anlaşmasına imza attıklarını belirtti. Müşterilerinin maliyetlerini düşürmek için birçok önemli çalışmaya imza attıklarını anlatan Canbulat, “Satış sonrasında müşteri gibi düşünüyoruz” dedi. 

Etiketler :