“Temiz geleceğe yönelik treylerler üretiyoruz”

“Temiz geleceğe yönelik treylerler üretiyoruz”

“Temiz geleceğe yönelik treylerler üretiyoruz”

Bu yıl altıncısı düzenlenlenen Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi; “Geleceğin Treyleri, Türkiye’de Treyler Üretiminin Geleceği” ana başlığıyla The Green Park Pendik Hotel & Convention Center’da düzenlendi. Zirvede düzenlenen ikinci seminerin moderatörlüğünü Neva Orman Genel Müdürü ve SATSO Kadın Girişim Başkanı Elvan Bilgehan Dikici yaptı. Oturuma Schmitz Cargobull CEO'su Kerem Taş, Nevpa Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sayar, Dyo Sanayi ve Oto Tamir Boyaları Ar-Ge Uzmanı Dr. Merve Dilaver Ağar ve İntecro Robotik A.Ş. CEO’su A. Ali Şen katıldı.

Schmitz Cargobull CEO'su Kerem Taş oturumda yaptığı konuşmada, Türkiye Treyler üretim sektörünün, Avrupa'daki en büyük 2. üretim pazarı olduğunu belirtti. Türkiye pazarının kolay bir pazar olmadığını söyleyen Kerem Taş, pazarda iniş ve çıkışların çok olduğunu ifade etti. Taş, Türkiye’de treyler sektörünün çok kaliteli bir iş gücüne sahip olduğunu vurguladı.

Konuşmasında Schmitz’in 130 yıllık bir Alman aile şirketi olduğunu belirterek devam eden Taş, Schmitz Cargobull’un yıllık 3 milyar dolar ciroya sahip olduğunu ve toplam 7 bin kişiyi istihdam ettiğini kaydetti.

Schmitz Carbobull Türkiye olarak 2017 yılında Adapazarı’nda üretime başladıklarını hatırlatan Taş, yıllık treyler üretim kapasitelerinin 4 bin 500 adet olduğunu söyledi.

Taş, “Temiz Gelecek ile ilgili EcoFlex ürümüzle karbon salınımını yüzde 10, yakıt tüketimini yüzde 5 azaltıyoruz. Öte yandan SKOe Cool ürümüz yüzde 100 elektrikli. Kendi soğutma sistemimizle bunu sağlıyoruz. Kendi üretimimiz olan elektrikli soğutma ünitemiz ve yine kendi üretimimiz olan jeneratör aks (elektrik üreten) ile bunu sağlıyoruz. Bütün bunları da biz uzaktan gözlemleme ve kontrol edebiliyoruz” dedi.

Etiketler :