TEMSA 5 yıldır kariyerde engelleri kaldırıyor

TEMSA 5 yıldır kariyerde engelleri kaldırıyor

2014 yılında TEMSA, İŞKUR ve Çukurova Üniversitesi öncülüğünde başlayan, Engelsizkariyer.com’unda destek sağladığı ve bir sosyal sorumluluk projesi olan “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” 5. yılını doldurdu.TEMSA’nın 2014 yılında sosyal sorumluluk anlayışı ile öncülüğünü yaptığı Adana Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün de büyük bir destek sağladığı “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesinin kapsamı gelişerek büyüyor. Kariyerde...

2014 yılında TEMSA, İŞKUR ve Çukurova Üniversitesi öncülüğünde başlayan, Engelsizkariyer.com’unda destek sağladığı ve bir sosyal sorumluluk projesi olan “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” 5. yılını doldurdu.

TEMSA’nın 2014 yılında sosyal sorumluluk anlayışı ile öncülüğünü yaptığı Adana Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün de büyük bir destek sağladığı “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesinin kapsamı gelişerek büyüyor. Kariyerde Engelleri Kaldırdık teması ile düzenlenmiş olan 8. Adana İstihdam Fuarı 12 Kasım Salı günü Adana Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. 

Kariyerde Engelleri Kaldırdık Projesi ile 5 yılda sayısız proje gerçekleştiren TEMSA, Türkiye’de ilk olarak yaptığı organizasyonlarla farkındalığı üst noktada tutma gayretinde. Engelli Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Engelsiz Kariyer Farkındalık Günü, İşaret Dili Eğitimi Türkiye’de ilk kez TEMSA’nın öncülüğünde gerçekleştirildi. 

TEMSA yapmış olduğu başarılı çalışmalarla En İyi İşveren Farkındalık Ödülü, Engelsiz Türkiye Ödülü, Engelliliğe Güvenle Bakan, Engellilerin Güvenle Baktığı”, “Engelli Dostu Firma” ödülü alan Türkiye’nin ilk markasıdır. 

Proje tüm ülkeye örnek olmalı 

TEMSA olarak 5 yıldır devam eden projenin yarattığı etkiden ve geldiği noktadan oldukça memnun olduklarını vurgulayan TEMSA adına ana şirket başkanı Rukiye Devres Ünver, “İnsan kaynakları alanında başlatılan Kariyerde Engelleri Kaldırdık Projesi’nin toplumsal dönüşüm anlamında atılmış çok önemli bir farkındalık adımı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca KAEK, Çukurova Bölgesi’nde gerçekleştirilen bu organizasyonları ile tüm ülkeye örnek olması gereken bir proje. Engelli olarak algılanan bireylerin eğitim, iş ve sosyal yaşamda karşılaştıkları önyargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırmayı ve bireylerin eşit fırsatlar verildiğinde hayatın her alanında katma değer sağlayan bireyler olduklarını hep beraber görebilmemiz ve farkındalık yaratmamız için eşit fırsatlar sunmak hepimizin ortak görevi” dedi. 

Kendi başarı hikayelerini yazmalarına imkan sağlıyoruz

Rukiye Devres Ünver, projenin en önemli amacının, tüm dezavantajlı olarak algılanan gruplara eşit fırsatlar yaratarak herkesin kendi başarı hikayesini yazmasına imkân sağlayıp etrafımıza ilham vermeye yardımcı olmak olduğunu belirtti. Dünya nüfusunun yüzde 15’inin, Türkiye nüfusunun ise yüzde 13’ünün engelli, yüzde 9’unun yaşlı ve yüzde 8’inin üniversiteli olduğu bireylerden oluştuğunu ifade eden Rukiye Devres Ünver, engelin kariyer için engel olmadığını göstermek, engelli istihdamına bakış açısını değiştirmek ve toplumsal anlamda farkındalık yaratmak amacıyla yürüttükleri projeye toplum olarak kayıtsız kalınmamasını gerektiğini vurguladı. 

150 TEMSA çalışanı işaret dili eğitimi aldı 

Bölgesel organizasyonların yanı sıra bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilen Engelsiz Kariyer Günlerine de katılan TEMSA, Temmuz ayı boyunca 150 çalışanına işaret dili eğitimi verdi. Rukiye Devres Ünver, “Çalışanlarımız, iletişimde alternatif bir dil öğrenmenin ve bakış açılarını değiştirmenin mutluluğunu yaşadılar. Ülkemizde sessiz bir dil olarak adlandırılan İşaret Dilini öğrenerek farkındalığı yüksek bir TEMSA yaratmaya devam edeceğiz”  dedi. 

Organizasyona katılan Adana Vali Yardımcısı Zafer Öz, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli engellilere yönelik bakış açısının değişmesi ve engelli bireylerin de iş imkanı yaratılarak sosyal yaşam içerisinde yer almalarının önemini vurguladılar.

Kariyerde Engelleri Kaldırdık temalı 8. Adana İstihdam Fuarı kapsamında başarı hikayeleri ile tüm topluma ilham veren Psikolog, Yazar ve Akademisyen Özden Öz Uslu, Dünya Paralimpik Okçuluk Şampiyonu Naci Yenier ve Engellilerle 360 Derece İletişim kitabı yazarı ve Engelsizkariyer.com'un kurucusu Mehmet Kızıltaş’ın programları ile engellilerin iş ve sosyal hayata sağlam adımlarla hazırlanmaları konusunda yol gösterildi. 

Etiketler :