Tırsan’dan Ak Gıda’ya 5 adet Kässbohrer Gıda Tankeri

Tırsan’dan Ak Gıda’ya 5 adet Kässbohrer Gıda Tankeri

Tırsan Treyler, Ak Gıda’ya 5 adet Kässbohrer Gıda Tankeri teslim etti. Online olarak düzenlenen teslimat töreninde Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, Ak Gıda Direktörü Recep Ateş, Ak Gıda Müdürü Ahmet Doyuk ve Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç hazır bulundu.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu yaptığı açıklamada, “Bu yıl kuruluşumuzun 44. yılını kutluyoruz. Geçen yıl Avrupa’da 4 dalda ödül aldık. 2020 yılı hedeflerimizi tutturduk. 2021’in daha iyi olacaktır. AK Gıda ile yaptığımız bu proje gurur duyduğumuz bir proje oldu. Bundan yaklaşık 6 önce kendilerine test için tankerleri verdik. Bu 6 ayın sonunda 5 adet araç teslim ediyoruz” dedi.

Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, ise “Ak Gıda olarak, Tırsan ile işbirliğimiz kapsamında İki tarafın da yetkinliklerinin birleştirildiği bir projeye imza attık. Ak Gıda olarak en fazla süt toplayan şirketiz. Günde 6 fabrikaya 3 bin 500 ton çiğ süt taşıması gerçekleştiriyoruz ve bunlar ürünlere dönüştürüyor. Tırsan da konusunda lider. Sektörel uzmanlığı çok yüksek olan bir şirket. Ürünün Ar-Ge süreci bir yıl sürdü. İlk prototip yollarda denendi. Treylerin hafifletilmesi gerekti. Testler tamamlandı ve Tırsan ile süt taşımacılığı alanında yeni bir süreci başlattık. Daha fazla sütü daha az kilometre yaparak taşıyoruz. Her altı taşımadan bir taşıma tasarruf etmiş olacağız. 450 bin km daha az yol kat etmiş olacağız. Hem trafiğin azaltılmasına katkıda bulunacağız hem de doğaya katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç ise, “Bugün teslimatını yaptığımız süt tankeri Türkiye’de ve Avrupa’da türünün tek örneği. Çok özel dizayn oldu. Toplam sahip olma maliyeti olarak çok daha uygun. Tankerimiz tüm örneklerinin 1,5-2 ton altında daha hafif” dedi.

Ak Gıda Direktörü Recep Ateş de, “Şu an biz Türkiye’de en fazla süt toplayan firmayız. 700 noktadan süt topluyoruz. 2021’de filomuzu ilave 6 adet daha araç katmayı planlıyoruz” diye bilgi verdi.

Ak Gıda Müdürü Ahmet Doyuk ise yaptığı açıklamada süt taşımacılığında soğuk zincirin çok önemli olduğunu filolarına kattıkları bu yeni ürünlerin bu anlamda tüm ihtiyaçlarını karşıladığın altını çizdi.

Etiketler :