Toyota'nın hafif ticari aracı PROACE CITY satışa sunuldu

Toyota'nın hafif ticari aracı PROACE CITY satışa sunuldu

Toyota hafif ticari aracı PROACE CITY ile kompakt hafif ticari segmentine “Toyota kalitesini” getiriyor.

toyota-proace-city-1.jpgToyota, kompakt hafif ticari araç segmentinde yeni PROACE CITY modeli ile yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Türkiye’de Hilux ile hafif ticari araç pazarında uzun yıllardır farkını ortaya koyan Toyota, PROACE CITY camlı van modelini de pazara sunarak segmentteki iddiasını daha da yukarıya taşıyor.

Müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde hem iş hem de özel amaçlı kullanılacak özellikler dikkate alınarak tasarlanan PROACE CITY, Türkiye’de lansmana özel 199 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Bozkurt “PROACE CITY hem iş hem de özel hayat için”

PROACE CITY’nin online olarak gerçekleşen lansmanında bir konuşma yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye ve Avrupa’da kompakt ticari araç segmentinin her geçen gün önemini artırdığına dikkat çekerek “PROACE CITY dış tasarımda şık ve premium, iç tasarımda da binek araç konforuna sahip bir model. Müşterilerimiz iş hayatlarında da aileleriyle birlikte özel hayatlarında da PROACE CITY’i severek kullanacaklar” dedi. Benzerlerine göre PROACE CITY’nin tüm versiyonlarında standart olarak sunulan donanımların çok üst düzeyde olduğunu belirten Bozkurt şunları söyledi;

“PROACE CITY bir SUV tasarımı, donanımı ve binek otomobil konforunu barındırıyor. Standart olarak sunulan bu donanımlar modelimizi segmentinde ayrı bir yere taşıyor. Satışlarımıza müşteri beklentisinin yüksek olduğu camlı van modelimizle başlıyoruz. PROACE CITY için 2021 yılı hafif ticari araç pazarında yüzde 4,5-5 pay alarak 5000-5500 aralığında bir satış hedefimiz bulunuyor. Eğer ek adetler de alabilirsek satış adetleri yukarıya çıkacaktır. Hafif ticari araç pazarı ülkemizde sürekli gelişen bir pazar. Geçtiğimiz yıl 162 bin adet sevilerinde tamamlanan pazarın bu yıl 180-200 bin aralığında satış adetlerine ulaşmasını bekliyoruz. Toyota olarak PROACE CITY’nin üst versiyonları da dahil olmak üzere çok rekabetçi bir fiyatla hafif ticari araç segmentinde iddiamızı ortaya koyacağız."

toyota-proace-city-3.jpg​​​​​​​

Segmentinde t​​​​​​​ek “5​​​​​​​​​​​​​​yıl 1​​​​​​​50 bin km garanti”

​​​​​​​PROACE CITY’nin Dream, Flam​​​​​​​e​​​​​​​ X-Pack ve Passion X-Pack olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi olduğunu ve giriş sevi​​​​​​​yesinden itibaren zengin donanımlar ile satışa sunulduğunun altını çizen Bozkurt “ Sın​​​​​​​ıfında yalnızca PROACE CITY’de bulunan yansıtmalı renkli gösterge ekranı, bütün versiyonlarda standart olarak sunulan akıllı telefon entegrasyonu, Flame X-Pack ve Passion X-Pack’te yine standart olarak bulunan panoramik cam tavan gibi üstün bir çok özellik modelimizi ayrı bir yere konumlandırıyor. Ancak segmentinde tek olarak 5 yıl 150 bin kilometre garanti kapsamında olması Toyota markasını ve PROACE CITY’yi farklı kılıyor” şeklinde konuştu.   

Bozkurt ayrıca PROACE CITY’nin de ürün gamına katılmasıyla birlikte müşterilere üstün hizmet sağlayacak yeni “Toyota Professional” marka stratejisini de tüm yetkili satıcılarda devreye alacaklarını da sözlerine ekledi.

Beklentileri ötesinde bir ticari araç

Yeni PROACE CITY, hem iş hem de özel amaçlı olarak kullanılacak şekilde tasarlandı. Pratik özelliklerinin yanı sıra yüksek konfor unsurlarıyla da öne çıkan PROACE CITY sadece yük taşıyacak şekilde değil araç içerisindekilerin konforunu da odak noktasına alarak geliştirildi.

821 kg taşıma kapasitesi ve 1000 kg’lik römork çekme kapasitesiyle öne çıkan PROACE CITY, aynı zamanda verimli motor seçenekleri sunuyor. PROACE CITY, üst düzey teknolojik özellikleri, etkileyici aktif güvenlik sistemleri ve kolay kullanıma sahip esnek kabiniyle donanımlı bir mobil ofis gibi kullanılabiliyor. 4,403 mm uzunluğa, 1,880 mm yüksekliğe, 1,848 mm genişliğe ve 2,785 mm dingil mesafesine sahip PROACE CITY, modern iç ve dış tasarımı pratik bir kullanım ve konforlu sürüşle buluşturuyor. PROACE CITY, 775 litre ve arka koltuklar katlandığında 1414 litre olan bagaj hacmiyle de öne çıkıyor.

Pratikliği ve konforu bir arada sunan sahip modelde, kullanımı kolaylaştırmak adına birçok saklama göz ve özellik de bulunuyor. Bagaj kapısında yukarı açılabilir cam, ön koltukların arasındaki konsol, ön koltukların arkasındaki katlanır masalar, arka yan camlarda güneşlik, arka koltuk zemin saklama gözleri ve aracın bagaj tavanına entegre saklama alanı ile çok yönlülüğü artırıyor.

toyota-proace-city-8.jpgİki farklı motor ve şanzıman seçeneği

PROACE CITY, iki farklı dizel motor seçeneğiyle tercih edilebilecek. 100 HP ve 130 HP’lik 1.5 litre dizel motorlar, düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyon değerleriyle öne çıkıyor. 100 HP güç ve 250 Nm tork üreten 1.5 litrelik giriş seviyesi dizel motor, 5 ileri manuel şanzımanla eşleştiriliyor. 110 g/km CO2 değerine sahip motorun karma tüketimi 4.2 litre/100 km. Bu güç ünitesi, PROACE CITY’nin 0-100 km/s hızlanması 12.9 saniye tamamlamasını ve 172 km/ maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor.

PROACE CITY’nin daha yüksek performans sunan 130 HP ve 300 Nm’lik 1.5 litre dizel motoru ise, 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleştiriliyor. 114 g/km CO2 emisyon salımı olan aracın, 100 km’de tüketimi ise 4.4 litre. 0-100 km/s hızlanmasını 11.1 saniyede tamamlayan 130 HP’lik PROACE CITY, 183 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. PROACE CITY’nin her iki motor seçeneği de, hem şehir hem de şehir dışı sürüşlerde ideal bir performans sunuyor.

Yeni PROACE CITY sınıfının lideri verimlilikle birlikte toplam kullanım maliyetinin düşük olması sağlanıyor. Düşük yakıt maliyetlerinin yanı sıra dizel motorlarda 1 yıl/15 bin kilometre bakım aralığı programlanıyor.

PROACE CITY ile binek otomobil konforu

PROACE CITY, sadece bir ticari araçtan çok daha fazlasını sunmayı hedefliyor. Geniş kullanım alanı ve çok yönlülük ile tasarlanan PROACE CITY, premium binek otomobillerde görülen özellikleri de sunuyor.

PROACE CITY standart olarak sunulan 8 inç dokunmatik multimedya ekranıyla birlikte araç içerisindekilerin hareket halinde de her zaman bağlantıda olmaları sağlanıyor. Sade ve kolay kullanıma sahip kontrolleri dokunmatik sahip ekran, Apple CarPlay ve Android Auto ile akıllı telefonun kolayca entegre edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda Bluetooth ve USB bağlantıları da bulunuyor. Kullanıcılar yine standart olarak sunulan akıllı telefonlarını kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi ile de şarj edebiliyorlar.

PROACE CITY’nin binek otomobil ayrıcalığı sunan diğer özellikleri arasında panoramik cam tavan ve geliştirilmiş aktif güvenlik özellikleri bulunuyor.

Üç donanım seviyesi ile tercih edilebiliyor

Türkiye’de Dream, Flame X-Pack ve Passion X-Pack olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunulan PROACE CITY, tüm versiyonlarda zengin donanımlarla öne çıkıyor. 8 inç dokunmatik multimedya ekranı, yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici gibi özellikleri standart olarak sunulan PROACE CITY’de tercih edilen versiyona göre bagaj kapısında yukarıya açılan cam kapak, elektronik park freni, akıllı giriş ve çalıştırma sistemi, 180 derece geri görüş kamerası gibi özellikler de bulunuyor.

Segmentinde tek kez Yansıtmalı Renkli Gösterge Ekranına (head-up display) da sahip olan PROACE CITY, önemli verileri ekrana aracın camına yansıtarak sürüş konforunu ve güvenliğini artırıyor. Yansıtmalı renkli gösterge ekranına hız limitleri, mevcut hız ve güvenlik uyarıları renkli ve okunaklı bir biçimde sürücüye aktarılıyor.

Standartların üzerinde güvenlik seviyesi

Toyota PROACE CITY güvenlikten de ödün vermiyor. Kullanıcıların önceliklerini düşünerek tasarlanan PROACE CITY’de üst düzey güvenlik sistemleri sunuluyor. Binek otomobillerde bulunan son aktif güvenlik sistemlerini ve sürücü asistan sistemlerini adapte eden PROACE CITY, yenilikçi güvenlik paketleriyle geliyor.

PROACE CITY’de otomatik frenleme yapan yaya algılama özellikli ön çarpışma önleyici, trafik işareti algılama sistemi, adaptif hız sabitleme sistemi, otomatik yanan uzun farlar, römork savrulma kontrol sistemi, kör nokta uyarı sistemive akıllı park destek sistemi gibi özellikler yer alıyor.

Toyota Professional ile eşsiz bir hizmet anlayışı

Toyota, PROACE CITY ile sadece bir ürün lansmanı gerçekleştirmiyor aynı zamanda satın alma deneyimini farklılaştıran Toyota Professionel hizmetlerini de tüketiciyle buluşturuyor. Bu yeni müşteri deneyimi sayesinde Toyota PROACE CITY satın alan müşterilere 5 yıl/150.000 km garanti uygulaması ücretsiz olarak sunulacak. Bununla birlikte Toyota PROACE CITY alan müşteriler için 2 yıl 7/24 yol yardımı hizmeti sağlanacak.

Bu uygulamalarla birlikte hafif ticari araç pazarına Toyota farkını ortaya koyacak Toyota Professional, müşterilerin hayatını kolaylaştıracak hizmetleri de sunacak. Yaygın bayi ve servis ağıyla birlikte online servis randevusu, servis vale hizmeti, Toyota Forever Card avantajları gibi birçok hizmet bu yeni oluşumda yer alacak.

Etiketler :