“Treyler sektörü yurtiçinde 25 bin yurtdışında ise 35 binlik bir pazara doğru ilerliyor”

“Treyler sektörü yurtiçinde 25 bin yurtdışında ise 35 binlik bir pazara doğru ilerliyor”

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, Türk treyler sektörünün geçtiğimiz yıl 22 bin yurtdışına 22 bin adet de yurtiçine satış gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu yıl 4.’sü düzenlenen Ağır Vasıta, Treyler ve Üstyapı Zirvesi’nin açılışında konuşan Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Başkanı Yalçın Şentürk şunları söyledi: “Bir önceki zirvemizde Türkiye’nin treyler üretim kapasitemizin 100 bin adet olduğunu söylemiştim. Bunun da ancak dörtte birini kullanabildiğimizi belirtmiştim. Şimdi gururla belirtmek isterim ki artık kapasitemizin yarısını kullanabiliyoruz.

Türk treyler sektörü geçtiğimiz yıl yurtiçinde 22 bin yurtdışına da 22 bin adetlik treyler üreterek tarihi zirvelerinden birini yaşadı. Pandeminin yükselen yıldızından birinin de Türkiye treyler sektörünün olduğunu burada huzurlarınızda gururla ifade ederim.

Daha gidecek çok yolumuz var. Sektör olarak kısa vadede yurtiçinde 25 bin yurtdışında ise 35 binlik bir pazara doğru ilerliyoruz.

65 ÜLKEYE İHRACAT

Türkiye hakim olduğu coğrafya içinde, hem Avrupa’ya hem Orta Doğu’ya hem de Afrika’ya, üretim yapabilen tek ülke. Her ülkenin standardı ihtiyacı farklı olabiliyor. Türk üreticilerinin bu konuda Maşallah’ı var. 65 ülkede ürünlerimizi gururla sunuyoruz.

Bu başarı hiç kolay olmuyor. İnsanlığın çok büyük dersler çıkaracağı bu pandemide çok zor şartlar altında bu treylerler üretildi. Çalışanlarımızın özverisi, tedarikçilerimizin gayreti, sanayicimizin azmi sayesinde bu başarılardan bahsedebiliyoruz.

“HURDA TEŞVİKİ VE KDV İNDİRİMİ DESTEKLERİNDEN MAALESEF YARARLANAMADIK”

Uluslararası alanda elde ettiğimiz bu rekabet avantajını kaybetmememiz gerekiyor. Artan enerji, işçi maliyetleri sanayicinin gücünü zayıflatıyor. Treyler sektörü olarak bundan önceki hurda teşviki, KDV indirimi gibi desteklerden maalesef yararlanamadık. İnşallah bundan sonraki desteklerde yer alırız.

Ülkemizin dövize, ihracata ihtiyacı var. Türk treyler üreticileri olarak her zamankinden daha çok gayret göstereceğimize, yürekten inanıyorum. Bu zirvenin de bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olacağını ümit ediyorum.”

Etiketler :