“Türkiye treyler sektörü 60 bin adedi geçerek rekor kırdı”

“Türkiye treyler sektörü 60 bin adedi geçerek rekor kırdı”

“Türkiye treyler sektörü 60 bin adedi geçerek rekor kırdı”

Bu yıl altıncısı düzenlenlenen Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi; “Geleceğin Treyleri, Türkiye’de Treyler Üretiminin Geleceği” ana başlığıyla The Green Park Pendik Hotel & Convention Center’da düzenlendi.

6. Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi’nin açılışında konuşan TREDER Başkanı Yalçın Şentürk şunları söyledi: “Altıncısını düzenlediğimiz zirvemize katıldığınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Türk treyler sektörü, Cumhuriyetimizin 100. Yılını rekorla kapattı. Tarihimizde ilk defa 60 bin adedi geçtik. Yurtiçinde 37 bin, ihracatta tahmini 25 bin adetle tüm zamanların en yüksek adetlerine çıktık. TREDER’i kurarken en büyük amacımız; Türkiye’yi Avrupa’nın üretim merkezi haline getirmekti. Bu yolda çok büyük aşama kaydettik. Almanya’dan sonra Avrupa’nın ikinci büyük üretim yapan ülkesiyiz.

Türkiye, üretim anlamında önemli bir ivme yakaladı. Treyler kadar, parça üretiminde de büyük mesafe kaydettik. Tedarikçilerimizin başarıları, sınırları aşıyor. Fren sistemleri haricinde -onun yatırımı da eli kulağındadır- tüm parçalar Türkiye’de üretilmeyi başlandı. Net ihracatçı bir sektörüz. Bunu söylemekten gurur duyuyorum, sizler de gurur duyun. Ülkemiz, üstyapı ve treyler ihtiyacını neredeyse tamamını Türkiye’de üretilen ürünlerden karşılıyor.  Bugün, dünyaya önemli bir mesaj vereceğiz. Treyler üretiminin geleceği Türkiye’dedir. 

Zirvemizde bu yıl da bizleri yalnız bırakmayan kamunun değerli yetkililerine, kardeş derneğimiz TAİD’e, bizleri kırmayan ve her şartta bizleri destekleyen tedarikçilerimize ve bu sektörün bugünlere gelmesini sağlayan her biri ayrı bir fedakâr olan TREDER üyelerine çok teşekkür ediyorum. Tekerinize taş değmesin. Hepimiz için faydalı ve bereketli bir Zirve olmasını diliyorum."

Etiketler :