Türkiye’de ürün çeşitliliğini artıracak olan DAF, inşaat pazarına güçlü giriş yapacak

Türkiye’de ürün çeşitliliğini artıracak olan DAF, inşaat pazarına güçlü giriş yapacak

Türkiye’de ürün çeşitliliğini artıracak olan DAF, inşaat pazarına güçlü giriş yapacak

1-2-new-generation-daf-vocational-trucks.jpg

Yeni Nesil DAF XDC ve XFC’nin tanıtımı için Hollanda’nın Limburg şehrinde düzenlenen test sürüşü organizasyonu öncesi DAF Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark ve DAF Trucks Turkey Satış Direktörü Mert Ersoylu Türk gazetecilerle bir toplantı düzenledi. Toplantıda DAF’ın Türkiye pazarı ile ilgili hedefleri paylaşıldı.

“SATIŞLARIMIZI EN AZ İKİ KATINA ÇIKARTACAĞIZ”

“Şimdi bizim zamanımız” diyen DAF Trucks Turkey Satış Direktörü Mert Ersoylu toplantıda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “DAF Trucks olarak biz Türkiye çekici pazarında yüzde 2.5’luk bir paya sahibiz. Bu tablo 2023 yılı sonunda çok farklı olacak. Satışlarımızı en az iki katına çıkartacağız. Bu yıl sonunda Türkiye pazarında 1000’li adetleri yakalayacağız. DAF olarak Türkiye pazarında çekici segmentine bağlı kalmadan 6-16 ton segmentinde yer alan araçlarımızı da Türkiye pazarında satışa sunacağız. Türkiye pazarında çeşitliliği artıracağız. İnşaat, belediye ve diğer mesleki kamyon ürünlerimizle pazarda daha yüksek adetlerde ve istikrarlı bir şekilde satış adetlerimizi büyükeceğiz.

Bugün global pazara yönelik tanıtımını yaptığımız Yeni Nesil DAF XDC ve XFC araçlarımız Türkiye pazarında da kabul görecektir. 6-16 ton arası DAF’ların Türkiye pazarında satışına yönelik birçok kesimle önemli görüşmeler yaptık. Belediyelerle de temas halindeyiz.

daf-2.jpg

İNŞAAT PAZARINA DAF MARKA ARAÇLAR GELECEK

Yeni Nesil DAF XDC ve XFC araçlarımız inşaat segmentinde bize önemli bir güç kazandıracaktır. 2024 yılında satışlarımızın yüzde 10’unun kamyon satışlarından oluşmasını amaçlıyoruz. 2023 yılı DAF için Türkiye pazarında şekillenme yılı olacaktır. Yeni Nesil DAF XDC ve XFC araçlar da Türkiye pazarında 2024 başında satışa sunulacaktır. Yakın zamanda Türkiye çok acı bir deprem yaşadı. Bu illerin yeniden inşaası için çok büyük bir yapılaşama çalışması başlayacaktır. Bu da inşaat kamyonunu, mikser ihtilacını doğuracaktır. Öte yandan bu yıl 50-100 adet arasında DAF LF satışımız olacak.

ÜÇ YENİ BAYİ AÇILACAK

Bayi ve satış sonrası servis ağımızı genişletiyoruz. İstanbul Avrupa yakasında Gaziantepli Kardeşler (UCR) ile çalışma yapıyoruz. Avrupa yakasında (Esenyurt) Temmuz-Ağustos gibi açılışımızı yapacağız. Anadolu yakası için Mertsan ile devam eden bir projemiz var.  Trabzon’da Reisoğlu ile işbirliğimiz var. Trabzon bayisinini açılışını da Ağustos-Eylül gibi yapacağız. Türkiye genelinde 14 noktada servisimiz var.

“DAF, AVRUPA ÇEKİCİ PAZARINDA YÜZDE 20 PAYA SAHİP”

DAF, Avrupa’da çekicide yüzde 20, toplam pazarda ise yüzde 17,3 pazar payına sahip. Bu pazar payını “Terzi Usulü” yani müşteriye özel araç üreterek elde etti. Türkiye’de de benzer bir sistemle ilerleyeceğiz. Sürdürülebilir bir pazar payı elde etmek istiyoruz. Düzenli büyümeyi sağlayabilmek için ürün çeşitliliğimizi artırmamız gerekiyor. Biz de ürün çeşitliliğimizi artırarak istikrarlı bir büyüme yakalamayı hedefliyoruz.”

Etiketler :