Volvo Trucks elektrikli kamyonunun Türkiye tanıtımını yaptı

Volvo Trucks elektrikli kamyonunun Türkiye tanıtımını yaptı

Volvo Trucks elektrikli kamyonunun Türkiye tanıtımını yaptı

volvo-trucks-elektrikli-kamyon2.jpg

Volvo Trucks elektrikli kamyonunu tanıttı. Volvo Trucks’ın elektrikli araçlarının tanıtımına Temsa İş Makinaları Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya ve Volvo Trucks Uluslararası Elektrikli Kamyon Segmenti Geliştirme Direktörü Rene Müller, Volvo Trucks Orta Doğu ve Türkiye Pazar Direktörü Zafer Arız, Temsa İş Makinaları Kamyon Ülke Satış Müdürü Utku Uzun, Volvo Trucks Orta Doğu ve Türkiye Pazar Direktörü Kıvanç Karayol, Temsa İş Makinaları Kamyon Ülke Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Tolunay Kartaloğlu, Temsa İş Makinaları Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özen ve Temsa İş Makinaları Pazarlama ve Etkinlik Yöneticisi Sinem Eroğlu Bulad  katıldı.

Temsa İş Makinaları Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya yaptığı konuşmada bugün taşımacılığın değişimine ve dönüşümüne yön verecekleri elektrikli araçların Türkiye tanıtımını yaptıklarını hatırlattı. Volvo Trucks’ın elektrikli dört modelinin sunacağını belirten Kıvanç Kızılkaya, “Bugün dört elektrikli modelimizin tanıtıyoruz. FE, FM, FH ve FMX modellerimizi sunacağız. Volvo Trucks olarak hedefimiz 2050 yılında sıfır emisyonlu araç üretmek. Bizler hizmet satıyoruz. Özellikle elektrikli araçlarla birlikte önemli bir değişime ihtiyaç olacak. Bu değişimi biz yakalamak zorundayız. Volvo Trucks olarak 7/24 yollarda hizmet veriyoruz. Satış ve satış sonrasındanda bizim için en önemli şey empati. Sıcak karşılama, ihtiyaçları anlama, açık diyalog, ilk seferde doğru tamir-bakım, birinci sınıf teslimat ve kolay ulaşılabilirim bizim satış ve satış sonrası hizmetlerimizde taahhütlerimz. Mart ayında 4-5 araca bir adet araç teslim edeceğiz” dedi.

Volvo Trucks Uluslararası Elektrikli Kamyon Segmenti Geliştirme Direktörü Rene Müller ise konuşmasında şunları söyledi: “Taşımacılık zorunlu bir ihtiyaç.Bunu özellikle Covid döneminde çok net olarak gördük. Volvo Trucks olarak biz gelecek nesiller için neler yapabiliriz, bunun için çalışıyoruz. Volvo Trucks, gelecekte çözümün bir parçası olmak için çalışmalarını sündürüyor. Gelecek nesillere daha iyi bir gezegen teslim etmek istiyoruz. 2030 yılına kadar karbon emisyonlarımızı yüzde 50 oranında azaltmak istiyoruz. 2040 yılında da karbon salınımını yüzde 100 azaltacağız. 2050 yılında sıfır emisyonlu araçlar üreteceğiz. Sadece araçlar için değil, üretim aşamasında da sıfır emisyon hedefliyoruz. Elektrikli kamyonlar dizel ile karşılaştırıldığında çok yeni bir teknoloji.

Tüm müşterilerimiz bize elektrikli araçların menzilini ne kadar diye soruyor. İkinci soru ise elektrikli kamyona ne kadar yük yükleyebilirim? Üçüncü soru ise elektrikli kamyonlarımı nerede şarj edebilirim? Bu sorulara cevap verelim ki elektrikli araçlara geçişi sağlayalım.

Bazı ülkelerde elektrikli araçlara geçiş için kararlar alındı. Örneğin İsviçre’de yol vergileri alınmıyor. Elektrikli kamyonlarla ilgili hükümetlerin bu adımları atması gerekiyor. Devletlerin, elektrikli kamyonlarla ilgili şarj için ler yapabiliriz sorusunu sorması gerekiyor. Devletler şarj için bir şeyler yapabilir. Araçların satın alınması konusunda da devletler elektrikli araçların satışına teşvik sunabilir. Almanya’da elektrikli kamyonlarla ilgil yüzde 80’e varan teşvik veriliyor.

Volvo Trucks’ın da içinde olduğu üç tane şirket Avrupa’da 1700 noktada şarj istasyonu oluşturma konusumda çalışması var.

Volvo Trucks, 2017’de Electric Bus üretimine başladık. 2019’da ise kamyonların elektrikli üretimine başladık. 2021’de ise ağır yük elektrikli kamyonların üretimine başladık.Birçok ülkede Volvo Trucks’ın elektrikli kamyonları bulunuyor. Volvo Trucks bugün itibarıyla 3 binden fazla elektrikli kamyon sattı. Volvo Trucks’ın elektrikli modelleri şunlar: FE, FM, FH, VNR, FMX ve FL. Elektrikli kamyonlarda 5 yıllık deneyimimiz var."

volvo-trucks-elektrikli-kamyon1.jpg

Dört Ayrı Modelle Tam Elektrikli Taşımacılık

Türkiye pazarında satışa sunulacak dört farklı elektrikli Volvo kamyon modeli bulunuyor.

Volvo FH Electric, şehirler arası taşımacılık için geliştirilen sessiz ve sıfır emisyona sahip bir ağır yük kamyonu. Bu tam elektrikli kamyon, 35. yaşını kutlayan FH modelinin gelecekteki temsilcisi olarak görülüyor.

Volvo FM Electric, işlevselliği, geniş görüş açısı ve manevra kabiliyeti ile bölgesel taşımacılık ve şehir içi taşımacılık için çevreci, sessiz ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Volvo FMX Electric, kentsel inşaat projeleri için sıfır emisyona sahip, sessiz ama çok güçlü ve sağlam bir iş kamyonu olarak hizmet veriyor.

Volvo FL/FE Electric modelleri ise esneklik, güvenlik ve manevra kabiliyeti gerektiren şehir içi taşımacılık ihtiyaçlarına ekonomik, güvenli ve çevreci çözümler sunuyor.

Etiketler :