“Yeşil dönüşüm önemli gündem maddelerimizden biri olacak”

“Yeşil dönüşüm önemli gündem maddelerimizden biri olacak”

Bu yıl 4.’sü düzenlenen Ağır Vasıta, Treyler ve Üstyapı Zirvesi’nin moderatörlüğünü TREDER Genel Sekretere Göktan Güçlü’nün yaptığı panelde Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş, Gazi Üniversitesi’nden Mesut Düzgün, ASO Ankara Model Fabrika Direktörü Ufuk Kaya ve MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır birer konuşma yaptılar.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Şu an içinde bulunduğumuz 4. Sanayi Devrimini yaşıyoruz. Bu değişen dünyada verimlilik ve etkinlik öne çıkacak. Türkiye olarak verimliliğimiz artırmamız lazım. Bu kadar yoğun dönüşümün yaşandığı süreçte yeşil dönüşüm önümüzdeki günlerde önemli gündem maddelerimizden biri olacak” dedi.

TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş, “Biz sanayici için varız, toplum için ve tüketiciler için varız. Biz arz eden ile talep eden arasındaki akitleşmenin belgesini üretiyoruz. TSE, ülkemizin tek yetkili standardizasyon kuruluşuyuz. Biz elimezden gelen bütün iyileştirme çalışmalarını hızlandırmaya çalışıyoruz. Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ilgili bu yıl içinde bir eğitim zincirimiz olacak. Tüm sektörlerde bu eğitimlere açığız. Ulaştırma sektörü üretilen ürün ne olursa olsun ürünün ulaştırılması gerekiyor” dedi.

Gazi Üniversitesi Mesut Düzgün de yaptığı konuşmada üniversite-sanayi-kamu işbirliğinin önemi hakkında bilgi verdi. Mesut Düzgün, 4. Endüstri Devriminden sonra üniversitelerin endüstrilerin içinde daha fazla olmasının istendiğini belirtti.

 

ASO Ankara Model Fabrika Direktörü Ufuk Kaya ve Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) Genel Sekreteri Zühtü Bakır birer sunum yaptı.

Etiketler :