İhracatını 2.5 artıran Krone, ihracatçı firmalar listesinde yerini aldı

İhracatını 2.5 artıran Krone, ihracatçı firmalar listesinde yerini aldı

Krone, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2016 yılı ilk 1000 ihracatçı firma listesine otomotiv sektöründe 64’üncü, tüm firmalar arasında ise 602’nci sıradan girdi. Krone, ihracatını geçtiğimiz yıla göre yüzde 250 oranında arttırdı.

Krone, TİM tarafından açıklanan 2016 yılı ilk 1000 İhracatçı Firma listesinde, otomotiv sektöründe 64’üncü, tüm firmalar arasında ise 602’ci sıradan kendine yer buldu. Sadece 3 senedir Türkiye’den ihracat yapmasına karşın 2016 yılında, 2015 yılına göre ihracatını yüzde 250 oranında artırarak bu listeye ilk defa giriş yapan Krone, aynı zamanda listedeki 2 treyler markasından biri olmayı başardı. Krone Türkiye 17 ülkeye ihracat yapıyor.

Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün, değerli rakiplerini de bu listede üst sıralarda yer aldığı için tebrik ederek, treyler sektörü adına Türkiye ekonomisine bu denli katkı verebilmiş olan 2 markadan biri oldukları için kıvanç duyduklarını belirtti. Akgün, “Sadece 3 senedir Türkiye’den ihracat yapıyoruz. Bu kadar kısa bir sürede bu listede kendimize yer bulduğumuz için sevinçliyiz. İç pazardaki konumumuzu her geçen gün daha iyi bir seviyeye getiriyoruz. Bunun yanına ihracatta da 2015 yılına göre 2,5 kat bir artış eklemiş olduğumuz için emeği geçen tüm Krone Türkiye ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :