Yurtiçi treyler satışını yüzde 35 artırdı, İzmir’den 3 kıtaya ihracat yaptı

Yurtiçi treyler satışını yüzde 35 artırdı, İzmir’den 3 kıtaya ihracat yaptı

3 kıtada yaklaşık 15 ülkeye ihracat gerçekleştiren treyler üreticisi Krone Türkiye, ihracat satışlarını 2015’te yüzde 80 oranında artırmayı başardı. Konteyner taşıyıcısı ihracatında da zengin ürün gamıyla dikkat çeken Krone Türkiye, bu kategoride son 2 yıldır üst üste lider oldu.

Yıllık 10 bin adetlik üretim kapasitesiyle İzmir Tire’de treyler üretimi gerçekleştiren Krone Türkiye, 2015 yılında ihracatını yüzde 80 oranında artırmayı başardı. Konteyner taşıyıcısı ihracatında da son 2 yıldır üst üste lider olan Krone Türkiye, bu alandaki ürün çeşitliliğiyle dikkat çekiyor.

İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE SAYISINI ARTIRACAK

İç pazarda olduğu kadar ihracatta da iddialı olan Krone Türkiye, İzmir Tire’den 3 kıtaya ihracat gerçekleştiriyor. Kurulduğu günden bugüne 15’e yakın ülkeye ürün gönderen Krone Tire, 2016 yılında da portföyüne yeni ülkeler eklemeyi planlıyor.

RIZA AKGÜN: “YURT İÇİ SATIŞLARIMIZI YÜZDE 35 ARTTIK”

Yurt içi treyler pazarında geçtiğimiz yıl satışlarını yüzde 35 artırdıklarını anımsatan Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün, “İhracat, Krone Tire fabrikasının en önemli dinamiklerinden biri. İç pazara verdiğimiz enerjiden kesinlikle ödün vermeden, ihracat hedeflerimizi de gerçekleştirmek, yeni pazarlar yaratmak, Türkiye’nin lojistik ve bölgesel önemini değerlendirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

“ÜRÜN KALİTESİ, HEM İÇ PAZAR SATIŞLARINDA HEM DE İHRACATTA ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMAKTADIR”

Yüzde 80 oranında yakaladıkları yükselmeyi bu yıl da devam ettirmeyi hatta daha da üzerine çıkmayı hedeflediklerini anlatan Rıza Akgün, “Avrupa’nın lider treyler markalarından Krone, Türkiye’ye güvenerek tek yurt dışı fabrikasını ülkemizde kurdu. Artan satış grafiğimiz Krone’nin Türkiye’ye yatırım yapmakta ne kadar doğru bir karar verdiğinin de kanıtıdır. Ayrıca, Krone’nin İzmir Tire’deki son derece modern olarak inşa edilmiş fabrikasından çıkan treylerler, birebir Almanya’daki üretim kalitesine sahiptir. Bu ürün kalitesi, hem iç pazar satışlarında hem de ihracatta önemli bir rol oynamaktadır” şeklinde konuştu.

“İHRACAT PORTFÖYÜMÜZE YENİ ÜLKELER EKLEYECEĞİZ”

Müşterilerinin farklı ihtiyaçlarına çözüm üretebilen Krone Türkiye fabrikasında; 20, 30, 40 ve 45 inç uzunlukta konteyner taşıyıcısı üretimi yapılıyor. Akgün, “Konteyner taşıyıcısı üretiminde uzmanlaşmış durumdayız. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir ürün çeşitliliğimiz mevcut. Ürün gamımızın zenginliği sayesinde başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeden talep alıyoruz. Önümüzdeki günlerde ihracat portföyümüze yeni ülkeler de eklenecek” dedi. 

TİRE’NİN EN BÜYÜK ÖZELLİKLERİNDEN BİRİ ESNEK ÜRETİM

Krone Tire fabrikasının en önemli özelliklerinden biri, esnek üretim modeline sahip olması. İhracat gerçekleştirdiği Afrika ve Orta Doğu bölgesindeki ülkelerin özel şartlarına göre üretim yapabilme potansiyeline sahip olan Krone Tire, bu pazarlar için özel araçlar üretiyor. Bunlardan biri olan Afrika ülkelerine ve İsrail’e ihraç edilen Profi HD modeli, sadece Krone’nin Tire fabrikasında üretiliyor. Güçlendirilmiş şasiye sahip aracın uzunluğu 12.400 mm. Plato aracı pratiğe uygun bir konteyner kilidine ve 8 çift payanda cebine sahip. Esnek kullanım imkânlarıyla öne çıkan Profi HD, hem paletlerin hem de 20 ft ila 40 ft arasındaki konteynerlerin taşınması için tasarlandı. Krone Tire, ülkelere özel üretim modellerinin Ar-Ge ve mühendislik çalışmalarını Almanya’daki merkezle koordineli olarak birlikte yürütüyor.    

Etiketler :