Avrupa’nın altyapı devleri ASECAP Days kapsamında İstanbul’da

Avrupa’nın altyapı devleri ASECAP Days kapsamında İstanbul’da

Avrupa’nın altyapı devleri ASECAP Days kapsamında İstanbul’da

Avrupa Ücretli Yol Altyapı Operatörleri Birliği’nin (ASECAP) her yıl düzenlediği ASECAP Days Zirvesi’nin 50.’si İstanbul’da başladı. ICA ev sahipliğinde, Fairmont Quasar İstanbul Otel’de gerçekleştirilen zirvenin açılışına; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ve Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ile ICA Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, ASECAP Başkanı Josef Fiala ve ASECAP Genel Sekreteri Malika Seddi katıldı. Açılış töreninde ayrıca IRF (Uluslararası Yol Federasyonu) Başkanı Anouar Benazzouz ile IBTTA (Uluslararası Köprü, Tünel ve Paralı Yol Derneği) CEO’su Patrick Jones da yer aldı.

200 uluslararası firma katıldı

Avrupa’daki otoyol işletmeciliği konusundaki fikir önderlerinin ağırlandığı 50. ASECAP Days Zirvesi’ne 20 farklı ülkeden 200’ü uluslararası olmak üzere toplamda 400’ün üzerinde otoyol, köprü ve tünel işletmecisi, Türkiye’nin önde gelen altyapı işletmecileri ve sektörün önde gelen firmaları katıldı. Dünya ulaşım endüstrisinin odağını Türkiye’ye taşıyan zirvenin gündemini oluşturan başlıklar; “Ulaşım altyapısını finanse etmek, eşitlik ve verimliliğin sağlanmasına nasıl yardımcı olabilir? Bu konuda hangi iyi uygulamalar var? Finansmanı ekonomik güçlendirici olarak çevre ve güvenlik hedeflerine bağlamanın en iyi yolları nelerdir? Hangi yenilikçi finansman araçları özel fonları mobilite altyapı yatırımlarına çekecek?” olarak sıralanıyor.

ASECAP Hakkında

1973 yılında kurulan ASECAP, Avrupa Birliği içerisinde özel otoyol işletmeciliği, ücret toplama, bakım ve onarımla ilgili düzenlemelerin oluşturulmasında ve geliştirilmesinde referans kuruluş işlevi üstleniyor. ASECAP’ta her ülkeden sadece bir asıl üye olmak üzere toplam 19 ülkeden otoyol, köprü ve tünel işleticisi firmalar yer alıyor. ASECAP üyeleri günümüzde toplam 81 bin kilometreden uzun otoyol, köprü ve tünelin işletme sorumluluğunu üstleniyor ve bu ulaşım ağı, Trans-Avrupa Karayolu Ağının (TEM) büyük bölümünü oluşturuyor.

ASECAP Days bu yıl 50. kez düzenleniyor. Zirve kapsamında Avrupa’nın alt yapı devleri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında İstanbul’da ağırlanıyor. ASECAP Days’in bu yılki gündeminde altyapı operatörlerini doğrudan ilgilendiren, “Geçiş Ücreti Tahsilatında Yenilikçi Çözümler, Kapsamlı Mobilite İçin Yenilikçi Finansman Modeli Planları, Sürdürülebilir Varlık Yönetimi ve Proje Teslimi Modeli, Altyapı Projelerinin Dayanıklılığı, Yol Güvenliğinde İnovatif Yaklaşımlar” gibi oturumlar yer alıyor.

Etiketler :