2021 RAYLI SİSTMELER YILI

2021 RAYLI SİSTMELER YILI

UITP Pazarlama ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldıgöz, "UITP olarak raylı sistemler de dahil olmak üzere verimli ve sürdürülebilir toplu taşıma sistemleriyle ilgili çeşitli paydaşları birleştiren bir platform olarak hareket etmekten gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanından 100'den fazla ülkeden gelen 1800 üyemizle birlikte 2021 Raylı Sisteler yılında birlikte çalışacağız” dedi.

Raylı sistemler dunyanın birçok kentinde kentiçi ulaşımda ana omurga rolünü yıllardır üstleniyor. Avrupa Komisyonu ise raylı sistemlerin önemine vurgu yapmak icin 2021'i Avrupa Rayliı Sistemler Yılı ilan etti. Kentiçi ulaşımın dünya genelindeki çatı kuruluşu UITP ise 2021 yılında raylı sistemler alanında özel çalışmalar gerektirecek. UITP, yıl boyunca, raylı sistemlerin günlük hayatımızdaki temel katkısını vurgulamak için uluslararası medya için önemli etkinlikler düzenleyecek, yeni raporlar yayınlayacak ve projeler başlatacak. Bunlardan ilki 8-9 Haziran tarihlerindeki UITP-APTA Raylı Sistemler Dijital Konferansı olacak.

UITP Pazarlama ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldıgöz, “Metro, Tramvay ve banliyo hatları kentiçi ulaşım ekosistemi içinde hayati öneme sahip. Özellikle COVID-19 pandemisi sonrasında dönüşen ve değişen kentlerimizin ihtiyaçlarını da düşündüğümüzde; kentiçi raylı sistemlere daha çok önem vermeli, hem bütçe tahsislerinde hem de planlama tercihlerinde hak ettikleri öncelik sağlanmalıdır. UITP olarak raylı sistemler de dahil olmak üzere verimli ve sürdürülebilir toplu taşıma sistemleriyle ilgili çeşitli paydaşları birleştiren bir platform olarak hareket etmekten gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanından 100'den fazla ülkeden gelen 1800 üyemizle birlikte 2021 Raylı Sisteler yılında birlikte çalışacağız” dedi.

Bunları Biliyor Musunuz?

-Tokyo metro sistemi yıllık 3,5 milyar yolcu taşıyor. Bu rakam dünya toplam nüfusunun yarısına eşit.

-Avrupa’da yıllık 10 milyardan fazla yolcu ile hafif raylı sistemler Avrupa’da havayollarından 10 kat daha fazla yolcu taşımaktadır.

-Dünya üzerinde  389 tramvay ve hafif raylı sistem bulunuyor. Bunların yarısından fazlası (204) Avrupa’da bulunmaktadır.

-2000-2017 arasında çoğu Asya kıtasında olmak üzere 75 yeni metro hattı hizmete açıldı.

-En çok yolcu taşıyan 10 metro sistemi sırasıyla: Tokyo, Moskova, Sangay, Pekin, Seul, New York, Yeni Delhi, Guangzhou, Meksiko ve Hong Kong.

Etiketler :