DTD’den demiryolu eğitimi

DTD’den demiryolu eğitimi

Demiryolu Taşımacılığı Derneği’nin (DTD) “Demiryolu Yöneticileri ve Yönetici Adayları Eğitimleri” kapsamında düzenlediği “Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun ve Yönetmelikler ile Demiryolu Ulaştırmasının Yeni Yapısı” konulu eğitim İstanbul’da gerçekleştirildi.“Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun ve Yönetmelikler ile Demiryolu Ulaştırmasının Yeni Yapısı” konulu eğitime DTD üyelerinden ve diğer...

Demiryolu Taşımacılığı Derneği’nin (DTD) “Demiryolu Yöneticileri ve Yönetici Adayları Eğitimleri” kapsamında düzenlediği “Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun ve Yönetmelikler ile Demiryolu Ulaştırmasının Yeni Yapısı” konulu eğitim İstanbul’da gerçekleştirildi.
“Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun ve Yönetmelikler ile Demiryolu Ulaştırmasının Yeni Yapısı” konulu eğitime DTD üyelerinden ve diğer sektör firmalarından yoğun bir katılım oldu.
Katılımcılar, seminer programlarında bir taraftan demiryolunu oluşturan bileşenlere ait kavramsal ve işlevsel düzeyde bilişsel kazanımlar elde ederken diğer taraftan da sektörün konusunda uzman yöneticileriyle kişisel ilişkilerini oluşturma ve geliştirme fırsatını buldu.

HANGİ KONULAR ANLATILDI?

Bir gün süren eğitim seminerinde;
• Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun ve Yönetmelikler ile Demiryolu Ulaştırmasının Yeni Yapısı
• Demiryolu Sektöründe Emniyet Yönetim Sistemi ve Bileşenleri
• Demiryolu Araçlarının Bakımından Sorumlu Kuruluşların (ECM) Belgelendirilmesi 
Konularında katılımcılara bilgi verildi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Eğitim 2006 yılından itibaren sektörün serbestleştirilmesi ve TCDD’nin yeniden yapılandırılması çalışmalarının çoğunda görev almış,  halen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü (DDGM)’nün Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Kanunu ve bu kanun kapsamında düzenlenen Yönetmeliklerin hazırlıklarında danışmanlık yapan, demiryolu ulaştırması ve serbestleştirilmesi konularında çalışmalarını sürdüren sektör uzmanları tarafından verildi. DTD’den yapılan açıklamada benzer eğitimlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtildi. 

Etiketler :