Türkiye’nin İlk Metrosu Tünel 142 Yaşında…

Türkiye’nin İlk Metrosu Tünel 142 Yaşında…

Londra'dan sonra dünyanın ikinci metrosu olma özelliği taşıyan ve Karaköy ile Beyoğlu’nu en kısa yoldan birbirine bağlayan tarihi Karaköy Tüneli 142’inci yaşını kutladı.YILLIK YOLCU SAYISI 5,5 MİLYONU BULUYORO zamanki adıyla Galata ile Pera; bugünkü adıyla Karaköy ile Beyoğlu’nu en kısa yoldan birbirine bağlayan Tünel, dünyanın ilk yer altı füniküler sistemi olarak kabul ediliyor. Bu sistemle, Tünel’de karşılıklı hareket eden iki vagon ortada hat değiştiriyor....

Londra'dan sonra dünyanın ikinci metrosu olma özelliği taşıyan ve Karaköy ile Beyoğlu’nu en kısa yoldan birbirine bağlayan tarihi Karaköy Tüneli 142’inci yaşını kutladı.

YILLIK YOLCU SAYISI 5,5 MİLYONU BULUYOR

O zamanki adıyla Galata ile Pera; bugünkü adıyla Karaköy ile Beyoğlu’nu en kısa yoldan birbirine bağlayan Tünel, dünyanın ilk yer altı füniküler sistemi olarak kabul ediliyor. Bu sistemle, Tünel’de karşılıklı hareket eden iki vagon ortada hat değiştiriyor. Bu da sıfır kaza riski anlamına geliyor. 18 koltuğu bulunan her bir vagon tek seferde 170 yolcu alıyor. İlk açıldığı tarihlerde İstanbul Tüneli, Galata-Pera Tüneli, Galata Tüneli, Galata-Pera Yeraltı Treni, İstanbul Şehir Treni, Yeraltı Asansörü, Tahtelarz gibi çeşitli isimlerle adlandırılan Tünel, günde ortalama 181 sefer gerçekleştiriyor ve 15 bin yolcu taşıyor. Tünel’in yıllık yolcu sayısı ise 5,5 milyonu buluyor.

Etiketler :