“Günde ortalama 500 uçuşun planlamasını yapıyoruz”

“Günde ortalama 500 uçuşun planlamasını yapıyoruz”

İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı’nda konuşan Pegasus Kargo Operasyon Kontrol Merkezi (OCC) Müdürü Ümit Kula, havacılıkta operasyon kontrol merkezinin önemi ve Pegasus olarak bu konuda neler yaptıkları ile ilgili şunları söyledi: “Biz operasyon kontrol merkezi olarak kargo operasyonunu bir bölümünü oluşturuyoruz. Operasyon kontrol merkezi olarak ana hatları ile iki tane iş yapıyoruz....

İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı’nda konuşan Pegasus Kargo Operasyon Kontrol Merkezi (OCC) Müdürü Ümit Kula, havacılıkta operasyon kontrol merkezinin önemi ve Pegasus olarak bu konuda neler yaptıkları ile ilgili şunları söyledi: “Biz operasyon kontrol merkezi olarak kargo operasyonunu bir bölümünü oluşturuyoruz. Operasyon kontrol merkezi olarak ana hatları ile iki tane iş yapıyoruz. Birincisi uçuşun planlanması. İkinci ise bu operasyonun kontrolü ve takibi. Pegasus Hava Yolları’nın tüm filosu ve planlanmış tarifesinin operasyonunu planlıyor ve takibini yapıyoruz.

Günde ortalama 500 uçuşun planlamasını yapıyoruz. Her bir uçuşun, Türkiye ve ilgili yabancı ülke otoritelerin kurallarına uygun ve emniyet kurallarına uygun bir şekilde planlamasını yapıyoruz. Bizim ana görevimiz bir uçuşta bir gecikme oldu ise sonrası uçuşların bundan etkilenmesini yani gecikmesini önlemek. Her uçağın zamanında destinasyonuna gitmesi için çalışıyoruz. Yük ve yolcu dağılımı bir uçağımızda ne kadar dengeli olursa o kadar ekonomik uçuş yapar.”

Etiketler :