Lufthansa, yeni satış ve pazarlama stratejisi ile başarıya koşuyor

Lufthansa, yeni satış ve pazarlama stratejisi ile başarıya koşuyor

Lufthansa Grubu’nun Frankfurt Merkezi’nde Satış ve Gelir Yönetiminden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jens Bischof Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük Turizm Fuarı ITB çerçevesinde yaptığı açıklamada yeni stratejiyi şu sözlerle tanıttı: “Uygulamaya koyduğumuz yeni stratejinin en önemli unsurunu, sunmakta olduğumuz yüksek nitelikli ürünlerin  B2B – pazarlama platformlarında daha yenilikçi bir yaklaşımla ve daha kapsamlı bir şekilde tanıtılması oluşturuyor. Haziran...

Lufthansa Grubu’nun Frankfurt Merkezi’nde Satış ve Gelir Yönetiminden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jens Bischof Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük Turizm Fuarı ITB çerçevesinde yaptığı açıklamada yeni stratejiyi şu sözlerle tanıttı: “Uygulamaya koyduğumuz yeni stratejinin en önemli unsurunu, sunmakta olduğumuz yüksek nitelikli ürünlerin  B2B – pazarlama platformlarında daha yenilikçi bir yaklaşımla ve daha kapsamlı bir şekilde tanıtılması oluşturuyor. Haziran 2015’de başlatılan yeni satış stratejisi ile Lufthansa Grubu çok önemli başarılar elde etti.  Bu hamle ile son altı ay içinde satış kanallarıyla doğrudan bağlantı oluşturma açısından son beş yıl içinde elde edilen başarıdan daha verimli  sonuç aldık.”

Mevcut rezervasyon kanallarına alternatif olarak bilet satışında Lufthansa Grubu ile doğrudan bağlantılı (Direct Connect) rezervasyon arayüzlerini tercih etmiş olan B2B-satış ortakları şunlardır:

  • Almanya’nın en büyük bilet satış kuruluşu AERTICKET ‘ın yanısıra FTI Grubu bünyesindeki FTI-Ticketshop da Lufthansa Grubu ile direkt bağlantılı olarak bilet satışına başlamış bulunuyor.
  • Seyahat acenteleri zinciri Lufthansa City Center’ın  Lufthansa Grubu ile oluşturduğu direkt bağlantı sistemi halen test aşamasında bulunuyor. İlk büronun Mart 2016 sonunda bağlanması planlanıyor. Zaman içinde direkt bağlantıların Lufthansa City Center – franchise sisteminde yer alan 300 dolayında büroyu kapsayacak şekilde genişletilmesi öngörülüyor.
  • Lufthansa Grubu ayrıca Hogg Robinson Grubu ile oluşturduğu işbirliği çerçevesinde küresel seyahat acenteleri zinciri HRG ve teknoloji kuruluşu “Fraedom” ile direkt bağlantı çözümü geliştiriyor.
  • Tur organizasyonu alanında da yeni ortaklık anlaşmaları imzalanıyor. L’TUR firması  Lufthansa Grubu havayolları uçuşlarıyla gerçekleştireceği seyahat turlarının gerek büroları gerekse Internet kanalıyla satışlarında kendi direkt bağlantısından yararlanıyor.
  • Almanya’nın önde gelen tur operatörlerinden Vtours ise Lufthansa Grubu ile oluşturduğu direkt bağlantıdan yararlanmaya başlamış bulunuyor.
  • TUI  ise alternatif satış kanalı Direct Connect’ e ilişkin planlarını kesinleştirmiş olup, Lufthansa Grubu ile oluşturduğu direkt bağlantı üzerinden bilet satışı başlatmak için çalışmalar yürütüyor.

THOMAS COOK İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Lufthansa Grubu bunların dışında da önde gelen birçok turizm kuruluşu, seyahat organizatörü ve tur operatörüyle olası çözümler için görüşmelerde bulunuyor. Bu bağlamda Thomas Cook firması ile kurulabilecek bir direkt bağlantı için olumlu görüşmeler sürdürülüyor. Lufthansa Grubu’nun satış ve pazarlama ortaklarına - isimleri bu amaçla oluşturulmuş www.lufthansagroup-directconnect.com/de/ Internet sitesinde yer alan - 14 farklı teknoloji sunucusu destek veriyor. Bu listeye yakın gelecekte yeni teknoloji sunucularının da eklenmesi bekleniyor.

İş gezisi organizasyonu sektöründe de uluslararası faaliyet gösteren firmalarla direkt bağlantı oluşturulmasına yönelik  ciddi ilerlemeler kaydedilmiş bulunuyor. Andritz ve ArcelorMittal gibi uluslararası şirketler Lufthansa Grubu rezervasyon sistemlerine direkt bağlantı oluşturabilmek  için çalışmalar yürüttüklerini açıkladılar. Bayer firması ile direkt bağlantı kurulması için de görüşmeler sürüdürülüyor. İş gezileri için bilet rezervasyonlarını Lufthansa Grubu’nun kendi satış portali www.LH.com üzerinden yapmayı tercih eden firmalar bundan böyle Amerikan teknoloji sunucusu Traxo’nun hazırlamış olduğu bir yazılımla tüm rezervasyon verilerini kendi hesap sistemlerine aktarma olanağına sahip olacaklar. 

GOOGLE FLIGHTS İLE OLUŞTURULAN SATIŞ PLATFORMU

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında ABD’ de Google Flights ile oluşturulan B2C-satış platformu ortaklığı başarıyla sürdürülmüş olup, 7 Mart tarihinden itibaren Fransa, İsveç, Norveç, Danimarka, Polonya ve Kanada’yı da kapsayacak şekilde daha da genişletilmiş bulunuyor. “Book on Google” işlevi sayesinde müşteriler Lufthansa rezervasyonlarını Google-kullanıcı arayüzü üzerinden yönetebiliyorlar. Bu entegre sistem sayesinde müşteriler LH.com-rezervasyonlarının sağladığı tüm hizmet ve avantajlardan yararlanabiliyorlar.

ITB Fuarı ile aynı tarihte başlatılan bir pilot proje çerçevesinde ise ilk kez önde gelen bir Alman tur operatörü yeni IATA-veri standardına ( “New Distribution Capability” (NDC) dayalı olarak Lufthansa Grubu ile direkt bağlantı kurmuş olacak. SWISS havayolu şirketi de 2016 yılının ilk çeyreğinde teknoloji sunucusu Datalex ile bir NDC-pilot projesi başlatmış bulunuyor. NDC standardı Lufthansa Grubu’nun ve çok sayıda sanayi kuruluşunun desteğiyle geliştirilmiş olup, müşterilerin B2B-satış kanalı üzerinde ürünlerle ilgili çok daha fazla bilgiye ulaşabilmesine ve daha fazla seçenekten yararlanabilmesine olanak sağlıyor.

“BAŞLATMIŞ OLDUĞUMUZ BU HAMLEYİ  GELECEKTE DE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ”

Jens Bischof ITB Turizm Fuarı çerçevesinde yapmış olduğu konuşmayı şu sözlerle tamamladı: “Teknoloji sunucularıyla kurduğumuz işbirliği, önde gelen B2B-ortaklarıyla oluşturduğumuz direkt bağlantılar ve yeni veri standardı NDC sayesinde satış ve pazarlama stratejimizin başarısı için çok önemli adımlar atmış bulunuyoruz. Lufthansa Grubu halen çok sayıda kuruluşla yeni Direct-Connect projeleri yürütüyor. Başlatmış olduğumuz bu hamleyi  gelecekte de istikrarlı bir şekilde sürdüreceğiz.”

Etiketler :