Pegasus Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk: “Kargo operasyonlarımızla havacılıkta fark yarattık”

Pegasus Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk: “Kargo operasyonlarımızla havacılıkta fark yarattık”

Pegasus Hava Yolları Kargo Direktörlüğü ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen 5. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı’nda konuşan Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Pegasus’un ilk charter uçuşlarına 1990’da başladığını 2005 yılından sonra ‘Uçmak herkesin hakkı’ diyerek düşük maliyetli uçuşlar yaparak yola çıktığını ve bunu büyük ölçüde...

Pegasus Hava Yolları Kargo Direktörlüğü ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen 5. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı’nda konuşan Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Pegasus’un ilk charter uçuşlarına 1990’da başladığını 2005 yılından sonra ‘Uçmak herkesin hakkı’ diyerek düşük maliyetli uçuşlar yaparak yola çıktığını ve bunu büyük ölçüde başardığını söyledi.

“GEÇEN YIL 22 MİLYON TOPLAMDA 128 MİLYON YOLCU TAŞIDIK”

14 uçakla yola çıktıkları bu zamana kadar 128 milyon misafir taşıdıklarını belirten Güliz Öztürk, Pegasus’un Türkiye havacılık sektörünün büyümesine de çok önemli katkı sağladığını vurguladı. Geçtiğimiz yıl 22 milyon yolcu taşıdıklarını kaydeden Öztürk, Pegasus’un benzer başarısını Pegasus Kargo’nun da gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

“KARGO HİZMETİMİZLE FARK YARATTIK, 97 NOKTADA KARGO OPERASYONU YÖNETİYORUZ”

Havacılıktaki low-cost iş modelinde kargo operasyonlarının olmadığını ancak Pegasus’un kargo taşımacılığını da başlatarak havacılıkta fark yarattığını anlatan Öztürk, bugün 97 noktada kargo operasyonunu yönettiklerini söyledi. Öztürk, “Pegasus Kargo, sadece tonaj olarak değil, ciro olarak da önemli artış kaydetti. Kargoda hizmetimizle fark yarattık” diye konuştu.

“PEGASUS KARGO’NUN 11 YILDA GELDİĞİ NOKTADAN ÇOK MUTLUYUZ”

Sabiha Gökçen ilk başta başladığımızda bir bariyerdi ama artık kuvvetli bir havalimanı oldu” diyen Öztürk, uçuş ağlarını genişleterek hava kargo taşımacılığı operasyonlarını büyüttüklerini vurguladı. Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Pegasus Kargo’nun kuvvetli bir ekibi var. Sürekli pazarlama faaliyeti ile müşterilerimizin isteklerini dinleyerek onların istediği hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Hasarsızlık ve kayıp kargo oranımız oldukça düşük. Pegasus Kargo’nun 11 yılda geldiği noktadan çok mutluyuz. Türkiye’de gerçekten çok ciddi kargo potansiyeli var. Hem dünyada hem de Türkiye’de hava kargoya olan talepleri de dikkate alarak çalışmamızı sürdürüyoruz.”

“3. HAVALİMANI SEKTÖRE İVME KATACAK”

Öztürk, konuşmasının son kısmında 3. Havalimanın sektör için önemine değindi. 3. Havalimanının sektöre çok ciddi bir ivme kazandıracağını ifade eden Öztürk, “3. Havalimanının sektöre katacağı ivme ile birlikte Pegasus olarak da biz bu Türkiye havacılığının gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 

Etiketler :