Mercedes-Benz Türk, 2017 yılı kamyon pazarını değerlendirdi

Mercedes-Benz Türk, 2017 yılı kamyon pazarını değerlendirdi

Mercedes-Benz Türk, 2017 kamyon pazarını ve Mercedes-Benz'in pazardaki yerini değerlendirdi. Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ve Ürün Yönetim Müdürü Cüneyt Uslu’nun katıldığı değerlendirme toplantısı Florya Beyti Restorant’ta gerçekleştirilrdi.AĞIR TİCARİ ARAÇ PAZARI GEÇEN YIL İLE AYNI SEVİYEDEMercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Türkiye’deki...

Mercedes-Benz Türk, 2017 kamyon pazarını ve Mercedes-Benz'in pazardaki yerini değerlendirdi. Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ve Ürün Yönetim Müdürü Cüneyt Uslu’nun katıldığı değerlendirme toplantısı Florya Beyti Restorant’ta gerçekleştirilrdi.

AĞIR TİCARİ ARAÇ PAZARI GEÇEN YIL İLE AYNI SEVİYEDE

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Türkiye’deki 6 ton ve üzeri kamyon pazarı yılın ilk 11 ayı sonuçlarına göre 18 bin adetler civarında. Geçen yıl 6 ton ve üzeri pazar 19 bin adetlerde kapanmıştı. Bu yıl da aynı seviyede bir pazar olacak gibi görünüyor. Hafif ticari ve otomobil sektörünün rekor kırdığı bir yılda ağır ticari araç pazarının aynı seviyede kaldığını görüyoruz. Bir de geçtiğimiz yıl ağır ticari araç pazarının bir önceki yıla oranla yüzde 45 daraldığını düşündüğümüzde ağır ticari araç pazarının diplerde kaldığını söyleyebiliriz.

5 BİN ADET ÇEKİCİ SATILDI

Bu yılın ilk 11 ayında 18 bin adetlerde olan 6 ton ve üzeri ağır ticari araç pazarında çekicilerin 5 bin adetlerde kaldığı görülüyor. Geçen yıl çekici satışları 8 bin 500 adetlerde idi. Bu yıl satılan 5 bin çekicinin yarıya yakını da inşaat sektöründe kullanılıyor.

Öte yandan yılın ilk 11 ayında satılan inşaat araçlarının adedi 7 binlerde. Geçen yıl inşaat araçlarının sayısı 4 bin 800 adetlerde idi. Rijit kamyon pazarı ise geçen yıl ile aynı seviyede gidiyor.

ÇEKİCİNİN ORANI YÜZDE 28

Pazarda yapısal bir değişiklik var. Normal şartlarda ağır ticari araç pazarında çekicilerin oranı yüzde 50 ve üzeri olması gerekiyor. Oysa şu an Türkiye’deki 6 ton ve üzeri ağır ticari araç pazarında çekicilerin oranı yüzde 28. Bu yıl uluslararası ve yurtiçi nakliye büyük alımlar yapmadı. Uluslararası nakliyede filolar yaşlandı. Euro 6 araçların ciddi yakıt avantajları var. Öte yandan Euro 6 araçlarda bakım maliyetleri yüzde 20 civarında düştü.

6 TON VE ÜZERİ PAZARDA YİNE LİDERİZ

Mercedes-Benz Türk olarak 6 ton ve üzeri pazarda yine lideriz. Pazarda önümüzdeki yıl çekici lehine bir gelişme olması şart. Bunun sinyallerini de hissediyoruz. İnşaat aynı şekilde gider, çekici de artarsa 2018 yılında pazar yükselir. Pazarla ilgili iddialı açıklama yapmak çok zor.

MERCEDES-BENZ’İN TÜM UZUN YOL KAMYONLARI AKSARAY’DA TEST EDİLECEK

Mercedes-Benz Türk olarak bizim Türkiye’de çekici pazarının oluşmasında ciddi etkimiz var. Trendleri tutmakta marka olarak ustayız. Mercedes-Benz Türk olarak şu ana kadar Türkiye’de 1 milyar eurodan fazla yatırım yaptık. Aksaray Kamyon Fabrikamızdaki üretimi adedimizi 17 binden 34 bin adede çıkartıyoruz. 34 bin adetlik kapasite için 113 milyon euro yatırım yaptık. 2018 yılı itibarıyla Mercedes-Benz uzun yol kamyonlarının tüm araç yol testi onayları Aksaray’da yapılacak.

DAIMLER’İN YENİ STRATEJİSİ: CASE

Daimler’in yeni stratejisi CASE (Connected/bağlanabilirlik, Autonomous/otonom, Shared-Services/Paylaşımlı, Electric Drive/Elektrikli Sürüş) ile gelecekte Mercedes-Benz kamyonlarının donanımlarını şimdiden belirledi.’

 

Etiketler :