1 yılda 1 milyon metrekare kapasiteyi aşan DepOrtak, Orta Lojistik Koridor ülkeleri ve Avrupa’da genişlemeyi planlıyor
Birinci yılında 1 milyon m2 kapasiteyi aşan DepOrtak, 5 yıl içinde bölgesinde en büyük depolama çözüm ortağı olmayı hedefliyor
Dijitalleşme hayatımızın her alanına giriyor. Akıllı telefonlar, artık bir iletişim aracı olmanın çok ötesine geçerek, iş ve ticaretin bir numaralı enstrümanı haline geldi. Uber, Tırport, Airbnb, Getir, Flexport gibi kendi sektörüne öncülük eden, konum-tabanlı, gerçek-zamanlı hizmet sağlayıcılar, hizmet talep edenler ile hizmet verenleri akıllı dijital platformlarda bir araya getiriyor.
Tırport’un kurucusu Dr. Akın Arslan ile depolama sektörünün en önemli uzmanlarından Oruç Kaya’nın, 1 Mart 2023’te canlıya aldıkları Türkiye’nin dijital depocusu DepOrtak birinci yılını geride bıraktı. Bir yıl içinde, 7 ülkede 1 milyon m2’nin üzerinde depolama alanını portföyüne dahil eden DepOrtak, sahip olduğu yenilikçi teknolojiler ve iş modelleriyle kısa sürede Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarına kişiselleştirilmiş depolama hizmeti sunmaya başladı.
DepOrtak, Orta Lojistik Koridoru ülkeleri ve Avrupa’da genişlemeyi planlıyor
DepOrtak kurucu ortağı Dr. Akın Arslan’ın verdiği bilgiye göre, lojistik alanında yaptığı global yatırımlarla öne çıkan ABD’li risk sermayesi şirketinin liderliğinde halen yürütülmekte olan yatırım turunun önümüzde günlerde tamamlanmasıyla, DepOrtak’ın Orta Lojistik Koridoru ülkeleri ve Avrupa’daki genişleme sürecine hız verilecek ve 2024 yılı sonu itibariyle ABD pazarına güçlü bir giriş yapılacaktır. DepOrtak, e-ticaret pazaryerlerindeki satıcıların, dijital pazaryerlerinin ve perakende markaların, dünyanın neresine ürün satıyorlarsa satsınlar akıllarına gelen ilk depolama çözüm ortağı olacaktır.
Geçen yıl canlıya geçmeden hemen önce ilk tohum yatırımını aldıklarını anlatan DepOrtak kurucu ortağı Oruç Kaya, şunları kaydetti: “Canlıya geçmeden hemen önce, 2023’ün Şubat ayında, Türkiye’nin önde gelen gruplarından Talha Grubu’ndan Abdullah Küçük ve Talha Küçük’ten ilk tohum yatırımını aldık. DepOrtak olarak, 2024 yılının sonunda 2,5 milyon m2 kapasiteye ulaşmayı ve 3 yıl içinde 5 milyon m2 üzerinde bir kapasiteyi yönetmeyi hedefliyoruz. Sahip olduğumuz emsalsiz teknolojilerle, mevcutta depo olarak kullanılmayan alanların da “gri-depolar” kategorisinde, tıpkı konaklama sektöründeki Airbnb gibi envantere kazandırılmasını da hedefliyoruz.” diye konuştu.
Ülkemizin on yıl içinde 25 milyon m2 ilave depolama alanı ihtiyacı olacak
Konuyla ilgili yapıyan açıklamada; Türkiye’nin on yıl içinde en az 25 milyon m2 ilave depolama alanı ihtiyacının oacağı belirtildi. DepOrtak, bu ihtiyacın en az 10 milyon m2’sinin çok düşük maliyetlerle sektöre kazandırılmasında teknolojileri ve çözümleriyle katkı sağlayabileceği belirtilen açıklama şöyle: “Geliştirdiği ve canlıya aldığı arttırılmış zeka destekli teknolojilerle Avrupa’da da önümüzdeki yıllarda sektöre yön vermesi, e-ticarette ilgi odağı olması ve adından sıkça bahsettirmesi bekleniyor. DepOrtak, farklı yerlerde depolanmış ürünlere ilişkin günlük operasyonların, teknolojik olarak birbirine DepOrtak teknolojileriyle bağlanmış depolarla tek Dashboard’tan yönetilebilmesi ve raporlanabilmesi gücü veriyor. Aynı zamanda, gittikçe kızışan e-ticaret lojistiği rekabetinde, son kilometre depolamanın avantajlarını e-ticaret pazaryeri satıcıları ve pazaryerleriyle paylaşıyor.”