“400 bin ton yük taşıdık, 15 milyon euro yatırım yaptık”

“400 bin ton yük taşıdık, 15 milyon euro yatırım yaptık”

2016 yılını sektörel açıdan değerlendiren Hareket Genel Müdürü Engin Kuzucu, araç filosu ve platform yatırımlarına yıllık bütçenin yaklaşık yüzde 30’unu ayırdıklarını belirterek, 2016 yılında 15 milyon euro yatırım yaptıklarını kaydetti.

Hareket Proje Taşımacılığı Genel Müdürü Engin Kuzucu, sektörel açıdan yıl sonu değerlendirmesi yaparak, 2015 yılında araç parkına 5 milyon euro, 2016 yılında ise 15 milyon euro daha yatırım yaptıklarını belirterek, son 7 yıllık yatırım tutarının 72 milyon euro olarak gerçekleştiğini, 2010 yılı başında 180 olan çalışan sayısının ise 414’e yükseldiğini söyledi. Hareket’in 2016 yılında 2015 yılına göre cirosunu yüzde 30 artırdığını ifade eden Kuzucu, 2017 yılında da cirolarında yüzde 15 artış hedeflediklerini belirtti.

“TÜRKİYE’DEKİ RÜZGAR ENERJİSİ YATIRIMLARININ YÜZDE 50’SİNİ BİZ TAŞIDIK”

Enerji sektöründe önemli bir aktör olduklarını kaydeden Engin Kuzucu, şunları söyledi: “Şu ana kadar Türkiye’de gerçekleştirilen rüzgar enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 50’si şirketimiz tarafından taşındı ve montajı yapıldı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok rüzgar enerji santrali projesinde görev aldık. Bugüne kadar Türkiye’de yapılan rüzgar santrali projelerinden 84’ünün taşıma ve montaj işlerini Hareket gerçekleştirdi. Toplam 2.340 MW rüzgar santralinin kurulumuna katkıda bulunduk. 2016’da da enerji alanındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Gürcistan’ın ilk rüzgar enerji santrali olma özelliğine sahip 6 adet kuleden oluşan 21 MW’lık Gori Res projesinde taşıma ve vinç ile montaj operasyonlarını başarıyla tamamladık. Yıl içinde toplam 416 MW rüzgar santralinin kurulumuna katkıda bulunduk. Ayrıca Türkiye’nin en büyük projelerinden olan Star rafineri projesinde de yer aldık. Yurtdışından 27 gemi ile İzmir Aliağa Rafinerisi içerisinde yer alan APM Limanı’na gelen  60 tondan 1200 tona kadar muhtelif malzemelerin taşımalarını, rafineri içerisinde yer alan şantiyeye 37 dingil kendinden tahrikli PST/SL-E hidrolik treyler ve buna bağlı 4 adet power pack sistemi ile side by side olarak gerçekleştirdik. Taşıma güzergahında 12 adet köprü ve menfez güçlendirilmesi yapıldı. 2015 Eylül ayında çalışmalarına başladığımız projenin 2017 Eylül ayında tamamlanmasını planlamaktayız. 2016’da karayolunda toplam 400 bin ton yük taşıdık. Bu sene de yaptığımız işlerin içinde enerji sektörüne hizmet, ciromuzun yaklaşık yarısını oluşturdu. Önümüzdeki dönemde, bulunduğumuz coğrafyada faaliyetlerimizi arttırmayı ve yeni pazarlara girmeyi hedefliyoruz.”

DEV PROJELERDE HAREKET İMZASI VAR

Kuzucu, Hareket’in proje taşımacılığı, ağır taşımacılık, ağır yük kaldırma ve montaj hizmetleri, vinç ve platform kiralama, rüzgar santralleri taşıma ve montajında Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan, Kazakistan, Romanya, Gürcistan, Ukrayna, Rusya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, İran, Katar, Kenya, Mısır, Suriye, Libya, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yemen’de önemli projelerde yerli ve yabancı şirketlere hizmet verdiğini ve vermeye devam ettiğini belirtti. 

Etiketler :