“45 Milyon Kişi E-Alışveriş Yapacak, Siparişler Otonom Teknolojilerle Dağıtılacak”

“45 Milyon Kişi E-Alışveriş Yapacak, Siparişler Otonom Teknolojilerle Dağıtılacak”

2026’da e-alışveriş yapacakların sayısının 45 milyona ulaşmasını ve günlük paket dağıtım miktarının her yıl bileşik büyümeyle artmasını öngören sektör, dijital ve teknolojik dönüşüm sürecini sürdürülebilir kılacak hamleleri 2. Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı - PPSE’de tartışacak

Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD), kargo, kurye ve lojistik sektörü temsilcileri ile tedarikçilerini II. Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı - PPSE’de buluşturacak. KARİD’in INPPES Fuarcılık ile birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nun destekleriyle hayata geçirdiği PPSE, 4-5 Mayıs 2023 tarihlerinde Pullman İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Kargo-kurye sektörü otonom teslimat yatırımlarını hızlandırdı

E-ticaret sektöründeki hızlı büyüme, tüketicinin araç lastiğinden ev eşyasına kadar geniş bir yelpazede ürün çeşidini artık internetten sipariş etmesi ve değişen tüketici profili gibi gelişmelerin kargo ve kurye sektörünün teknoloji ve altyapı yatırımlarına yansıdığına dikkat çeken Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği – KARİD Başkanı Fatih Önyol sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde otonom teslimatlara, akıllı teslimat noktalarına, yeşil enerjili şubelere ve elektrikli dağıtım araçlarına yatırımlarımızı kaydırdık. Değişen ve artan ihtiyaçlara hızla çözüm üreten kargo-kurye sektörü, ülkemizde en hızlı büyüyen sektörlerden biri. 2026’da e-alışveriş yapanların sayısının ülkemizde 45 milyona ulaşmasını ve 16-74 yaş arasındaki nüfusun yüzde 70’inden fazlasının e-alışverişi tercih etmesini bekliyoruz. Hem alışveriş yapılan coğrafya hem de yaş ve segmentte beklenen bu değişim sektörümüzü de dönüştürecek. Bildiğiniz gibi geçmiş yıllarda 7/24 teslimat imkanı sunan akıllı kargo dolaplarını devreye aldık ve daha birçok yenilikçi yatırım üzerinde çalışıyoruz. Sektörün sürdürülebilir dönüşüm yolculuğunu konuşmak, yeni teknolojilerle sektörümüzü tanıştırmak, sektörün beklentileri, ihtiyaçları ve sorunlarını masaya yatırmak üzere bu yıl ikinci kez Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı - PPSE’yi hayata geçireceğiz.”

1200’ün üzerinde ziyaretçi bekleniyor

KARİD Başkanı Önyol, PPSE’de bu yıl kamu, üniversite, e-ticaret sektörü, kargo, kurye ve lojistik sektör temsilcileri ve tedarikçilerinden oluşan bin 200’ün üzerinde ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl zirve olarak düzenlenen etkinliğin bu yıl fuar statüsü kazandığını da açıklayan Önyol, PPSE’nin sektörün gündemindeki önemli konuların tartışıldığı bir platform olmanın yanı sıra ticari iş birliklerine de aracılık edeceğini vurguladı.

Etiketler :