DIŞYÖNDER ve İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından 18 Ekim'de 1.Dış Ticaret Zirvesi düzenlenecek

DIŞYÖNDER ve İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından 18 Ekim'de 1.Dış Ticaret Zirvesi düzenlenecek

DIŞYÖNDER ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nden “Dış Ticaret Zirvesi” Küresel ticaretin değişen kodları, Dış Ticaret Zirvesi’nde mercek altına alınacak.

Dış Ticarete Yön Verenler Derneği (DIŞYÖNDER) ve İstanbul Kültür Üniversitesi 18 Ekim 2023 tarihinde “1.Dış Ticaret Zirvesi'ni düzenleyecek. Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü'nde düzenlenecek zirvenin teması "Uluslararası Ticarette 100 Yılın Mirası ve Sürdürülebilir Gelecek Vizyonu" olacak. 1. Dış Ticaret Zirvesi'nin tanıtımı ile ilgili Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü'nde bir basın toplantısı düzenlendi. 

DIŞYÖNDER ve İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü’nün ortaklaşa düzenleyeceği ‘Dış Ticaret Zirvesi’ Ticaret Bakanlığı’nın desteği ve katılımıyla Türkiye’de ilk kez STK- Üniversite iş birliğinde düzenlenecek zirvede alanında uzman isimler, tüm boyutlarıyla dış ticaretin geleceğini ele alacak. 

Zirvenin tanıtımı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında verilen bilgiye göre, zirvede Ticaret Bakanlığı Bakan yardımcılarının yanı sıra İhracat Genel Müdürü, Eximbank üst yönetimi, TİM Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreteri gibi konuşmacıların yanı sıra, başarı hikayelerini anlatmak üzere pek çok kamu ve özel sektör üst düzey yöneticisi de zirvedeki yerini alacak. Ülkenin en yüksek ihracatını yapan firmalar ile birlikte, en sürdürülebilir, çevreci, inovatif, dijital ve girişimcisi seçilen firmalara da ödül verilecek olan etkinlikle, Türkiye’nin dış ticarette 9 aylık karnesi değerlendirilirken, dış ticarete makro bir bakış açısı da getirilmiş olacak.

DIŞYÖNDER Başkanı Dr.Hakan Çınar toplantıda yaptığı açıklamada; “Ülkemizin de dünyanın geneli gibi zor günler yaşadığı, ekonomide rahat nefes almanın ve refah seviyesini yukarı taşımanın tek yolunun dış ticaretten geçtiği, bunun için de tüm çarkların doğru işlemesi gerektiğini söyleyebilirim. Kral çıplak denilmesi gereken yerlerde denilmeli. Bu zirvenin de işte tam bu noktada en samimi şekilde dış ticarette yapılması gerekenleri ortaya koyacağını söyleyebilirim. Bu sebeple, konuyla ilgili herkesin bu zirvede yerini almasını öneririm” dedi. 

İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nebile Korucu Gümüşoğlu ise, “Gerek gelecek nesillerin iyi birer dış ticaretçi olmasına fayda sağlaması, gerekse masanın tüm paydaşlarının aynı anda konuları tartışabilmesi için uygun bir platform sunması adına bu zirveyi çok önemsiyoruz. Özellikle konunun tüm taraflarının bir arada olacağı zirve, ülkemiz dış ticaretine eminim büyük katkıda bulunacaktır" dedi.

1.DIŞ TİCARET ZİRVESİ
‘’ULUSLARARASI TİCARETTE 100 YILIN MİRASI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK VİZYONU’’

AÇILIŞ - 9:30- 10:30

Sunucu: Erdem İlbey (Gümrük TV)

  • Selamlama ve Saygı duruşu

  • Açılış konuşmaları

  • DHL

    I.OTURUM - 10:30-11:30

    KÜRESEL TİCARET VE DÜNYA Moderatör: Dr. Hakan Çınar

  • TİM Temsilcisi

  • Eximbank Temsilcisi

  • Mehmet Ali Kılıçkaya- Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü

  • Özge Bulut Maraşlı - (Zoom)

    Kahve Molası - 11:30-11:45

    II. OTURUM - 11:45-12:45

    LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ketenci

  • DHL - Burak Ertuna

  • THY - Turhan Özen

  • CILT - Berna Akyıldız

    Yemek Molası - 12:45-14:00

    III. OTURUM - 14:00-15:00

    DIŞ TİCARETTE YÜKSEK TOPUKLAR
    Moderatör: Doç. Dr. Nebile Korucu Gümüşoğlu

  • Füsun Hatemoğlu (Zoom)

  • Emine Erdem - SEDEFED

  • Melisa Tokgöz Mutlu- TİM Yönetim Kurulu

  • Tülin Yazıcı- KAGIDER

    Kahve Molası - 15:00-15:15

    IV. OTURUM - 15:15- 16:15

    İHRACATA YÖN VERENLER (SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK) Moderatör: Dünya Gazetesi CEO Burcu Hanım

  • TİM – Genel Sekreter

  • Metin Okur – Sefa Merve Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı

    Kahve Molası- 16:15-16:30
    Kapanış ve Ödül Töreni- 16:30-17:30

Etiketler :