Hareket Proje Taşımacılığı’ndan 2 Bin 200 Tonluk Paletli Vinç Yatırımı

Hareket Proje Taşımacılığı’ndan 2 Bin 200 Tonluk Paletli Vinç Yatırımı

Sektördeki 67 yıllık köklü tecrübesi, güvenilirliği ve yüksek hizmet standartlarıyla; yük mühendisliği, proje taşımacılığı ve ağır yük kaldırma alanlarında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Hareket, 2.200 ton kapasiteli paletli vinç yatırımıyla sektördeki iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

Merkez ofisi İstanbul’da bulunan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Özbekistan, Kazakistan, Tanzanya, Senegal, Polonya ve Ukrayna başta olmak üzere Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’da hizmet veren Hareket Proje Taşımacılığı, dünyanın sayılı büyüklükteki paletli vincinin yatırımını gerçekleştirdi. 2.200 ton kapasiteli paletli vinç, mega projelerdeki kaldırma operasyonlarında kullanılabilecek bir teknoloji harikası olarak dikkat çekiyor.

Mega projeler için ideal çözüm

Bu yatırımla birlikte, mühendislik hizmetlerinin daha etkin kullanılabileceği mega projelerde, dünyadaki petrol ve gaz, petrokimya, nükleer enerji ve off-shore projelerinde yer alabilme imkanı gibi avantajlarla sektör liderliğini daha da pekiştirecek olan Hareket aynı zamanda rekabet gücünü de artırmayı hedefliyor.

Dünyanın en yüksek kaldırma kapasiteli ve en büyük paletli vinçlerinden biri konumundaki 2.200 tonluk vinç, tam konfigürasyon kurulduğunda 216 metre boyutuna ulaşmakta olup, vincin parçaları demonte halde bir yerden bir yere yaklaşık 150 adet nakliye aracı ile taşınabilmektedir. Bu büyüklük ve yüksek kaldırma kapasitesine sahip paletli vinç, sektörel olarak son derece dikkat çekici ve mega projeler açısından kilit ekipman özelliği taşımaktadır.

abdullah-altunkum.jpg

“Bu makineyle beraber dünyanın en büyük petrol, gaz, on-shore ve off-shore enerji projelerinde daha da güçlenerek hizmet vereceğiz”

Hareket Genel Müdürü Abdullah Altunkum, bu yatırımla birlikte uluslararası arenada daha da güçlenip, küresel varlıklarını genişleteceklerini vurgulayarak şunları ifade etti: “Dünyanın en büyük makinelerinden birini ekipman parkımıza katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2.200 ton kaldırma kapasiteli yeni paletli vincimizle dünyanın en büyük petrol, gaz, on-shore ve off-shore projelerinde daha da güçlenerek hizmet vereceğiz. Bu yatırımımızı, Hareket’in küresel arenadaki etkinliğini daha da artırmak ve sektörde öne çıkmak için atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Gelecek yatırım planlarımız arasında yer alan ikinci bir 2.200 ton kapasiteli vinç ile toplamda 4.000 ton kaldırma kapasiteli tek bir vinç olarak kurulumu gerçekleştirilebilecek bu özel makine ile ekipman parkımızın çeşitliliğini daha da güçlendireceğiz. Tecrübesi ile bugüne kadar çok sayıda mega projede çalışmış olan mühendis ekibimizin bu makinenin yüksek kaldırma kapasitesi ile birçok yeni başarı hikayesi yazacağına inancım tam.”

Etiketler :